Chapter 52.

5.9K 281 18
                                    

"Auč." bolno stenjem te mi ruka brzo leti na vrat koji mi je u potpunosi ukočen. Trepčem par puta pokušavajućI se naviknuti na svijetlo sa prozora zbog kojeg škiljim. Pokušavam izviti leđa ali sam u potpunosti ukočena. Kvragu sinoć sam zaspala na podu naslonjena na nogice kreveta. Nije ni čudo što sam ukočena i promrzla. Na meni se nalazi samo jedna bijela uska potkošulja ispod koje se nazire crni grudnjak te kratki šorc niježne roze boje. Prisjećam se da sam prošlu noć nazvala Tinu odmah poslije razgovora sa Harryem te da sam se tad i presvukla očekujući da ću nakon toga zaspati ali san mi nije dolazio na oči pa sam sjedila na podu i gotovo cijelu noć crtala kreacije za fakultet. Nislilm da sam tako zaspala tek negdje u jutro.

Prisječajući se sinočnjeg razgovora sa Tinom blago se mrštim te sklapam oči davajući svome tijelu par tenutaka da se navikne na novo stanje i da se pripremi za neizbježno ustajanje. Tini sam rekla da nisam sigurna da li ću ove godine uopšte moći slaviti novu godinu i bila sam sigurna da sam je uvjerila u to ali onda se umješala Steph koja je navaljivala da joj objasnim zašto neću slaviti novu godinu a ja joj jednostavno nisam mogla objasniti. Nisam bila sigurna da li je pametno da im kažem da sam opet zaglavila sa onim divljakom u istoj kući pogatovo nakon što su ga njih dvije vidjele sa pištoljem. Odmah bi me nagovrale da dođem kod njih nekoliko dana ili bi one došle ovdje a to ne smijem dozvoliti jer...pa tata je tako rekao a ja sam to prihvatila za ozbiljno. Osjećam se loše jer najboljim frendicama ne smijem reći sve u vezi moga tate jer sa sa njima uvijek sve dijelila i one su samnom ali,jebiga,ne smijem tu tajnu reći ni rođenom bratu. Steph nije prestajala navaljivati za objašnjenje tako da sam joj na kraju poklopila slušalicu i ugasila mobitel. Sigurno su sada obe ljute na mene ali jednostavno im ne mogu reći. Možda bi i pristala na to slavlje ali nisam sigurna koliko će dana potrajati ovo moje skrivanje u kući sa Harryem... Prema tatinim riječima i ozbiljnosti...mislim da bi novu godinu mogla dočekati zaključana u kući sa Harryem.  Ma nema teorije.

Konačno otvaram oči te gledam na zidni sat. Sedam je sati u jutro... Ustajem i čujem kako mi kosti škljocaju u leđima. Boli. Rastežem se par trenutaka te izlazim na hodnih i prilazim stepenicama te se naginjem preko njih kako bi krišom proverila da li je Harry ustao. Nema nikakvih zvukova i kuča izgleda kao da nema nikoga. Polahko se spuštam niz stepenice sretna što one ne škripe jer ne želim probuditi Harrya dok sebi ne napravim toplu čokoladu. Jednostavno ne mogu započeti jutro bez toga...kao što neki ne mogu bez kafe,tako ja ne mogu bez tople čokolade.

Konačno se nalazim u hodniku te na prstima prolazim kroz njega. Moram priznati da je donji sprat dosta hladniji od moje sobice pa omotavam ruke oko sebe jer se još uvijek nalazim u potkošulji sa tankim naramenicama i šorcu. Kada prolazim pored dnevnog boravka još više usporavam korak jer ne želim probuditi Harrya iako su vrata zatvorena. Pogled mi je ostao na tim vratima dok sam zamišljala uspavanog Harrya ispod bojelih plahti te kako mu se kosa divlje rasipa po jastucima. Zabavljena vlastitim mislima,iznenada se zabijem u nešto,bolje rečeno nekoga te osjećam kako mi se nešto vrelo prosipa po izloženim prstima tako da ispuštam vrisak i odskačem unazad konačno primjetivši Harrya koji u ruci drži dvije šolje iz kojih se puši.

"Au,peče peče peče peče peče...." skakućem u mjestu pokušavajući rukama obrisati nešto vrelo i smeđe sa grudi te ih usput prekriti od požudnog zelenog pogleda koji me odmejarava od glave do pete. Mrzim kaka to radi. Ojećam se golo.

Harry se počinje smijati te ostavlja dvije velike šolje iz kojih se puši dim ,na komodu pored kuhinjskih vrata te mi prilazi a ja ga brzo zaustavljam.

"Kretenu šta to radiš?" dreknla sam brzo trčeći u kuhinju pored njega kako bi smokrila ruku i stavila nešto hladnio na ranu koja mi gori. Bijela potkošulja mi je sva zamazana nečim smeđim. Kafa.  "Mislila sam da spavaš...." derem se na njega potpuno iznervirana dok se on smije. Baš je džentlmen. Ups...zaboravila sam da je to Harry Styles.

TRY...Where stories live. Discover now