ΣΥΝΕΧΕΙΑ

263 33 114
                                    

Στο τμήμα από το πρωί είχε πέσει νεκρική σιγή. Κανένας δεν τολμούσε να παράξει τον ελάχιστο θόρυβο. Όλοι λειτουργούσαν σιωπηλά, άηχα και αμίλητα. Ο μόνος ήχος που ακουγόταν ήταν το πληκτρολόγιο της Cara, το μολύβι της Helena και οι σιωπηλοί αναστεναγμοί απογοήτευσης του κυρίου Spencer.

Ο Διοικητής καθόταν στο γραφείο του με την πόρτα ελάχιστα ανοιχτή ώστε μα διακρίνεται καθαρά το ανέκφραστο βλέμμα του· έδειχνε να σκέφτεται, αν και ο καθένας θα μπορούσε με απόλυτη βεβαιότητα να υποθέσει βάσιμα ότι κοιμόταν με τα μάτια ανοιχτά.

Η Cara τηρούσε τις οδηγίες του που της είχε δώσει ο Neil, o Αστυνόμος Α'. Αναζητούσε σε όλες τις ιστοσελίδες του Παγκόσμιου Δικτύου της Αστυνομίας προφίλ γυναικών εγκληματιών από δεκαπέντε μέχρι πενήντα πέντε χρονών που είχαν βεβαρυμένο ποινικό μητρώο ή καταζητούνταν. Η λίστα ονομάτων ήταν τεράστια. Η γραμματέας είχε πληροφορηθεί ότι την οριοθέτηση στις ηλικίες την είχε κάνει ο Doug, ο οποίος, έχοντας παρατηρήσει τις κινήσεις των εγκληματιών στη συμπλοκή τους στο πολυκατάστημα, ήταν απόλυτα σίγουρος ότι καμία γυναίκα πάνω από πενήντα πέντε ετών θα μπορούσε να κινείται και να αντιδρά με τόση επιδεξιότητα. Και η Cara συμφωνούσε απόλυτα με την υπόθεσή του.

Η Helena είχε την αρμοδιότητα να λαμβάνει τα προφίλ των γυναικών που τις έστελνε η Cara και να τα μελετάει διεξοδικά και σχολαστικά, σε μια  προσπάθεια να περιορίσει τον αριθμό των προφίλ, διώχνοντας αυτά που θεωρούσε λιγότερο ύποπτα. Δουλειά που χαρακτηριζόταν αναμφίβολα ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη για ένα μόνο άτομο. Ο μόνος που είχε προσφερθεί να τη βοηθήσει δεν ήταν παρά ο Hal και η ευέξαπτη αστυνομικός δεν είχε διστάσει να αρνηθεί κατηγορηματικά. Προτιμούσε να διαβάσει τα αμέτρητα χαρτιά που της στέλνοντας μόνη, από το να τη βοηθά αυτός.

Ο Hal, ο Xavier και ο Grant είχαν αναλάβει να μελετούν με τη σειρά τους τα ύποπτα προφίλ που τους έστελνε η Helena και προσπαθούσαν να μειώσουν ακόμα περισσότερο τον αριθμό τον υπόπτων. Είχαν διορία μέχρι το βράδυ της επόμενης μέρας να παρουσιάσουν στον Spencer τις πεντακόσιες επικρατέστερες ύποπτες για μέλη αυτής της αδίστακτης συμμορίας που τους ταλάνιζε.

Ο Neil και ο Doug, τέλος, ήταν υπεύθυνοι για την πρόβλεψη των επόμενων κινήσεων της συμμορίας. Παρατηρούσαν όλο το ιστορικό τους και -με τη βοήθεια των πιθανοτήτων και των πολύχρονων σπουδών τους- αποπειρώνταν να υπολογίσουν με σχετική ακρίβεια ποιος θα ήταν ο επόμενος στόχος της συμμορίας. Το ιστορικό αυτό δεν περιλάμβανε μόνο τις πρόσφατες δραστηριότητες των εν λόγω εγκληματιών αλλά και όλα όσα τους είχε στείλει το FBI, από την προηγούμενη τους δράση, στην Αμερικανική Ήπειρο.

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ{Wattys2016 Winner}{VilvasAwardsWinner}{TBSBWinner}{ActionGRApproved}Where stories live. Discover now