ΘΑΝΑΤΟΣ

474 46 135
                                    

"Καλωσήρθατε," καλωσόρισε τον Doug και τον Neil o Sigurd αυτοπροσώπως, περιμένοντας στην πόρτα του Τμήματος. Αντάλλαξε χειραψία και με τους δυο, υποδεικνύοντας τους να τον ακολουθήσουν κι αυτό ακριβώς έκαναν.

Οι δυο τους είχαν έλθει με το τζιπ του Hal, με εκείνον και τον Xavier να τους περιμένουν στο όχημα, ώστε αργότερα να έβγαιναν για καφέ.

"Τι θα έλεγες να ειδοποιούσαμε και τα κορίτσια να έρθουν μαζί;" Ρώτησε ο Hal, καθώς τους έβλεπαν να ανεβαίνουν στον τέταρτο όροφο με το ασανσέρ.

"Τόσο απεγνωσμένος νιώθεις μακριά από την αγαπημένη σου Helena;" Απόρησε ο Grant, ο τρίτος της αναμένουσας ομάδας. Ως εκείνη τη στιγμή κοιμόταν κι η ερώτηση του Hal τον είχε ξυπνήσει.

"Κόψε τις μαλακίες εσύ," τον πείραξε ο τελευταίος. "Κοιμήσου μισή ώρα, για να έχεις αντοχές το βράδυ με το φαγκότο. Όσον αφορά την πρόσκληση, το κάνω για τον Neil. Αυτός είναι ο απεγνωσμένος μακριά από την Cara."

"Έχουν ραντεβού το βράδυ," αποκάλυψε ο Xavier. "Τους άκουσα, όταν το κανόνιζαν. Για αυτό μας είπε ο Neil να τελειώνουμε τον καφέ νωρίς και να μη φτάσουμε στο ποτό, όπως κάνουμε συνήθως."

"Ένας λόγος παραπάνω," επέμεινε ο Hal. "Θα πιούμε όλοι μαζί τον καφέ κι ύστερα θα αποσυρθούμε διακριτικά, για να μείνει το ζεύγος μόνο!"

"Ως ζεύγος εννοείς τον Neil και την Cara ή εσένα και την Helena;" Τον πείραξε με μισόκλειστα μάτια ο Grant.

"Βρε, άντε άκου το φαγκότο του αδελφού σου!" Τον επέπληξε ο Hal και αμέσως πληκτρολόγησε το μήνυμα της πρόσκλησης στην Cara, με την υποσημείωση ότι θα είναι κι ο Neil. Σε τρία δευτερόλεπτα είχε λάβει τη θετική απάντηση που ήλπιζε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"Αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί μαζί μας," ενημέρωσε τους δυο αστυνομικούς ο Sigurd, καθώς ανέβαιναν με το ασανσέρ. "Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό παρά μια περιγραφή που της ταιριάζει. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την ενοχή της."

"Πρέπει να είμαστε," είπε αποφασιστικά ο Neil. "Αυτή ήταν μια από τις τρεις που λήστεψαν το πολυκατάστημα και συμμετείχε σε τρεις ληστείες τραπεζών."

"Λείπουν, όμως, οι αποδείξεις," ψιθύρισε σκεπτόμενος ο Doug. "Έχεις σκεφτεί πώς θα βρεθούν αυτές;"

"Αναζητάμε δακτυλικά αποτυπώματα, σχήματα προσώπου, ως και τις αναλογίες της έχουμε μετρήσει για να την ταυτοποιήσουμε με κάποια από αυτές που φαίνονται στα βίντεο από τις ληστείες," εξήγησε ο Sigurd. "Είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο, γιατί όλα τα βίντεο που έχουμε στην κατοχή μας είναι από κινητά μαρτύρων. Οι κάμερες των κτιρίων ήταν απενεργοποιημένες."

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ{Wattys2016 Winner}{VilvasAwardsWinner}{TBSBWinner}{ActionGRApproved}Where stories live. Discover now