Chapter 19.

8.3K 340 27
                                    

#Mina notes: Pošto mi je danas rođendan,odlučila sam vas sve počastiti sa jednim kratkim nastavkom. :3

_________________________________

Tata?

Ostala sam ukipljena u mjestu tako da se nisam uspjela niti pomaknuti. Smeđi kožni rokovnik sam čvrsto pribila uz svoj stomak dok sam čula korake iza svojih leđa kako se polahko približavaju. Moj pogled je bio preplašeno zaljepljen za prozor ispred mene iako nisam gledala kroz njega.

"Pitao sam te nešto Melissa! Šta radiš ovdje?" strogo je upitao kada je stavio svoju veliku i tešku ruku na moje rame dok sam ja bila toliko ukočena da se nisam uspjela ni trznuti na njegov dodir koji me zaista preplašio. Kožni rokovnik sam još više pribila uz svoj stomak pokušavajući ga rukama sakriti od tate. Ne želim da mi ga uzme. Želim saznati šta tata zna o njemu. Pobogu pa ja ni ne znam šta se nalazi u tom rokovniku. Možda je i prazan.

Polahko sam se okrenula prema tati tako da sam sada rokovnik sakrila iza leđa.

"Tata..?" rekla sam malo nesigurno i glupavo se nasmijala kao kakva luđakinja iako sam znala da je situacija puno ozbiljnija nego što izgleda.

Tata me namršteno pogledao nakon čega je spustio svoj pogled na radni stol koji je i dalje izgledao kao da mu ništa ne fali. Ništa osim ovog rokovnika. Kvragu,samo da ne primjeti.

Pratila sam njegov pogled koji se zaustavio na crvenoj fascikli koju sam imala priliku maloprije otvoriti i u kojoj sam vidjela sliku moje majke. Tek mi je sada bilo krivo što nisam stoligla prelistala tu fasciklu jer mi je smeđi rokovnik odvukao pažnju.Ipak mislim da se u njoj nalaze samo slike moje majke. Ali zašto bi moj tata imao fasciklu sa slikama moje majke kad nam je kuća bila puna porodičnih albuma sa njenim slikama? Glupa znatiželja! Ipak sam jednim dijelom bila sretna što sam uzela ovaj smeđi rokovnik koji me je toliko zbunjivao. Jednostavno sam znala da postoji neki razlog zašto mi je tata rekao da se držim što dalje od Harrya i samo se nadam da ću odgovore dobiti iz ovog rokovnika. Nestrpljenje i znatiželja su me počele izjedati iznutra i imala sam želju da bez obzira što je tata tu, otvorim taj rokovnik i počnem čitati.

Tata.

Kvragu.

"Melissa šta si uzela sa stola?" podigao je jednu obrvu i svoj pogled preusmjerio na mene. Pa nije valjda uspjeo primjetiti da mu fali jedan stari ofucani smeđi rokovnik na kojem usput piše Harry Styles? Naravno da je primjetio! Uvijek je zapažao detalje. A uvraga.

"N-ništa!" rekla sam te još čvršće stisnula rokovnik koji se nalazio iza mojih leđa.

"Ništa?" ponovio je zamnom te me strogo pogledao preko naočala "Onda ti neće smetati ako pogledam šta to držiš iza leđa!" rekao je te se pomjerio kako bi mogao pogledati iza mojih leđa ali sam se ja brzo izmakela izgovarajući jedno tiho i preplašeno 'Ne!'

"Melissa odmah da si vratila taj rokovnik gdje si ga našla i izašla iz ove prostorije!" tata je sada rekao dosta glasno dok mu se ljutna odražavala na cijelom tijelu. Njegovo krhko tijelo je bilo zgrčeno i oči skupljene kao i stare ispucale usne. Samo ne znam da li je to od ljutnje ili straha da otkrijem nešto što je krio od mene. Bit će da je oboje. Ali šta krije od mene?

Kvragu on je shvatio da mu fali taj rokovnik sa stola. Pa naravno da će shvatiti.

Kvragu. Odmakela sam se par koraka unazad te se zaustavila kada sam petom udatila od veliki ormar sa policama na kojim su se nalazile knjige. Polahko sam izvadila smeđi rokovnik iza leđa te ga podigla malo u zrak kako bi ga i tata mogao vidjeti.

"Tata šta kriješ od mene?" sad sam ja strogo upitala te protresla malo rokovnikom kako bi mu dala do znanja na šta mislim.

"Melissa!" Oštro je izgovorio moje ime te zatvorio svoje ionako stisnute oči te ih ponovo otvorio kako bi me pogledao.

TRY...Where stories live. Discover now