Breakfast

2.5K 110 0
                                    

Někdo zazvonil na zvonek u dveří a jelikož Emma zrovna kolem dveří procházela, otevřela. "Lukasi?" Zděsila se, když otevřela. "Teda co tady chceš." Změnila svůj tón hlasu z jejího normálního na ten povýšený. "Zlato kdo to je?" Ozval se Emin otec z jídelny. "Lukas Fitzgerald." Zavolala zpátky na něj. "Tak mu řekni, ať tu zůstane na snídani. Dlouho jsme ho neviděli. Pak můžete jet spolu do školy." Zavolal Emiin otec a Emma zamrzla, div ji oči nevypadly z důlků. Usmála se a ukázala Lukasi, ať jde dovnitř. Ten s úsměvem vstoupil do domu, sundal si boty a šel do jídelny. "Dobrý den pane Hangmi." Pozdravil Lukas a podal si s Emiiným otcem ruku. "Ahoj Lukasi a víš co jsem ti říkal,, říkej mi strejdo, takhle si přijdu hrozně starý." Řekl Emiin otec a zasmál se, Lukas s úsměvem přikývl. "Julie, udělej o jednu porci více, máme hosta." Zavolal na služebnou do kuchyně otec od Emmy. "Ano? A kohopak?" Zeptala se Emiina matka, když sešla schody dolů do jídelny. "Dobrý den paní Hangmi." Pozdravil Lukas matku od Emmy, když ho však uviděla ona brada ji div nespadla až na zem. Hned však nehodila úsměv a pozdravila ho také.
"Tak jak se ti vede od doby, co jsi odešel? To už je tedy pěkných pár let." Zeptal se pan Hangmi Lukase a tím přerušil trapné ticho. "Dostal jsem se díky bohu k hodné adoptivní rodině a mám jednu nevlastní sestru Veronicu. Která se teda jak jsem viděl spřátelila s Emmou (jemně rukou pohnul k Emmě), protože se teď nedávno přestěhovali sem. Myslím si, že bydlí nedaleko odsud, kde přesně nevím. Nevídám se s nimi nějak moc a s Vee se od 11 let taky moc nemusíme." Dopovídal zkráceně svůj příběh Lukas. "To je zajímavé a proč jsi nám neřekla Emmo, že se kamarádíš s nevlastní sestrou od Lukase?" Otočil se pan Hangmi k Emmě. "No nezdálo se mi to důležité a ani si nevybavuji, že by se mi Vee o něčem takovém zmínila. Víš probíráme zajímavější věci než tohle." Usmála se Emma a naštvaně si dala kousek své palačinky do pusy. "No řekni mi, co je zajímavější, než tady Lukas." Řekl Emiin otec a oba dva spolu s Eminou matkou se div nezadávili. Jakmile Emma a Lukas spolkli jídlo podívali se na sebe a div nevyprskli smíchy. Chybělo k tomu hodně málo. "Nevím tati, opravdu zrovna teď mě nic nenapadá." Řekla Emma a přitom se snažila udržet smích. Moc se ji to nepovedlo a tak se v každé trošku delší mezeře uchechtla. To Lukase dostávalo ještě do větších potíží, protože se mu chtělo díky tomu smát každou chvíli více a více. Tohle už ani jeden nedal a začali se smát. Emiina matka měla stále kamenný výraz a její otec nechápal, čemu se tak smějí.

... Flash back ...
Jelikož rodiče od Lukase odjeli na služební cestu, Lukas přespával u své kamarádky Emmy. Jelikož tohle byla poslední snídaně co měli spolu jíst, udělala jim služka rodiny od Emmy jejich oblíbené palačinky s nutelou. "Ňam! Miluju palačinky s nutelou!" Řekli společně a pak poděkovali Julii, služce rodiny Hangmi. Ta se na ně usmála a ještě jim donesla jejich čokolády, pro Emmu bílou a pro Lukase mléčnou. "Děkujeme." Řekli znovu společně, a jakmile ke stolu přisedli i rodiče od Emmy, začali jíst. "Tak co, jak se dneska vy dva máte?" Zeptal se pan Hangmi Emmy a Lukase. "Fajn." Odpověděli oba dva postupně. "Vy dva jednou skončíte spolu." Řekl s úsměvem otec od Emmy. Emma i Lukas dostali rázem záchvat smíchu, matka od Emmy na otce od Emmy naštvaně koukala a otec od Emmy nechápal, co se právě děje.
Po snídani se Lukas i Emma oblékli a vyšli ven, kde na ně už čekala limuzína. "Ahoj Gustave." Pozdravila Emma s Lukasem řidiče, když nasedli. "Kam to bude?" Zeptal se řidič a podíval se na ně dozadu. "Co třeba na zmrzlinu?" Řekl nadšeně Lukas. "Špatná odpověď." Zasmál se Řidič. "No tak do školky." Řekla smutně Emma.
.... End of Flash back ...
"Tak my jdeme mějte se." Zavolala z chodby Emma a vyšla ven, kde na ni už čekala limuzína a před ní Veronica. "Na-shledanou." Vyšel ven Lukas a služka za ním zavřela. "Co dělal u vás?" Zeptala se vyděšeně Veronica, když uviděla Lukase. "Pro něco přišel a otec ho pozval na snídani." Řekla Emma a nastoupila do limuzíny s Veronicou v zádech. Hned po nich nastoupil Lukas. "A má jet s námi i do školy." Dodala Emma. "Ahoj Gustave." Pozdravil Lukas řidiče, když v zrcátku zahlédl známou tvář. "Ahoj Luku." Řekl řidič a vyjel.

Tatínkova holčička [Dokončeno]Where stories live. Discover now