11. Identitate suspicioasă

37 3 0
                                    

Ce voia să spună Danto prin asta? A intervenit oare o problemă în timpul misiunii noastre? Tonul serios pe care îl purta nu îmi crea decât o stare continuă de discomfort. Se referea la acea persoană...?

- Spune, Danto, îi răspunse calm Darius.

- Conform anumitor surse de pe satelitul natural "CANOS" al planetei Krussalia, s-ar părea că momentan nu au apărut semne de forme extraterestre pe Terra. Totuși...există o excepție.

Și cred că bănuiam la care excepție s-ar referi și Danto.

- Din câte ştiți, v-ați întâlnit cu o anume persoană în întunericul catacombelor care a încercat să vă despartă de Alex şi să preia informații de la voi în legătură cu tableta K.

- Nu a reuşit decât să îşi facă puțini nervi pentru ca nu am scos niciun cuvânt în legătură cu asta, vorbea Darius în timp ce zâmbea uşor către marele ecran al navei.

Danto i-a răspuns prin aceeaşi mimică facială, după care şi-a continuat discursul pe acelaşi ton serios.

- Ei bine...Acea formă extraterestră a aparținut cândva de Krussalia...până când a fugit de pe planetă. Mai precis în urmă cu doi ani.

- A părăsit planeta? întrebă Caitlyn stupefiată.

- Da. Şi se pare că foarte multe date despre el nu prea există. Ştim doar că numele lui este Mannu şi are o deosebită plăcere să ucidă din diferite motive. Cel puțin o sută de krussalieni au fost omorâți din numai cauza lui.

- De ce ar face asta? întrebă, din spate, Alex, rezemat de un braț al canapelei.

- E un criminal cu sânge mai rece ca gheața. Singurul lucru de care e atras e acela de a-şi face dreptate. În cazul în care refuzi să faci ceea ce el îți ordonă, vei fi ucis în următoarele minute. Şi dacă tot vine vorba de ucis, Mannu adoră să găsească de fiecare dată nişte scenarii originale pentru moartea unei persoane. Acesta este şi motivul pentru care a părăsit planeta ca semn de protest. Este unul dintre cei mai periculoşi extratereştri care au existat vreodată şi toți eram siguri că a murit undeva pe o altă planetă...izolat de orice formă de viață. Dar...se pare că ne-am înşelat cu toții în privința asta. Mannu încă trăieşte şi este mai puternic ca niciodată!

Mi se formase în acel moment un nod în gât extrem de enervant. Simțeam un fel de frică la care se adăuga oboseala cruntă de după misiunea din catacombe. Faptul că un nou inamic apăruse în drum mă terifia din ce în ce mai tare şi nu ştiam dacă noi eram pregătiți pentru asta. Însă, dacă tot ce spunea Danto despre acest Mannu era adevărat, atunci cum se explica faptul că Darius era încă în viață fără niciun fel de zgârietură? M-am tot uitat la el minute în şir dar nu mi-a putut veni niciun fel de idee despre cum a putut scăpa de acel criminal.

- David? Este ceva în neregulă? mă întrebă Danto, mutându-şi privirea asupra mea.

Realizase şi el că m-am uitat destul de ciudat la Darius în ultima perioadă. Aşa că, fără a mai ascunde orice aspect, mi-am luat inima în dinți şi am spus ceea ce mă intriga pe mine:

- Mă tot gândesc cum a reuşit Darius să-l învingă pe Mannu dacă tot spuneți că este un extraterestru deosebit de puternic.

Mi-am mutat privirea imediat către Darius care îmi zâmbea larg. Însă ştiam că e un zâmbet fals pe care nu mă puteam baza.

- Adevărul e, David că...a fugit pur şi simplu. Nu a intenționat să mă omoare nici  măcar o secundă.

Ascultam cu mare uimire ceea ce Darius tocmai recunoscuse.

InvadersUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum