Chapter 31.

6.8K 257 9
                                    

U velikoj plesnoj dvorani nastupila je neočekivana tišina kada se naša publika poredala uz bijele zidove dvorane zajedno sa svojim trenerom koji je ostao u istom položaju leđima naslonjen na zid. Prodorni zeleni pogled se nije skidao sa mene što mi je davalo još veću dozu nervoze u stomaku koji je svo vrijeme ispuštao neke čudne zvukove. Muzika na koju sam se do sada već trebala naviknuti je udarila u moje uši kada je počela odzvanjati od zidove prostorne dvorane. Nesigurno sam prišla Ianu pokušavajući ignorisati zeleni pogled koji sam osjećala na svojim leđima i dupetu. Dovraga,nikada više neću obući ove tajice. Ne znam zašto me hvata ovolika nervoza kada je upitanju Harry ali jednostavno imam loš osjećaj dok stojim ispred Iana i čekam da mi on priđe baš kao što ono dvoje glumaca to rade u svom čuvenom filmu 'Dirty dance'.

Muški glas u pjesmi je počeo odzvanjati dvoranom kada mi je Ian počeo polahko prilaziti pružajući ruku prema meni. Njegovi mišići su bili zategnuti a vilica čvrsto stisnuta. Trudi se da ne eksplodira. I bolje bi mu bilo jer bi onda i trener eksplodirao a onda bi oboje nastradali. Pružila sam ruku prema njemu a on me je povukao dovoljno snažno da se zaokrenem par puta i leđima zabiljem u njegova prsa. 'Publika' je izglda nezainteresovano što mi je malo olakšavalo posao. A šta sam drugo mogla očekivati od tinejđera. Njih se ništa ne tiče. Ne znam šta je trener očekivao. Da će oni biti neka publika? Kraičkom oka sam pogledala prema Harryu nadajući se da je i on nezainteresovan poput tinejdžera,ali lađe su mi potonule u trenutko kada sam ugledala Harryeve oči čvrsto prikovane za uza naša tijela. Mišići na njegovim rukama su bili izraženiji nego inače jer su mu se ruke grčile dok su bile prekrštene na prsima. Skrenula sam pogled sa njega te ga pokušala ignorisati kada sam nastavila sa plesom.

Muzika je opustila i mene i Iana što se jasno vidjelo u našim pokretima koji su odjednom postali opušteniji,brži i življi. Zaboravila sam na sve oko sebe te se prepustila onome što jedino volim u životu. Plesu i muzici. Nisam osjećala nikakav umor i bilo mi je malo žao kada smo morali prestati sa plesom dok je muzika i dalje odzvanjala u dvorani jer je tada slijedio čuveni skok na kraju kojeg je i Ian još nismo izvježbali.

Trener je ugasio muziku kada su tinejdžeri kao oprženi skočili na noge te izletjjeli van. A aplauz? I Harry je izašao van zajedno sa svojom ekipom na što sam odahnula dok sam se borila za dah. Ovaj ples je stvarno zamoran. Trener nam je dao kratki aplauz dok nam je prilazio sa osmjehom na licu. Hah gdje mi je sad foto-aparat da uslikam taj osmijeh? Zadihano sam se makela od Iana i prošla rukom kroz kosu koja je bila vlažna od znoja. Pogledala sam preko trenerovog ramena prema ulaznim vratima kako bih se uvjerila da je Harry zaista otišao. Još uvijek ne znam šta se desilo u muškoj svlačionici između Harrya i Iana ali samo znam da je Ian ponovo napet kao puška a Harry je bio poprilično opušten sa provokacijskim izrazom lica dok smo plesali. U jednom trenutku mi je došlo da mu izbijem onu žvaku iz usta i razljepim po faci.

"Bili ste odlični" trener je zadovoljno rekao pljesnuvši rukama."Da bar hoćete biti ovakvi na svakom treningu" nadodao je snuždeno na šta sam ja samo prevrnula očima trudeći se da on to ne vidi jer mi ne treba da se ponovo pretvori u onog vojnika koji zapovjeda i prekorava moje učestalo prevrtanje očima. "Ako nastavite pokazivati loše rezultate na vašim uobičajnim treninzima onda ćete sveki trening imati publiku" rekao je pružajući nam prst ispred očiju pokušavajući izgledati opasno a zatim se okrenuo od nas i krenuo prema izlazu mrmljajući sebi nešto u bradu poput 'Izgleda da nisam pogriješio što sam zaposlio Harrya ovdje'.

Kada je trener izašao pogledala sam prema Ianu čije su obrve i dalje bile spojene. Moj nekada najbolji prijatelj je stvarno ljut na mene i ja nisam u stanju da učinim bilo šta po tom pitanju. To me dovodi do ludila. Dovodi me do ludila činjenica da on ima osjećaje prema meni. Dovodi me do ludila činjenica da sam mu rekla da ja nisam spremna za vezu  a pred njegovim očima sam se ljubila sa Harryem. Dovodi me do ludila sama činjenica da sam se uopšte poljubila sa Harryem iako sam sebi rekla da to nikada neću učiniti. Dovodi me do ludila činjenica da moj vlastiti otac krije nešto od mene u vezi Harrya. Dovodi me do ludila činjenica da sam zanemarila fakultet i prijtelje i da živim sa osobom koju ni ne poznajem. Dovodi me do ludila činjenica da mi se život u samo nekoliko dana okrenuo za 365°.

TRY...Where stories live. Discover now