ΖΗΤΗΜΑ ΤΙΜΗΣ

257 43 32
                                    

~Καλή σας Ανάγνωση!~

~<>~<>~<>~<>~<>~<>~<>~<>~

Η Demeter για κάμποσα δευτερόλεπτα έμεινε να κοιτάζει τα μέλη της ομάδας της. Στα πρόσωπά τους -εκτός της Mera- αποτυπώνονταν εξαιρετικά, ανάμεσα στον θυμό και την αγανάκτηση, η ενόχληση, η καθαρή περιέργεια και φυσικά η δυσπιστία.

Την εξέπληττε πάντοτε όταν τόσο ψυχρές γυναίκες διαβάζονταν με τόση ευκολία. Οι άντρες για εκείνη αποτελούσαν γάντια στο ευρύτερο παιχνίδι της ζωής· ήταν πάντα εύκολοι σε όλους τους τομείς. Για τις γυναίκες σχεδόν σε κάθε περίπτωση ίσχυε το αντίθετο. Μέσα στα δέκα χρόνια της 'καριέρας' της στην πιάτσα είχε γνωρίσει αμέτρητες γυναίκες· σκληρές, ανυποχώρητες, αδίστακτες, ανθεκτικές, πεισματάρες, δυνατές, σοφές και ακαταμάχητες. Είχε μάθει να τις πολεμά και να υπερισχύει. Και όποτε έβρισκε γυναίκα νεαρή και πολλά υποσχόμενη, την έπαιρνε στη δούλεψή της. Κάπως έτσι είχε συμβεί και με την ομάδα μπροστά της.

"Λοιπόν, μάλλον μας χρωστάς εξηγήσεις."

"Κι αυτές ακριβώς θα λάβετε τώρα."

Αυτή την απάντηση τους είχε δώσει. Κι ένιωθε πλέον έτοιμη να ξεκαθαρίσει οτιδήποτε τις είχε κάνει να απορήσουν.

Η αλήθεια ήταν ότι το μόνο άτομο που γνώριζε το μεγαλύτερο μέρος του σχεδίου της ήταν η Mera. Ακόμα και η Stephanie, που στο κάτω κάτω ήταν κι Υπαρχηγός, γνώριζε λιγότερα από ό,τι η Mera. Ανυπομονούσε να μάθει πόσα ακόμα δε γνώριζε η Stephanie. Παρόλη τη λογική και σταθερή της σκέψη, η πρώην δικηγόρος δεν είχε ιδέα πού είχε μπλέξει.

"Σας ακούω," τις προκάλεσε και σταύρωσε τα χέρια στο στήθος της. "Οποιεσδήποτε ερωτήσεις και απορίες έχετε, είμαι ειλικρινά πρόθυμη να τις λύσω."

"Κόψε το ύφος της αθώας περιστέρας, Demeter," την επέπληξε απότομα και με άγρια διάθεση η Grace αμέσως μετά την ηλιθιώδη προσφορά της να τους λύσει τις απορίες λες και ήταν παιδάκια του νηπιαγωγείου.

Το ύφος της Αρχηγού σκλήρηνε και τα μάτια της σκοτείνιασαν. Ένας Άγγελος μεταμορφώθηκε σε Δαίμονα. Δύο πρόσωπα στο ίδιο κεφάλι. Δυο όψεις του ίδιου νομίσματος.

"Πολύ καλά, λοιπόν, πετάξτε όποια γαμημένη ερώτηση θέλετε και θα σας την απαντήσω."

Η Mera περπάτησε αθόρυβα προς μια γωνία στο πίσω μέρος του δωματίου κι έγειρε το κεφάλι της πάνω στον κρύο τοίχο. Η συγκεκριμένη παρτίδα ανήκε αποκλειστικά στην Αρχηγό τους. Η Demeter την παρακολουθούσε με την άκρη του ματιού της.

ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ{Wattys2016 Winner}{VilvasAwardsWinner}{TBSBWinner}{ActionGRApproved}Where stories live. Discover now