Chapter 48.

5.4K 266 43
                                    

"Nemam tri piva ali mislim da će dva biti dovoljna..ja neću piti.." Tina ulazi u sobu sa dvije zelene limenke u rukama te sjeda sa moje lijeve strane na krevet tako da ja sjedim u sredini između Steph i Tine.

"Ko je rekao da će te vas dvije piti?" pitam konačno nešto smirenija te joj uzimam ona dva piva iz ruku.

"Hej...nećeš se napiti dok nam ne ispričaš šta se desilo" uzima mi ona dva pita iz ruku  "...pobogu Melissa već dva dana te traži policija,tvoje ime se spominje u svim vijestima i novinama a na društvenim mrežama si postala glavna tema...I brat ti je otkazao koncert zbog tebe i on je toliko zabrinut da kada je čuo da si nestala, prvim letom je doletio ovamo čak iz Japana"

"Moj brat je ovdje?" pitam i ponovo uzimam ona piva u svoje ruke. Jedno sakrivam iza leđa a drugo otvaram te odmah potežem gutljaj.

"Da tu je ali to sada nije bitno...šta se tebi dogodilo..." Steph konačno govori te se još više primiče meni i  prinosi mi nešto mokro na lice na šta se ja trzam.

"Hej šta je to.." pitam i mrštim se kako bi vidjela šta je to  a ona mi uporno gura u lice nešto bijelo i mokro.

"Vlaža maramica...moram ti obrisati lice jer izgledaš ko cura iz horora.." smije se a onda mi trlja lice još više sa tom mokrom maramicom.

"Steph ti ne gledaš horore." govortim dok mi ona trlja lice

"Sad znam kako izgledaju likovi iz horora.." smije se.

"Ha-ha baš ti hvala.." sarkastično govorim te se pokušavam odmaketi od te maramice koja mi iritira lice ali ne uspijevam.

"Okay..pucaj...gdje si bila dva dana?" Steph govori kada je konačno završila sa čiščenjem moga lica a ja zatvaram oči te pijem još jedan gutljaj piva. Čovječe kako pivo ima dobar okus pogotovo kada se usrano osjećaš.

"Samo me nemojte napasti pitanjima i potvrdite svaku moju riječ.." govorim a kada sam otvorila oči primjetila sam kako njih dvije prave neke grimese te se međusobno sagledavaju. Okay ova moja izjava je zvučala čudno ali shavtit će me kada im kažem.

"Oaky.." Tina govori nesigurno a ja se uspravljam te uzmam do sada največi gutljaj piva. Imam osjećaj da mi je mrsko početi pričati. Tina ni naglo uzima pivo iz ruke a ja nezadovoljno uzdišem.

"Nemoj se napiti prije nego što nam kažeš šta se sa tobom desilo ova dva dana.."

"Okay okay..." uzimam joj ponovo ono pivo iz ruke. Pobogu koliko će mi ga još puta uzeti.."Hoćete li u detalje ili.."

"Pobogu Liss...  samo počni!" Steph skače u mjestu te maše rukama toliko uzbuđeno kao da isčekuje odlazak na koncert Brune Marsa.

"Prvo mi potvrdite jednju stvar..Muškarci su svinje..." govorim a Tina prevrče očima..

"Liss več si se napila.." odmahuje glavom i pokušava spriječiti osmijeh a ja joj upućujem oštar pogled.

"Vidjet ćemo da li ćeš misliti tako kada ti ispričam šta se desilo.." govorim sa nekim izdahom te spuštam pogled na koljena. Opet osjećam neku gorčinu i nagon za plakanje. Teško mi je sve ponovo preprilčavati. Kao da to ponovo doživljavam. Ali one su mi frendice i naprosto se moram nekome izjadati.. Samo se nadam da mi i one neće reći da i one znaju Harrya čitav život i da su mi govorile da se maknem od njega. Pa odmah bi se bacila sa mosta na glavu.

"Spavala sam sa Harryem.." jedva sam to prevalila preko usana ne u suđujući se podignuti pogled. U prostori je je odjednom zavladao toliki muk da sam mogla čuti vlastiti srce  u ušima. Polahko sam podigla pogled. Kao što sam očekivala Steph je svoja usta otvorila do poda a Tina...njen izraz lica je teško protumačiti. Ima izraz lica koji bi mama imala kada bi joj kćerka rekla da je pvi put spavala sa potpuniom  neznancem. Šta će tek biti kada sazna šta je taj neznanac uradio njenoj 'kćerki' poslije sexa.

TRY...Where stories live. Discover now