Chapter 30.

7.2K 310 18
                                    

Nakon što sam odustala od svake ideje da pokušam ući u mušku svlačionicu kako bi spriječila nešto za što ni ne znam da će se dogoditi,samo sam ušla u žensku svlačionicu i prevrnula očima kada sam unutra zatekla gomilu šesnaestogodišnjakinja a i onih malađih kako se presvlače dok razgovaraju sve u jedan glas. Našla sam slobodnu policu te smjestila svoju torbu sa stvarima izvadivši iz nje bocu vode te peškir koji su stajali na vrhu. 

"Kako je ovaj novi terener dobar.." rekla je neka djevojka pored mene kojoj je crna kosa bila svezana u čvrstu punđicu.

"Da..kod njega je sve puno lakše nego kod starog trenera..puno je zabavniji.." ova pored nje je otpuhnula te skinula majicu preko glave. One pričaju o Harryu i mom trenutnom treneru koji ih je prije trenirao? Harry zbavan? Phahhahah...da sigurno!

"Samo se nadam da će nam ovaj ostati do takmičenja jer ako se vrati onaj stari ja ću se totalno ispisati sa hip-hopa!" Djevojka sa druge strane svlačionice se ubacila u njihov razgovor. Ponašaju se kao da ja nisam tu i kao da ne znaju da je taj njihov stari trener zapravo i moj. Kakovo pobogu takmičenje one spominju. Ja zanm da ja i Ian za nekoliko mjeseci idemo na takmičenje latino-američkih plesova ali nisam znala da i grupa hip-hopa ide.

"O kakovom takmičenju govorite?" upitala sam kao iz vedra neba dok su me ove dvije pored mene zbujeno pogledale kao da me prvi put vide da sam tu.

"Takmičenje za najbolju vrstu plesa..." ova crnokosa je kratko rekla niti se trudeći da nešto bolje objasni dok se ova pored nje odmah nadovezala "na tom takmičenju će učestvovati sve vrste plesova a stručni žiri će odlučiti koja je vrsta plesa najbolja" malo bolje je objasnila na što sam ja napravila grimasu "zar nisi znala za takmičenje!" ta ista me upitala sa nekom grimasom a ja sam samo odmahnula glavom.

"Zanm samo za takmičenje iz latino-američkoh plesova...nisam znala da će svi plesovi učestvovati" slegnula sam ramenima dok mi je ova crnokosa pored mene uputila neki pogeled 'eto sad znaš a sad nas pusti na miru!'

Povukal sam svoju crvenu majicu preko glave te iz torbe izvukla svoju bijelu široku majicu kako bi je obukla kada se na vratima začulo kucanje a zatim i meni dobro poznati hrapavi glas koji i nije bio baš tih.

"Djevojke jeste li se presvukle?" Harry je upitao sa druge strane vrata dok se u svlačionici pojavio uskomešani žamor tinejđerica koje su se sagledale par puta međusobno te par puta ponovile 'to je Harry..' na šta sam ja samo prevrnula očima.

"Brzo ćemo treneru,zašto?" jedna iz gomile je dobacila na što su svi odjednom ušutili tako da je nastala mrtva tišina dok su sve čekale da čuju Harryev odgovor.

"Uredu kada završite,vratite se u salu...imamo još nešto..." naglo je u šutio dok je blagi žamor ponovo nastao među tinejđericama "kako god,samo se vratite u salu" rekao je te otišao sa vrata dok se njegov korak čuo u hodniku jer je u svlačionici ponovo nastala tišina.

Šta sad ovo treba da znači? Šta se desilo sa onim ljutim Harryem kojeg sam maloprije imala prilike vidjeti na hodniku? Šta se desilo sa Itanom? Nisam čula nikakvu buku što znači da se nisu potukli? A i da su se potukli sigurno nebi čila od ovih torokuša oko mene. Zašto želi da se djevojke vrate u salu?

U sljedećem trenutku u svalčionici je nastao veliki žamor dok su se one spore tinejđerice odjednom pretvorile u turbo brzre tinejđerice tako da su se u sekundi presvukle te izletile van tako da sam ja ostala sam u svlačionici ni ne netrudeći se da požurim sa presvlačenjem. Baš kada sam navukla svoje uske tajice do koljena,vrata svlačinice su se širom otvorila te je kroz njih ušao visoki momak kovrđave kose dok je na sebi imao izlizane crne uske hlače te majicu dugih rukava i crne boje. Zatvorio je vrata te ih zaključao.

TRY...On viuen les histories. Descobreix ara