Miss

2K 94 2
                                    

"Emmo honem. Za 30 minut to začne a ty nejsi oblečená, namalovaná a dokonce ještě nejsme ani na místě." Vletěla Emmě do pokoje její matka. "Namalovaná už jsem." Usmála se Emma na ni a její matka zvedla obočí. "Nejsi namalovaná! Trocha korektoru, obočí, řasy a pusa. To je všechno, takhle chceš vyhrát? Do školy se maluješ 3 hodiny a teď v jeden z dnů, který ovlivní tvůj život, se namaluješ za 5 minut? Ani náhodou! Jdeme!" Chytla Emmu její matka za paži a táhla ji k limuzíně. V limuzíně Emma vytáhla mobil a natočila boomerang na instagram, ke kterému přidala popisek: "A jede se a konkurz miss Ameriky."
"Nefoť se a pojď tady, namaluji tě." Usmála se na Emmu matka. "Ne. Miss je o krásné přirozenosti a já nepotřebuji tunu makeupu, abych byla krásná. Pokud si myslíš něco jiného, máš pěkně hnusný vkus." Zkřížila Emma ruce na prsou. "Fajn." Pokývala Emina matka hlavou.
"Tak jsme tady. Pojď honem do šatny. Tam si vybereš něco na sebe." Vystoupila Emma s její matkou a rychle šly do šatny. "Moc třpytivé. Tmavé. Barevné. Tahle barva mi nejde k pleti, nejsem dostatečně opálená. Krátké. Extravagantní. Princeznovské. Dlouhé." Přehrabovala se Emma v šatech, které ji dovezla její matka. "Tyhle jsou perfektní." Vytáhla světle hnědé až šedé svetrové šaty. Její kadeřnice ji udělala rybí cop a trochu ho pouvolnila. "Perfektní." Usmála se Emma na sebe do zrcadla.
"Naše první pětice, právě vchází na pódium. Každá se porotě a nám představí." Zahlásil moderátor do mikrofonu a Emma spolu s dalšími čtyřmi holkami vystoupila na pódium. Emma byla první, tak popošla dopředu a vzala si mikrofon. "Takže moje jméno je Emma Hangmi. Pocházím z New Yorku. Tady mě přihlásila má matka a jsem ji za to vděčná, protože tohle může být nová kapitola mého života s novými lidmi." Usmála se Emma, předala mikrofon další a vrátila se na své místo. "Výborně. Děkujeme naší první pětici a prosíme, aby přišla další." Ohlásil a Emma spolu s dalšími holkami sešla z pódia, kde je vystřídala další pětice. "Výborně zlato. Určitě postoupíš. Viděla jsi ty výrazy porotců? Ten konec byl perfektní." Objala Emmu její matka s úsměvem.
"Gratuluji Emmo, postoupila jsi." Přišla za Emmou brunetka s oříškovými oči, se kterou se tady Emma spřátelila. "A co ty? Nevěděla jsem, že jsou tam už výsledky." Usmála se Emma a podívala se brunetce přes rameno. "No já... Taky!" Vypískla brunetka. "Gratuluji Sabrino." Objala ji Emma. "Teď se pojďme obléct do plavek." Usmála se Emma a vešla do své šatny, kde přešla rovnou k věšáku s plavky. Nakonec si vzala černé plavky s vysokým pasem, které se vzadu dole zúžily. K tomu si dala černou mašli do vlasů a vyšla ze své šatny. "Vypadáš úžasně." Řekla Sabrina, když Emma vyšla ze své šatny. "Děkuji." Usmála se a šla se Sabrinou k pódiu. "A jako první jde číslo jedna!" Zahlásil moderátor, Emma se Sabrinou si popřály hodně štěstí a Emma vyšla na jeviště.
"Takže do semifinále postupují čísla. jedna, pět, deset, dvacet a dvacet jedna." Zahlásil moderátor po posledním (třetím) kole a byl konec. Všechny postupující i nepostupující missky si vzaly svoje věci a odešly.
"Byla jsi skvělá zlato. Na semifinále se jede 12.12. tak ti najmu soukromého učitele zpěvu a budeš zpívat, nebo chceš tančit?" Podala Emmě její matka šampaňské a přiťukly si. "Je mi to celkem jedno. Vyber mi to, co si si myslíš, že bude nejlepší." Napila se Emma svého šampaňského.

Tatínkova holčička [Dokončeno]Kde žijí příběhy. Začni objevovat