Chapter 32.

7.4K 274 11
                                    

Zrak u autu je postajao sve zagušljiviji dok je tišina popunjavala mali prostor između nas. Par puta sam pogledala prema Harryu te primjetila kako mu je pogled čvrsto prikovan za cestu. Nije izgledao napeto ali nije ni opušten. Usne su sastavljene u jednu čvrstu cretu a ruke stegnute oko volana. Rekao je da želi razgovarati a sada šuti.

Razmišljam da ja započnem razgovor ali ne znam kako. Šta da mu kažem. Ionako me je nasilu uveo u ovo auto a sada neće ništa da kaže. Promatram gust saobračaj oko nas. Čak ni magistrale u Londonu nisu dovoljno brze. Sve je tako usporeno. Sve mi se čini kao da traje hiljadu godina i imam osjećaj da nikada neću izaći iz ovog auta. Još jednom sam pogledala u Harrya nakon čega sam plitko otpuhnula te pogledala prema gore. Harry je na trenutak skrenuo pažnju na mene a ja sam progovorila prvu glupost koja mi je pala na pamet kako bi prekinula napornu tišinu.

"Prilično si dobar plesač" rekla sam te skupila usne u jednu crtu pogledavši na drugu stranu. Kada nije ništa rekao nastavila sam "Onu noć...u onom klubu...kad si me spasio..rekao si da ne znaš baš dobro plesati ali danas si bio odličan" dovršila sam i dalje gledajući kroz prozor. Želim zvučati kao da se dosađujem i nadam se da mi to uspijeva.

Harry je kratko otpuhnuo kroz nos i više je ličilo na neki osmijeh.

"Trenutno o tome razmišljaš?" pogledao je u mene istog trenutka kada i ja u njega nakon čega sam prevrnula očima.

"Ne..." slegnula sam ramenima "samo mi je onako naumpalo.."

"Ni ti nisi loša.."rekao je nakon par trenutaka a ja sam ponovo prevrnula očima.

"Sigurno sam bolja od tebe Harry!" rekla sam kroz sitni osmijeh iako ga nisam htijela pogledati.

"Ne...sigurno nisi.." osjetim osmijeh na njegovim usnama. " Hip-hop je puno teži od latino američkih plesova" sliježe ramenima a ja ga gledam sa otvorenim ustima dok razmišljam šta da mu kažem.

"Ne...nije...Dirty dance je puno teži.." uvrijeđeno govorim.

"Zašto si tako sigurna?"  sad se u potpunosti smije. Provocira me isto onako kako i ja volim provocirati ljude oko sebe. E pa neće ići Styles " Jesi li ikada pokušala plesati hip-hop?" nadodao je a ja sam se namjestila u sjedištu spremna za borbu ako bude potrebe za nju. A kada je Harry u pitanju,sigurna sam da će biti potrebe.

"Ne,nisam nikada  probala ali hip-hop je obično skakanje na pozornici dok je Dirty dance ples pun tehnike i pravila." odbrusila sam igrajući na istu kartu kao i on. Ako ćemo se vrijeđati,onda ćemo se vrijeđati do kraja. Pa makar izgledali kao djeca.

"Ako ples ima pravila onda to nije ples!" slegnuo je ramenima i pokušao izgledati hladnokrvno dok nije skidao pogled sa ceste,ali nije izgledao tako. Osmijeh mu je na licu. Zabavlja ga ovo.On hoće da kaže da Dirty dance nije ples?

"Ozbiljno?" raširila sam ruke prema njemu na šta se on još više nasmiješio. Opet na onaj svoj način na jednu stranu. Dovraga stoji mu. "Jesi li ti ikada pokušao plesati latino američke plesove? Naravno da nisi jer da jesi sigurno bi shvatio da je to jedan užasno težak i zamoran ples.." pobogu o ćemu mi raspravljamo?

"Ako izostavimo onaj ples iz onog kluba kada si me natjerala da ko budala plešem sa tobom...onda nisam." kroz glavu mi je proletila ona scena iz onog kluba kada sam natjerala Harrya da pleše samnom samo zbog Davida. Dovraga nikada više neću piti. "I dalje stojim iza toga da je hip-hop bolji od tog Dirty dance" nadodao je a ja sam odmahnula glavom te ponovo skrenula pogled prema naprijed. Stvarno ne vrijedi raspravljati sa njim.

"Pobogu Harry to nije bio nikakav ples...samo smo cupkali u mjestu!" naglo sam dodala a on je ponovo slegnuo ramenima.

"Svejedno...meni je to isto!"

TRY...Where stories live. Discover now