Kahve Kokulu Kadın-15

1K 63 27
                                    

Merhaba! Bomba gibii bir bölümle geldim. Boooolca yorum istiyorum fikirlerinizi çok merak ediyorum. İyi okumalar!

Ömer yemekten sonra bulaşıklarıda hallettiğinde dilime dolanmıştı. Artık asla dilimden kurtulamayacaktı.

"Bir kişiye bile söylersen seni küçük küçük parçalara ayırırım."

"Sen bana kıyamazsın."

"Öyle bir kıyarım ki..."

"Dana!"

"Kimseye söylemeyeceksin!"

"Aman iyi be söylemem. Ben avukat olduğumda ödeteceğim bunları sana."

"Sen bu gidişle biraz zor avukat olursun hanımefendi." Gözlerimi kıstım sonra aklıma gelen şey ile gözlerim kocaman açıldı.

"ÖMER!"

"Ne bağırıyorsun be manyak?"

"Benim haftaya vizelerim başlıyor!"

"Napayım? Yerine sınavamı gireyim?"

"Ben çok gerideyim. Nasıl yetişeceğim."

"Eşek gibi çalışacaksın." Dedi pis pis sırıtarak.

Öyle de olmuştu gece gündüz demeden evde olduğum bütün dakikalarımı değerlendiriyordum eğer bir 3 sınavı veremezsem bursum giderdi ve bu şuan isteyeceğim en son şey bile değildi. Çalan telefonumu kitaplarımın arasında zor bela bulunca söyleniyordum.

"Alo dedem?"

"Deden değil anneannen."

"Anneanne! Çok özledim seni nasılsın?"

"İyiyim yavrum sen nasılsın deden grip olduğunu söyledi iyisin değil mi? Bak eğer çok kötüysen durma orada hemen buraya gel." Grip? Anneannem bir bilsen ben grip olmadan trafik kazası geçirdim. İçimdeki cadı baş gösterirken ben ağzımdan kaçırmamaya özellikle dikkat ediyordum.

"Yok anneanne sorun yok iyiyim ben hem Derin'de bana iyi bakıyor. Değil mi Derin?" Hani nerere Derin? İlk defa onlara bu kadar çok yalan söylüyordum içten içe vicdanım ağırlık yapıyordu. "..kafasını sallıyor. Size çok selam söylüyormuş." Bir süre daha yalanlarla dolu bir konuşmanın sonuna geldiğimizde karnımın açlıı sinyalleri ile göz devirdim.

Makarna çıkartıp kaynamış suyun içine atarken telefonumdan yine elim onun ismine gitti. Hâlâ girmemişti hesaplarına hiç bir arkadaşının paylaştığı fotoğraflarda yoktu. Kendisi de hiç bir şey paylaşmıyordu.

"Kara böcek!" Fokurdayan makarna ile telefonumu cebime attım. Bir güzel sos hazırlayıp koca bir tabak aldım önüme. Canım öyle bir hamsi tava,muhlama,karalahana dolması çekiyordu ki anlatamam. Memelketimin yemeklerini çok özlemiştim. Şimdi Çaykara'da olsam ve anneanneme desem hemen yapardı. Siz benim nereli olduğumu bilmiyordunuz değil mi? Laz kızıyım ben Trabzon-Çaykara.

Makarnamı da bitirdikten sonra tekrar çalışmama döndüm ancak kafamı meşgul eden Ozan böceği ile odaklamıyordum. Neredeydi? Kiminleydi? Ne yapıyordu? İyimiydi? En önemlisi bana zarar veren birini ben nasıl olur da merak edebilirdim?

"İsal ol inşallah Ozan beynimin içinden çık Ozan senden nefret ediyorum Ozan!"
*****
Vizelerim başlamıştı ve ben çok sıkışık durumdaydım zorlayarak geçiyordum sınavları. Yeni bir sınav sonucuma bakarken gördüğüm 53 notu ile derin bir nefes aldım. Okulda gözlerim istemsiz bir şekilde onu arıyordu ama o sınavlarına bile gelmiyordu. Ayaklarım benden bağımsız onun sınıfının not listesinin önünde durdu gözlerim ismini ararken yanımda beliren beden ile gerildim.

Kahve Kokulu KadınWhere stories live. Discover now