Tizenegyedik Fejezet

5.1K 288 3
                                    

Új rész :) Ha tetszik, akkor csillagozz! :D

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eljött a jótékonysági bál estéje. Shawn hatra jött értem. A fülkében történtek után, hazahozott és elment. Most éppen a kocsiban ülünk, kínos csendben.

-Igazából mivel foglalkozol? Azt tudom, hogy van egy céged.- szólaltam meg, hátha egy kicsit oldódik a hangulat.

-A világon szerte vannak vállalataim. Építész és gépészmérnök a szakmám. Viszont én nem tervezek házakat sem gépeket csak nagyon ritkán. Én vagyok a Mendes vállalat igazgatója. A cégem ezzel foglalkozik.- válaszolta kedvesen.

-Szóval akkor te ilyen fő főigazgató vagy? Úgy értem mindenkinek te parancsolsz, még a másik országban vagy éppen kontinensen lévő igazgatóknak is, akik irányítják az ottani cégedet?- kérdeztem. Tudom hülye kérdés volt, de nem akartam, hogy újra beálljon a kínos csönd. Shawn elnevette magát és bólintott egyet.

-Igen fő főigazgató vagyok.- még mindig kacagva rám nézett. Olyan aranyosan nevetett, hogy képtelen voltam nem mosolyogni rajta. Végül negyed óra múlva leállt a Plaza hotel mellett. Miért is gondoltam, hogy valami putri helyen lesz a parti?

-Miss Wayne?- észre sem vettem, hogy Shawn kiszállt az autóból és kinyitotta az ajtót. Most egy elragadó mosollyal nézett le rám és a kezét nyújtotta, hogy segítsen kiszállni. Megfogtam a kezét, ami a decemberi hűvös ellenére meleg volt, ő pedig óvatosan kisegített a kocsiból. Felajánlotta karját én pedig belé karoltam. Így indultunk meg az épület felé. Beléptünk az épületbe és én eltátottam a számat. A terem közepén egy óriási karácsonyfa állt és az egész aula karácsonyi díszekkel volt teli aggatva. Amikor magam mellé pillantottam, észrevettem, hogy Shawn mosolyogva engem bámul.

-Tetszik?- kérdezte suttogva. Én a döbbenettől csak bólogatni tudtam, aztán zavartan odaadtam a kabátomat az odaérkező alkalmazottnak. Nem voltam hozzászokva az ilyen dolgokhoz.

-Gyere!- Shawn hangja rángatott ki a gondolataim közül. Beléptünk a bálterembe, nekem pedig másodszorra is leesett az állam. A terem egészen máshogy volt feldíszítve, mint az aula. Itt a fehér és a bézs szín dominált. A terem végén volt egy kis színpad, ahol most egy zenekar játszott a hangszereken. Az asztalokon névtáblák foglaltak helyet és a helyiségben kiöltözött emberek mozogtak. A nők elegáns ruhában és méregdrága ékszerekben beszélgettek, míg a férfiak fekete vagy éppen fehér öltönyben konzultáltak. Shawn fekete öltönyben volt, amiben fergetegesen nézett ki. Ezt alátámasztotta a többi nő epekedő tekintete. Kicsit megszorítottam Shawn karját mire rám nézett.

-Baj van?- kérdezte aggódva, amikor meglátta, hogy egy kicsit elsápadtam.

-Nem tudom, hogy ez nekem menni fog e. Én sosem voltam még ilyen bálon. Sőt még egyetlen bálon sem voltam! Mi lesz, ha valamit rosszul csinálok?- tudom, rám is jókor tör a pánik. A férfi közelebb húzott magához, olyan közel, hogy éreztem az illatát, ami persze most is elbódított.

-Nem lesz semmi baj. Itt vagyok melletted, rendben?- éreztem, hogy a szívem újra kezd normális ütemben dobogni és, hogy a szín visszatér az arcomba. Ezt látva, a görög félisten halványan elmosolyodott, aztán megfogta a kezem és beljebb vezetett. Hirtelen rengeteg ember gyűlt körénk és mind elkezdett beszélni. Azt sem tudtam, hol áll a fejem. Az egyik bemutatkozott, a másik megjegyezte milyen szép a ruhám és így tovább. Egy idő után lenyugodtak a kedélyek és tovább álltak a következő pároshoz. Csak egy hatvanas éveikben járó pár maradt ott mellettünk. Én az asszonnyal beszélgettem, aki nagyon kedves volt.

-És mondd, csak kedveském melyik egyetemre jársz?- kérdezte.

-A Columbiára.- erre a férje felkapta a fejét és halkan felkiáltott.

-A Columbiára? Én is odajártam! Istenem szerettem azt a helyet, de Balron professzorral mindig meggyűlt a bajom.- mondta a fejét csóválva.

-Balron professzor? A kémia tanár?

-Azt ne mondja kedvesem, hogy még ott van az az őskövület!

-De bizony mondom.- bólogattam nevetve. Az idős ember hitetlenül elnevette magát és elvette a felesége pezsgőjét, amibe beleivott, mondván neki ez az információ túl sok. Persze felesége elkezdett vele veszekedni, mi pedig úgy döntöttünk itt az ideje magukra hagyni őket. Épp egy korunkbeli párral beszélgettünk, amikor egy női hang megszólalt mögöttünk.

-Shawn?


Angels of God (Hungarian- S.M.) {BEFEJEZETT}Where stories live. Discover now