Journalist

3.5K 152 2
                                    

Lukas šel ke své skříňce a opřel. Naštvaně do ni bouchl a podíval se na starou fotku svých pravých rodičů a sebe. Bylo mu tam 5 let. Ta fotka byla focena den před jejich nehodou právě matkou od Emmy. "Říkal jsem ti, že u takových holek nemáš šanci." Přišel za Lukasem Tyler. To Lukasi hned zlepšilo náladu a postavil se. "Ne to takové holky nemají šanci u mě. Dneska je v školních novinách volen nový vedoucí. Já mám největší šance. To znamená, že pak na tom budu mnohem lépe než ti její sportovci." Usmál se Lukas a vydal se do kanceláře školních novin, kde už čekali všichni kandidáti a mezi nimi byl i James. Lukas si sedl vedle Jamese a Tyler šel hlasovat. "Proti mně nemáš šanci." Naklonil se James k Lukasovi. "To se ještě uvidí." Odvětil Lukas a dal si sluchátka do uší.
... Flash back ...
Byl už večer a Lukas ležel na zemi hned vedle Emmy a díval se s ní střešním oknem na hvězdy. "Koukni. Tamhlety hvězdy vypadají jako psací stroj." Ukázal Lukas na hvězdy a usmál se. "Jednou bych chtěl být novinářem." Zasnil se. "Byl by jsi skvělým novinářem. Škoda, že budeš daleko ode mě a tak u toho nebudu moci být. Určitě si mě už nebudeš ani pamatovat." Povzdychla Emma a podívala se na něj. "Budu si tě pamatovat, na tebe zapomenout nejde. Budu ti posílat dopisy." Podíval se na ni Lukas s úsměvem a pustil potichu písničku, aby ji trochu rozveselil. Začali po celém pokoji skákat a tancovat, až nakonec ulehli na zem a usli. Eminina maminka jim přišla vypnout písničky. "Promiň mi to Lukasi, ale chci pro svou dceru jen to nejlepší a to ty nejsi." Pohladila Lukase maminka od Emmy a potichu vyšla z pokoje.
... End of Flash back ...
"Tak a máme tu výsledky voleb na vedoucího školních novin. A vyhrál to....." Vystoupil ředitel po hodině z ředitelny. "Lukas!" Řekl nadšeně a Lukas se postavil. Přešel k řediteli, ten mu pogratuloval a předal něco jako pracovní smlouvu či co. James mezi tu dobu radši utekl pryč. Hned za ním přišla Emma. "Tak co budeme slavit?" Pověsila se mu na krk s úsměvem. "Ne, ten parchant Lukas to vyhrál." Řekl naštvaně James. "Tak s tím něco okamžitě udělej, protože já s nulami nechodím a pokud nevyhraješ ani kapitána týmu skončili jsme." Pustila se jeho krku Emma a odkráčela pryč. "Puso počkej!" Zavolal na ni James rychle, ale to už byla dávno pryč. V tu chvíli se vyřítil z ředitelny dav v čele s Lukasem. Šli do baru oslavit Lukasovo vítězství.
Byla tam i Emma, Alison a Emily. "Proč mám pocit, že jsme mu s tím pomohly?" Zeptala se Em, když seděly u baru a sledovaly jak se kolem Lukase ochomítají holky. "Protože pomohly. Díky výtečnému nápadu od Alison, nasdílet jeho příběh o rodičích. Který vlastně ani nebyl pravdivý." Vyštěkla naštvaně Emma. "Jak to myslíš?" Zeptala se ji překvapeně Alison. "Tak jak to myslím, že to byla lež! Jeho rodiče nenabourali do stromu, když byli na mol! Do jejich auta narazil nějaký chlap, který usnul." Napila se svého frisca a šla do středu dění a Emily s Alison šly hned za ní.
Lukas zmizel bez povšimnutí z párty, na takové věci on není. Šel si přendat věci ze školy do svého pokoje v kolejích, co dostal jako dárek za vítězství ve volbách. V tomto bytě může bydlet, dokud tam bude jako vedoucí školních novin.

Tatínkova holčička [Dokončeno]Where stories live. Discover now