Κεφάλαιο 15

622 61 9
                                    

"Αχαααμ.... Συγνώμη που χαλάω την στιγμή αλλά...." αμέσως ξεκόλλησαν ο ένας από τον άλλον και κόλλησαν στου δύο απέναντι τοίχους "....αλλά βρήκα ποιος δηλητηρίασε τον Ρέμους και δεν θα σας αρέσει αυτό. Ακολουθήστε με". 

Όλοι είχαν μαζευτεί στην τραπεζαρία, καθώς το κεντρικό σαλόνι είχε γίνει θρύψαλα. Ο Νέβιλ όμως δεν τους οδήγησε στην τραπεζαρία αλλά στο δωμάτιο του. Ελισσόταν πολύ εύκολα στον χώρο και φαινόταν ότι έμενε στην έπαυλη Μαλφόι πολύ καιρό. Σταμάτησε μπροστά σε μία πόρτα, έβγαλε κάτι κλειδιά και ξεκλείδωσε την πόρτα. Μόλις μπήκαν αυτό που αντίκρισαν δεν ήταν ένα δωμάτιο αλλά ολόκληρο εργαστήριο. Ο Νέβιλ έκατσε σε μια καρέκλα με ροδάκια και άρχισε να τσουλάει στον χώρο. "Ακολουθήστε με". Η Ερμιόνη κοιτούσε γύρω με το στόμα ανοιχτό. Ήταν ένα άσπρο δωμάτιο γεμάτο συρτάρια και ντουλάπες. Κάτι ιατρικά εργαλεία, σωλήνες δοκιμής, μπουκάλια με υγρά και γάντια σε διάφορα χρώματα. Στην δεξιά πλευρά υπήρχε ένα θερμοκήπιο γεμάτο βότανα και φυτά. Κάποια τα αναγνώριζε και κάποια όχι. Μαγικό δωμάτιο σκέφτηκε. Βγήκε αμέσως έξω από το δωμάτιο κλείνοντας την πόρτα πίσω της. Την ξανάνοιξε και μπήκε μέσα. Τώρα το μόνο που έβλεπε ήταν ένα απλό δωμάτιο, όπως το δικό της, με ξύλινα έπιπλα, μικρό, λυτό. Ξανάκλεισε την πόρτα. 

Αμέσως η πόρτα άνοιξε από τον Ντράκο. "Τι κάνεις; Έλα μέσα". Τον ακολούθησε. Ο Νέβιλ κοίταζε κάτι χαρτιά. "Ελάτε εδώ" τους έδειξε τα χαρτιά. Οι δυό τους τον κοίταζαν με απορία. "Πήρα ένα δείγμα αίματος πριν του δώσω το μείγμα, ώστε να αναλύσω το δηλητήριο. Κάθε μαγικό δηλητήριο έχει ένα μοναδικό αποτύπωμα. Μπόρεσα και το ξεχώρισα. Το ερεύνησα και βουαλά, βρήκα ποιος το έφτιαξε" του κοίταζε με ένα μεγάλο χαμόγελο στο στόμα. "Ποιος το έφτιαξε;" ο Ντράκο κρεμόταν από τα λόγια του. "Αυτός που όλοι πιστεύαμε. Ο Χάρι Πότερ" κοιτάχτηκαν μεταξύ τους η Ερμιόνη με τον Ντράκο "αλλά έχει και ένα άλλο αποτύπωμα". Ο Ντράκο κάθισε μια καρέκλα. Η Ερμιόνη πέρασε το χέρι της από τα μαλλιά της εξουθενωμένη. "Ευτυχώς που κάθισες φίλε γιατί αυτό δεν θα σου αρέσει. Είναι ένα ισχυρό δηλητήριο και θέλει μαγεία για να το βάλεις στο ποτό. Το δεύτερο αποτύπωμα χάνεται σχεδόν αμέσως αλλά το προλάβαμε αρκετά γρήγορα. Δεν είχε εντελώς χαθεί. Ντράκο έχουμε ένα προδότη και ξέρω ποιος είναι" τα μάτια του Ντράκο μεγάλωσαν από έκπληξη. Η Ερμιόνη πήρε μια βαθιά ανάσα και κάλυψε με το χέρι της το στόμα της. 

"Δεν μπορεί να είναι... Κάνεις λάθος!" ο Ντράκο άρχισε να προχωράει πέρα δώθε. "Και όμως, Ντράκο, η Τζασμίν είναι ο προδότης". "Δεν γίνεται. Μα τα σώβρακα του Μέρλιν. Και εγώ... εγώ... Πόσο ηλίθιος φάνηκα" ο Ντράκο άρχισε να κοκκινίζει. Άλλαξε δέκα χρώματα. Κοίταξε με ντροπή την Ερμιόνη, η οποία προσπαθούσε να κρατήσει τα γέλια της. "Έλα βρε Ντράκο. Όλοι έχουμε κάνει λάθος στις γυναίκες" χασκογέλασε ο Νέβιλ. "Και τώρα τι θα κάνουμε Νέβιλ;" ο Ντράκο είχε βάλει το κεφάλι του μέσα στα χέρια του. "Θα συνεχίσουμε σαν μην ξέρουμε τίποτα. Εσύ θα συνεχίσεις ότι κάνεις και θα δούμε πως θα φερθεί. Δεν μπορούμε απλά να της κατηγορίσουμε ξέρεις. Οι άλλοι μπορεί να μην το πιστέψουν" ο Νέβιλ άρχισε να προχωράει προς το θερμοκήπιο. Τον ακολούθησαν και οι άλλοι. Μόλις μπήκαν στο θερμοκήπιο τότε κατάλαβε η Ερμιόνη ότι αυτό που έβλεπε απέξω ήταν πολύ λίγο από αυτό που ήταν πραγματικά. Το θερμοκήπιο απλωνόταν σε δύο στρέμματα, μπορεί και παραπάνω, πολύ πιθανόν παραπάνω, γεμάτο βότανα μαγικά και όχι, διάφορα φυτά μαγικά και όχι. Είχε λουλούδια και δέντρα και στην μέση ένα μικρό κιόσκι.

The Broken Time-TurnerΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα