Κεφάλαιο 10

673 66 10
                                    

"Τρέχα" της ψιθυρίζει. Αμέσως αρχίζει να τρέχει προς τα δεξιά του Bistro. Η Ερμιόνη δεν χάνει καιρό και τον ακολουθάει.

Δεν ήξερε τι γίνεται ακριβώς ή γιατί τρέχουν αλλά τον εμπιστευόταν. Ή έστω ήθελε να τον εμπιστευτεί. Ο Ντράκο ξαφνικά σταμάτησε. Μαύρες σκιές τους περικύκλωσαν. Ο δρόμος ήταν στενός. Δεν μπορούσαν να φύγουν. "Apparition" ψιθυρίζει ο Ντράκο. Τίποτα. "Έχουν μπλοκάρει τις μεταφορές" ψιθύρισε, παρά την κατάσταση ήταν αρκετά ήρεμος. "Μπορούν να το κάνουν αυτό;" ρώτησε ανήσυχη η Ερμιόνη. "Ναι μπορούμε!" απάντησε μια γυναικεία φωνή, η οποία ερχόταν από πίσω τους.

Γύρισαν απότομα και την αντίκρισαν. Μία κοπέλα περνούσε μπροστά από τις σκιές. Τα κόκκινα μαλλιά της τονιζόντουσαν από τα κατάμαυρα ρούχα της. Η μαύρη καμπαρντίνα ανέμισε στον αέρα. Το δέρμα της φαινόταν αρκετά χλωμό κάτω από το φως του ήλιου. "Τζίνι" ψιθύρισε η Ερμιόνη μπερδεύοντας τις λέξεις με την αναπνοή της. "Γιατί τρέχετε κύριε Μαλφόι από την χωροφυλακή; Δεν θέλετε να με συναντήσετε;" τα λόγια της πλανεύτηκαν στον αέρα σαν μελωδία. "Τι είναι αυτά που λέτε δεσποινίς Ουέσλι. Αφού ξέρετε ότι η παρουσία σας μου ομορφαίνει πάντα την ημέρα". Ένα περίεργο συναίσθημα κατάκλυσε την Ερμιόνη. Όλα όσα ήξερε ήταν πλέον διαφορετικά. Δεν άντεχε να βλέπει μία από τις καλύτερες φίλες της ντυμένη με ένα τέτοιο σκοτεινό βλέμμα.

"Παρατηρήθηκε έντονη χρήση μαγείας κύριε Μαλφόι. Μήπως να ανησυχούμε για κάτι;". "Όπως τι;". "Υπάρχουν οι θεωρίες αντίστασης κύριε Μαλφόι". "Και ανησυχείτε για μένα δεσποινίς Ουέσλι". Η Τζίνι πλησίασε πιο κοντά. Το στομάχι της Ερμιόνης σφίχτηκε. Από τόσο κοντά φαινόταν η διαφορά από την δική της Τζίνι. Τα χαρακτηριστικά της ήταν πιο σκληρά, τα μάτια της ήταν ψυχρά και όταν μίλαγε διέκρινες μία ειρωνεία απόμακρη. Τα μαλλιά της ήταν δεμένα αυστηρά σε μία αλογοουρά. Ήταν αρκετά αδύνατα και τα ζυγωματικά της ξεπρόβαλαν σαν βουνά σε πεδιάδα.

"Κύριε Μαλφόι θα σας παρακαλούσα να μην με ειρωνεύεστε αλλιώς...". "Αλλιώς τι δεσποινίς Ουέσλι;" την διέκοψε ο Ντράκο, πράγμα που φάνηκε να την εκνευρίζει περισσότερο. Ενστικτωδώς έφερε την Ερμιόνη πιο κοντά του. Τότε την κοίταξε η Τζίνι για πρώτη φορά. "Μπα κοίτα ποια έχουμε εδώ. Την Ερμιόνη Γκρέιντζερ. Νόμιζα ότι είχες πεθάνει" τα λόγια της πέταγαν δηλητήριο. "Τζίνι" κατάφερε να τραυλίσει η Ερμιόνη. Τα μάτια της είχαν μεγαλώσει από την έκπληξη. Ο Ντράκο μπήκε εντελώς μπροστά της. Αυτό έδειχνε να την ενοχλεί. Άπλωσε με χάρη το χέρι της και χάιδεψε με ευκολία το μάγουλο του Ντράκο. Με αυτήν την κίνηση φάνηκε η ψηλή κορμοστασιά της, η Ερμιόνη χρειαζόταν πάντα να σταθεί στις μύτες για να τον φτάσει.

The Broken Time-TurnerΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα