Chapter 63.

3.5K 252 14
                                    

"Idem se istuširati upravo sam trenirao...kuhinja ti je preko puta pa se posluži ..." rekao je pokušavajući prekriti smiješak sa lica te namjestio peškir na ramenu.

"Trenirao si u stanu..?" pitam zbunjeno jer je stan dosta skućen tako da nema mjesta ni za hodati a kamoli plesati.

"Nisam plesao nego boksao...imam vreču u spavaćoj.." pogledao me je preko ramena a onda brzo nestao u hodnku ostavljajući me samu u prostoriji. Sjela sam na kauč i doslovno potonula u njega koliko je mekan. Bacila sam pogled po malom dnevnom boravku. Potpuno je uredan i sav namještaj je u bijelim i sivim tonovima. Sušta suprtnost Harryu. Kao da mu je neko drugi sređivao stan a ne on sam. Ustala sam sa kauča te se ušuljala u hodnik na prstima . Tamo sam zatekla bijela vrata na kojima je pisao znak ' Ne smetaj' Pretpostavila sam da je to njegova soba pa sam tiho prišla vratima te ih pokušala otvoriti ali su bila zaključana. Harry je jednom rekao kako nikome ne da da mu ulazi u sobu jer ima neku razlog za koji ja ne znam pa me je moja glupa znatiželja navela da samo provirim ali Harry je bio korak ispred mene pa sam se jednako tiho vratila u dnevni boravak i sjela na mekani kauč. Nisam ni primjetila koliko je vremena prošlo u čekanju kada je Harry izašao iz kupaonice i ušao u dnevni boravak noseći sa sobom svijež miris muške kupke. Na sebi je imao samo bijeli peškir oko struka i samozadovoljni smiješak kada je primjetio da sam ga na sekund odmjerila.

"Pa...o čemu si htjela razgovarati?" upitao je kada je sjeo pored mene i previše blizu tako da mi je par kapljica sa njegove kose palo na rame.

"Prvo se obuci pa ćemo razgovarati..." rekla sam te se pokušala odmaketi od njega ali on mi je ponovo rpišao i unjeo mi se u lice toliko blizu da sam osjetila njegov dah na svom licu.

"Ne sviđa ti se ono što vidiš M..?" vrhom nosa je dotaknuo moj te se blago nasmiješio a ja sam sklopila oči te stisnula usne u čvrstu crtu kako se nebi nasmiješila.

"Harry..." stavila sam  mu ruku na prsa te ga polahko odgurnula od sebe "Moram ozbiljno razgovarati i nemam vremena za tvoja sranja.." samouvjereno sam rekla te ga pštoro pogledala na šta se on uozbiljio. Bez riječi je ustao i otišao iz sobe a kada se vratio na sebi je imao tamnoplavu majicu kratkih rukava i sivu trenrku u kojoj inače trenira ples. Ponovo je sjeo nasuprot mene i upitno me pogledao očekujući da kažem nešto.

"Saznala sam da moja majka nije umrla....ubijena je ." rekla sam to brzo i stegnutog grla i tek sad shvatila kako to užasno zvuči kada se kaže naglas. Harry par trenutakaka gleda u mene potpuno blijedo a zatim otvara usta u pokušaju da nešto kaže.

"Ubijena?" zbunjeno pita a ja  spuštam pogled na svoje ruke koje su kao led.

"Harry...ja i ti smo u istom sranju......postoje neke stavri koje ti ne znaš a tiču se i tebe i mene..." naglo sam se zaustavila progutavši knedlu a Harry me je zainterisovano pogledao.

"Koje stavri M?" upitao je ozbiljno a ja sam bez sekunde predomšljanja počela pričati sve. U roku nekoliko minuta sam vjerovatno uništila a možda i poboljšala svoj život. Cijelu istinu sam stavila ispred njega i svoje povjerenje povjerila njemu kao da ga poznajem čitav život. Rekla sam mu tajnu u vezi mog oca koju sam trebala skrivati kao zmija noge ali jednostavno sam to  morala uraditi. Sve sam rekla jednom običnom strancu ali on je jedina osaoba koja mi može pomoći. Možda i jednina osoba koja razumije situaciju u kojoj se nalazim...

***

Dan je protekao u ogromnoj žurbi i spremanju. Tina me je pokušala nekoliko puta nazvati ali  svaki put sam je stavljala na govornu poštu a na kraju ipak ugasila mobitel. Bila mi je potrebna tišina kako bi razmislila o svemu što se danas desilo. Nakon što sam Harryu rekla cijelu istinu osjetila sam olakšanje na srcu ali sam i samim tim dobiula neki podjednako težak teret na moja leđa. Ne znam kako da reagujem na cijelu situaciju jer sam trenutno i preplašena jer ne znam gdje sve ovo vodi,tužna što sam iznevjerila tatu i rekla Harryu njegovu tajnu,sretna jer sam se oslobodila tereta koji me je tištio svih ovih dana. Jednostavno ne znam kako da se ponašam pa svu svoju energiju trošim u brzo pakiranje kofera. Harry se zakleo da neće nikome ništa reći i da će se praviti kao da ništa ne zna. Također je rekao da zna nekoga ko bi mu mogao pomoći da sazna detalje iz te noći. Nisam sigurna da li je ovo dobra ideja ali dogovorila sam se sa Harryem da nestanemo nekoliko dana iz Londona. Otići ćemo u drugi grad gdje je mnogo sigurnije i kako on to kaže "Konačno ću dobiti priliku da glumim Sherlocka ali preko internetra..." Nemam pojma kako je sve to izmislio ali na neki naćin mu vjerujem jer ako neću njemu...kome onda?

TRY...Where stories live. Discover now