Capitolul 1

757 64 5
                                    

Nu am putut dormii toată noaptea din cauza căldurii. Stau întinsă pe spate si ma uit pe tavan gândindu-ma la cei patru ani de liceu care au trecut, ma bucur oarecum dar intr-un fel îmi va fi dor de tot. Am ales ca anul asta sa fac o pauză si sa ma înscriu la facultate anul viitor, nu pentru ca nu as vrea sa incep din anul acesta dar nu sunt hotărâtă la ce facultate sa merg, din fericire părinții mei au inteles si mi au respectat decizia. Ma întind spre noptieră de langa pat si apuc telefonul ,îl deblochez si observ ca este ora noua dimineata. Ma dau jos din pat ,ma îndrept spre dulap si îmi iau toate necesare pentru un dus rapid. In aproximativ un sfert de ora cobor jos in bucătărie unde ma întâlnesc cu sora mea mai mare.
"Ce faci Jane ,ai dormit cam mult ? " mi se adresează Aby cu o voce usor ironică.
"As vrea eu" spun pe un tot lipsit de chef . Ies din bucătărie imediat după ce i-au un mar si dispar spre camera mea. Când intru in camera îmi vad telefonul aprins . Ma îndrept spre el fara chef si pe ecran îmi apare un mesaj de la prietena mea Kate, îmi spune ca după amiaza asta vrea sa mergem in oras fiindcă doreste sa discutăm ,ii dau mesaj cu ora in care doresc sa ne întâlnim si locul. Am ales sa ne întâlnim intr-o cafenea din centrul orasului. Îmi dau seama ca in casa mea e atât de liniste încât ai crede ca e părăsită dar ăsta este efectul faptului ca părinții mei probabil au plecat la munca dis de dimineata. Ma asez in pat si fara sa îmi dau seama adorm. Ma trezesc din cauza unui zgomot care pare a proveni de la telefonul meu care tocmai a cazut din pat si a atins parchetul
Il deschid si vad ca indica ora patru, sar din pat si ma îndrept spre dulap ,îmi trag o pereche de blugi stramti si un maieu alb dar mai larg , îmi iau cheile si portofelul de pe noptieră si ies pe usa fara a o mai închide. Ma incalt cu o pereche de balerini negri si ies afara. Ma îndrept spre Audi-ul meu rosu primit de ziua mea de la părinți. Urc repede la volan si plec lăsând praf in urma mea. Ma grăbesc sa nu întârzii deoarece prietena mea probabil ar face o criza . Ajung la cafenea cam intr-o jumatate de ora . Intru pe usa mare din sticla si ma uit in căutarea unei mese goale sau in speranta ca prietena mea este aici. Dar nu o gasesc asa ca ma asez la o masa mai retrasă in asteptarea ei. Comand o cafea si astept sa îmi fie adusa. Prietena mea ma vede la masă si vine cu viteza spre mine se apleacă si ma îmbrătisează cu ochii in lacrimi . Cu o singura miscare de mana reuseste sa verse cafeaua ospatarului pe piciorul meu . Ceea ce ma face sa scot un țipăt înăbușit din cauza temperaturii cafelei.
"Iertați-ma domnișoară " spune ospatarul uitându-se speriat la mine. Eu ii zâmbesc si ma ridic de la masă îndreptându-ma spre baie.
"Asteapta-ma aici" ii spun prietenei mele când o vad ca vrea sa se ridice.
In drum spre baie ma ciocnesc de un băiat . Ciocnirea ma face sa ma dezechilibrez si sa cad însă asta nu se intampla. Bratul puternic al baiatul îmi prinde soldul. Îmi ridic privirea si il vad: avea părul ciufulit , ochii patrunzatori dar îmi sar in privire tatuajele lui. Ii acopereau o parte din mâini si chiar si din piept. Fara sa îmi dau seama ma holban la el. Ma pun mai bine pe picioare si spun :
"Iti multumesc pentru ca m-ai prins" spun inrosindu-ma in obraji probabil
"Sa fii atenta pe unde mergi data viitoare" spune el incruntandu-se la mine si plecând . Am rămas pe loc uitandu-ma el pana când îmi iese din raza de vedere.
Restul serii o aud pe prietena mea discutând despre problemele ei cu iubitul . Dar fara niciun chef ii spun ca ma simt rău si plec acasa. Îmi salut părinții când ajung acasă ,sora mea din cate i-am auzit era plecată la o intalnire, ceea ce nu ma surprinde . De când ma stiu Aby a fost fata perfectă, eu pe langa ea sunt o umbra. Dar îmi alung gândurile si mă duc sa îmi fac un dus rapid. Sub picăturile fierbinți ale apei îmi amintesc de baiatul tatuat din cafenea, incrunt sprâncenele din cauza nervilor . Îmi amintesc privirea lui si îmi dau seama câtă răutate are probabil in el ,daca pana si unei straine ii arata dispretul. Îmi scutur capul apoi ies din dus , si ma duc in pat ruptă de somn. Imediat ce îmi asez capul pe pernă adorm instantaneu.

<<<Este prima mea carte asa ca sper sa va placă si in caz contrariu sa nu ma criticați prea aspru. Sper sa va placă. In cazul in care vă place voi continua >>>

Tentația iubiriiWhere stories live. Discover now