ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

187 21 14
                                    

"Τι θα πει θες να μείνεις εδώ, όταν θα έρθουν τα παιδιά να ξεκινήσουμε τις έρευνες;" Απόρησε θυμωμένος ο Grant.

"Θα πει αυτό ακριβώς που λες," απάντησε ήρεμα ο Stephen, ενώ έπλενε τα πιάτα μετά το πρωινό τους. "Μετά το φαντασμαγορικό φόνο, θα γίνω μάρτυρας και αστυνομικών ερευνών."

"Τόσες μέρες που είχες αποικήσει το Τμήμα δε χόρτασες έρευνες;"

"Άλλο αυτό," τόνισε ο μεγάλος του αδερφός. "Εκεί ήταν επαγγελματικός χώρος. Εδώ μιλάμε για ένα απλό σπίτι· θα είναι σαν μυθιστόρημα του Sherlock Holmes. Ερασιτεχνικός χώρος με ερασιτεχνικά μέσα."

"Παρόλο που διασκεδάζω με τον ενθουσιασμό σου," είπε με ειλικρίνεια ο Grant, "δεν μπορώ να σε αφήσω να βολοδέρνεις εδώ μέσα. Δεν είναι σωστό. Θα μας αποσπάς."

"Ξεχνάς ότι ήμουν κύριος στην κηδεία," αντιτάχθηκε ο Stephen.

"Το σχέση έχει το ένα με το άλλο;"

"Τόση όσο και η έρευνα που κάνατε στο Τμήμα με την έρευνα που θα κάνετε τώρα."

Ο Grant τον αγριοκοίταξε.

"Δεν είσαι αστυνομικός. Δεν ξέρεις τι κάνουμε. Παράτα μας ήσυχους. Όταν έρθουν οι συνάδελφοί μου, εσύ θα εξαφανιστείς από το σπίτι. Έγινα κατανοητός;"

"Απόλυτα," αποκρίθηκε αδιάφορα ο Stephen. "Μόνο που δεν πρόκειται να με αναγκάσεις να κάνω τίποτα."

~~~~~~~~~~~~~~~###~~~~~~

Με το που επέστρεψαν στο κρυσφύγετο από την κηδεία του Spencer, η Demeter δεν είχε πει ούτε λέξη, μόνο διάβαζε συνεχείς φακέλους που της προμήθευε η Stephanie, ενώ η Mera περνούσε ατέλειωτες ώρες στο προπονητήριο, εξασκώντας τις ικανότητες της σε ό,τι τους είχε ζητήσει η Demeter. Οι δυο τους δεν είχαν καν ανταλλάξει ματιές.

Η Αρχηγός είχε δώσει σαφείς διαταγές για συνεχή προπόνηση. Την πρώτη μέρα, έφτιαξε ένα προγράμμα για κάθε μια τους, ώστε να εξασκούνται και να τις επιβλέπει η ίδια. Για κάθε μια είχε αφιερώσει δύο ώρες και τις υπόλοιπες ή μιλούσε στο τηλέφωνο με ανθρώπους του Δικτύου της, ή σχεδίαζε την επόμενή τους κίνηση. Είχε σταματήσει να κοιμάται. Και δεν είχαν περάσει ούτε είκοσι τέσσερις ώρες από την κηδεία.

Είχε στείλει την Eve και τη Stephanie να παραλάβουν δύο κιβώτια με νέα όπλα, που είχε παραγγείλει από τη Ρωσία. Περισσότερα αυτόματα, μαχαίρια, τόξα, ιαπωνικά Sai και φονικά όπλα για να μπορούν όλες να τα χρησιμοποιούν.

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ{Wattys2016 Winner}{VilvasAwardsWinner}{TBSBWinner}{ActionGRApproved}Where stories live. Discover now