Chapter 33.

6.6K 267 17
                                    

-Idući dan-

"Melissa dođi danas kući nakon predavanja. Hitno je!! Tata.xx"

Tata mi je poslao ovu poruku rano u jutro. Imam poprilično modernog tatu jer nekad imam osjećaj da sam jedina koja ima oca koji se baš dobro razumije u tehniku tako da mi šalje i poruke. Mislim,koji još otac šalje poruke svom djetetu? Uglavnom ih nazovu... Ali kako god.

Nisam htijela tim stvarima zamarati glavu od ranog jutra. Navikla sam da imam drugačijeg tatu,drugačijeg brata,drugačiji život pa tako da sam i sama drugačija od ostalih. Kad sam već kod brata,taj moron mi se nije javio jako dugo i stvarno mi nedostaje. Mrzim što je on slavna osoba. Ta njegova slava mi je oduzela brata. Znam da on uživa u svojoj slavi i sretna sam zbog njega jer je tako daleko dogurao sa svojim talentom ali to je previše. Već danima nisam pričala sa njim a kada ga nazovem on se jednostavno ne javi.

Spakovala sam sve potrebne stvari za fakultet u torbu te krenula dosta ranije. Potrebno mi je da izađem malo na zrak. Ugušila sam se skoro u ovom malom stanu. Nedostaje mi moja kuća,tata,brat i mama. Želim se vratiti u djetinjstvo. Želim se vratiti u dane kada je moja mama bila živa. Čak ni dan danas ja ne znam šta je uzrok njene smrti. Koga god pitam za taj događaj,svi samo skrenu sa teme.

"Ideš?" skoro sam vrisnula te skočila u mjestu kada sam iza sebe začula Ginnyn glas. Pobogu otkud ona ovdje? Sinoć je nije bilo. Totalno sam i zaboravila da živim sa njom u ovom stanu.

"Izvini ako sam te prepala" nasmiješila se i malo mi prišla dok sam ja još šokirano gledala u nju.

"Otkud ti ovdije?"jedva sam upitala progutavši ogrmnu knedlu. Pobogu baš me je prestravila.

"Pa ovo je i moj stan.." nasmijala se te me šaljivo udarila u rame "Ma šalim se...maloprije sam došla al' se nisam javila " oči su joj jedva otvorene. Pijana je? Odjeća na njoj smrdi po alkoholu. Sva je u crnom kao i obično i oko očiju ima previše crne šminke dok joj je crveni karmin totalno izblijedio sa usana. Sigurno je opet išla na još jednu ludu zabavu sa svojim društvom. Da li je Harry bio tamo? Ma šta me briga i da jest.

Kimnula sam glavom te se sagela kako bi uzela svoje patike te se obula ali me je ona uhvatila za ruku.

"Melissa hoćeš li se stvarno odseliti?" pomalo tužno je upitala a ja sam jezbunjeno pogledala. Kako ona zna da se ja planiram odseliti.

"Kako.."  krenula sam joj postaviti pitanje ali ona me je prekinula.

"Neku noć si zaspala sa otvorenim laptopom pa sam ti ga krenula zatvoriti i primjetila sam da tražiš stanove.." pojasnila je a ja sam samo kimnula glavom pokušavajući se sjetiti kada se to moglo desiti.

"Hah da...uhm...želim se odseliti na neko mjesto koje je bliže fakultetu jer često kasnim..." slagala sam trudeći se zvučati što uvjerljivije ali izgleda da nisam morala jer je ona poprilično pripita.

"Ali ovaj stan je baš blizu tvom fakultetu..." uhvatila me je za rame.Je li ona dobro? Samo još treba da se sruši ovdje.

"Da znam ali.." pokušala sam se opravdat al ona me ponovo prekinula.

"Molim te Liss..." malo se zanjihala u mjestu te me još više stisnula za rame. Baš je pijana " Molim te nemoj ići..." Nastavila je. O čemu ona priča? Jel ona pri sebi? " Trebamo te..." Trebaju me? Ko? "Hoću reći trebam te..." pijano se nasmijala a ja sam je uhvatila za ramena te je polahko pogurala unazad prema kauču.

"Ginny pijana si...razgovarat ćemo kad se vratim sa fakulteta.." Smjestila sam je na kauč te krenula nazad u hodnik ali ona me zaustavila ponovo me uhvativši za ruku.

"Nemoj se odseliti..." molječivo je rekla a ja sam se okrenula o noj.

"Dobro...neću...sad lezi spavati i nemoj nigdje ići . Okay?" pokrila sam je dekom a ona se nasmijala te u sekundi zaspala.

TRY...Onde as histórias ganham vida. Descobre agora