1.3: You already know

7.1K 429 98
                                    

-Трябва ли да почукаме,за да влезнем?-попитах Джаз и Изабел.



-Това е купон.Музиката е силна.Можеш да чукаш цяла вечер и никой няма да те чуе,за да ти отвори.-засмя се Изабел.



-Дали Джоузеф е тук?-поинтересувах се отново.



-Да не би да си му хвърлила око?-засмя се тя.-Нали беше страшен?



-Именно,защото е страшен и не искам да го виждам.-уточних и отворих вратата на апартамента му.



Музика,цигарен дим,алкохолни изпарения и много танцуващи тела посрещнаха появата ни.Някой някъде пушеше трева,защото главата ми се замая от миризмата на наркотик.Огледах се,търсейки Дейв или приятелят му.Не знам защо търсех Джоузеф,исках да се уверя,че го няма,за да си отдъхна и да си позволя да се забавлявам.Бях сигурна,обаче,че нямаше шанс да не е тук,защото двамата бяха като дупе и гащи.



Имаше много хора,насядали кой където намери.Имаше някакви играещи на бира понг.Други,които въртяха бутилка.На един диван някакви се натискаха,все едно от това зависи живота им.В отсрещния край на стаята някакви се напиваха,все едно животът им зависеше от това.След това забелязах Дейв.Седеше на един от високите столове на бара в кухнята,а някакво момиче беше седнало в скута му и му говореше нещо,защото очите му бяха приковани в нея.Огледах я с интерес.Кестенява къдрава коса,големи черни очи,прекалено бледа кожа и прекалено къса поличка.



Обърнах се на другата страна.Очите ми се заковаха в очите на Джоузеф.Беше се подпрял на стената с ръце в джобовете.Изглеждаше отегчен от случващото се наоколо и ме зяпаше.



Врътнах се обратно.Този мъж ме плашеше.Потърсих отново с поглед Дейв,но той беше изчезнал.Вероятно се беше запътил към спалнята с онази "мадама".



-Здравей,Елизабет.-каза Джоузеф,който изникна пред мен изведнъж.Очите ми бяха с размерите на земното кълбо.Ако бях подскочила от уплах,навярно щях да си ударя главата в тавана.-Аз съм Джоузеф,но съм сигурен,че вече знаеш.-косата му беше черна,очите му бяха тъмни.Бях 100% сигурна,че и душата му беше тъмна.



-Ъм,здрасти.-смънках накрая.-От къде знаеш името ми?



-Сериозно ли ме питаш?-примига насреща ми.-От Дейв.Той...той е доста заинтересован от теб.Имам предвид,че си му интересна.

StalkerWhere stories live. Discover now