Isabella, stop!

1.5K 72 10
                                    

Щом видях, че това бяха Луи и Мак, веднага ги пуснах да влязат.
Луи носеше една чанта, а Мак друга. Пуснаха ги на земята и се прегърнахме. Изабела също стана от дивана и се втурна към приятелката си. Аз през това време взех палтото на Луи, след това и трите чанти от земята. Седнахме на дивана и им предложих вода, защото в този момент имаме само това.

-Какво ни носите? - попитах аз.

-Из в едната чанта ти нося малко от своите дрехи. Дано ти станат. В другата има за Хари.

-Брат сложихме каквото можехме. После с Мак ще отидем до магазина за да напазаруваме. Сега кажи какво става?

-Нищо, Луи. Нали ти казах вече, Фреди е предател.

-Ти как разбра, че той те е издал.

-Говорих снощи с някои от моите хора...

          ***ретроспекция***

След като показах стаята на Изабела, слязох в кухнята и взех телефона си. Набрах Фреди, но беше изключен. Звънях на още две момчета и ги поразпитвах малко. И те като мен се укриват. Глупавият Фреди ме е издал, мамка му. Знаех си, че той стои зад всичко, а се правеше на голям приятел. Ще го унищожа по един или друг начин. Проклет да е, той жив от затвора няма да излезе!
Захвърлих телефона на дивана и прокарах пръсти по къдриците си. Нервно ми е, ядосан и притеснен съм. Какво ще правим? Утре ще се обадя на Луи, той ще ни помогне.
Качих се до горе и влязох в стаята на Изабела. Тя вече спеше и беше отвита. Тук ставаше все по-топло и е нормално да спи отвита. Облякла е тениската ми, отива й. Погледах я още малко и се поуспокоих. Завих я, защото през нощта парното вече няма да работи. Целунах я по нослето и излязох от стаята. Влязох в отсрещната стая и взех от леглото одеяло и възглавница. Слязох в хола с тях и легнах на дивана. Потопен в мисли вече заспивах...

          ***край на ретроспекцията***

-Вече всичко ми е ясно. До кога смяташ да стоите тук? Все някога ще те открият и заедно с теб и аз съм в топа. Знаеш, че и аз съм ти съучастник. - каза сопнато Луи.

-Знам, но твоето име не е било споменато. Не знам защо, но ако случайно ме хванат, аз няма да те предам. Но до тогава ще е добре да не се показваш и ти много навън.

-Мак ела да погледнем какво има в кухнята за да сготвим. - каза Изабела на Макензи и двете излязоха от хола.

BAD BOYWhere stories live. Discover now