Capitolul 15

265 22 3
                                    

Il privesc cu ochii mai mari decat cepele. Privirea lui era la fel de surprinsă ca si a mea . Mintea mea procesa cu greu tot ceea ce se intampla aici.  El ,băiatul ce mi-a rupt inima ,ce mi-a vândut iluzii ,este împreună cu sora mea. In tot acest timp a fost si cu mine si cu ea . Dar se pare ca nici el nu stia ca suntem surori.

Îmi musc buza,îmi inclestez pumnii si ma străduiesc sa nu izbucnesc in plâns. Cum ar trebuii sa reactionez? Sa ma comport ca si cum nu l-as cunoaste, de dragul surorii mele, sau sa spun tot adevarul si sa il fac sa sufere?

"Bună " . Zic eu schițand un zâmbet mai fals ca toata relația mea cu Tyler. Ma ridic de pe scaun si ii întind mâna. "Eu sunt Jane,sora mai mica a lui Aby. " continui eu . Chipul sau era socat ,probabil nu se astepta la asta. Dar o iubesc pe Aby si nu pot sa ii zdrobesc sentimentele.

"Bună, eu sunt Tyler. Imi pare bine . " Spune el privindu-ma mai calm .

După ce mi-a salutat întrega familie ne-am asezat la masă si au inceput sa discute.  Eu stăteam cu privirea in farfuria mea de spaghete si le invarteam cu furculița dintr-o parte in alta.  Nu cugetam sa îmi ridic privirea fiindcă nu as fi suportat sa ii mai vad chipul nici macar pentru o secunda. Nu as putea sa imi țin lacrimile in frâu daca l-as vedea sarutandu-se sau alt gest tandru.

Peste câteva minute de discuții legate de familia mea ,tata il întrebă:
"Tyler, părinții tăi cu ce se ocupă? "
" Tata detine câteva hoteluri de lux , afacerist,  iar mama a fost model. " 
Niciodata nu mi-a spus asta despre părinții sai,dar ce tot spun eu nu stiu mai nimic despre ei,despre el.
După asta tata nu a mai scos niciun cuvant.  Singurele sunete ce se auzeau proveneau de la pupicii dați între Tyler si sora mea. Ma concentram cu mare greutate sa nu plâng sau sa nu ma ridic de la masă si sa fac vreo scena.

Cina asta parca nu se mai termina , eram la desert si nu stiu cat mai rezistam.  Nimeni nu ma băgat in seama , mai bine nu ma externau de la spital.  Cum sa îmi revin eu după dezamăgirea lui Tyler când nici măcar părinții meu nu îmi acorda câtusi de putina atentie.

Incercam sa înghit si eu măcar o gura din prajitura dar parca gura nu mi se deschidea. Dintr-o data îmi aud numele si îmi ridic privirea din farfurie.

"Mi-a povestit Aby ca ai încercat sa te sinucizi,cum te simți? De ce ai încercat sa faci asta. Inteleg ca poate nu este treaba mea dar o iubesc pe Aby si vreau sa stiu ca sora sa este bine." întrebarea asta ma lăsat cu gura deschisă, nu aveam nici cea mai mica idee cu ce ar trebuii sa spun. Sperăm ca părinții mei ma vor salva si vor schimba subiectul dar în zadar. Discursului lui mi-a provocat o rana imensa. A spus cu gura sa ca o iubeste ,de față cu mine,  de parca noi nu aveam cândva povestea noastra de dragoste sau cel putin eu aveam. Lacrimile țineau sa curgă jiroaie pe chipul meu printr-o minune s-au oprit inainte de a o face.
Părinții mei probabil sunt chiar bucurați ca a intrebat asta pentru a afla si ei.  Îmi pun mâinile pe langa mine si îmi strang palmele in pumni după care privesc spre Tyler si spun :

"In primul rand nu am încercat sa ma sinucid, nu îmi era deloc somn asa ca am decis sa i-au câteva somnifere . Asta este povestea. Nicio încercare de sinucidere. "  spun eu pe un ton sec. Nu stiu cat de credibil este dar nu îmi pasă .
El se strâmbă si isi da ochii peste cap la auzul scuzei mele . Eu îmi mut privirea în jos după care ma scuz iar apoi ma ridic de la masa si plec la mine in camera. Toata cina a fost o mascaradă totala. Trag hainele de pe mine si ma bag in dus.  Las apa sa curgă cat de rece putea si m-am băgat sub jetul de apa. Aveam nevoie de ceva revigorant, sa îmi înghețe sângele fierbinte ce îmi pulsa.

După câteva minute am iesit din dus si mi-am periat dintii după care mi-am luat pijamalele mele mov. Merg tarsaind in camera. Tot feluri de gânduri îmi apar in minte. Toate clipele petrecute cu el. Dar ce rost mai avea  ,se pare ca pe sora mea o iubeste , iar eu am fost o simpla distractie pentru el. Lacrimile îmi curg pe chip neputând sa le mai opresc . Stau întinsă pe burta in pat asteptând sa ma ia somnul sau sa raman fara lacrimi. Telefonul îmi vibreaza pe noptiera iar eu fara niciun chef il i-au ,privesc ecranul pe care scria mare "Kate " apoi răspund. 

Tentația iubiriiМесто, где живут истории. Откройте их для себя