7. Cayden

1.3K 122 1
                                    

De cum am făcut primul pas peste pragul hanului știusem că nu aveam să mă culc prea devreme.

Alpha voia o discuție. Regele pe tronul său așteptându-și spusul loial, era imaginea ce-mi trecu prin minte văzându-l la masa din centrul hanului.

Ceilalți lupi trecură pe lângă mine, făcându-și drum spre mansarda unde avem paturile de dormit. Capete aplecate mă salutarîă din mers. Mi-am rediredcționat pasul spre Alpha. Numai noi doi la masă. Nu îndrăznește nimeni să intervi între Alpha şi Beta.

-- Alpha?

--Fiule.

Lupul meu se stârnește. Detest să-mi folosesc relațiile de familie, iar el știe asta. Nu faptul că sunt fiul lui m-a adus la rangul de Beta ci propria-mi muncă și sudoare. Iar asta a trebuit mereu să o dovedesc.

Faptul că mă numește fiu arată că vrea ceva urgent de la mine, ceva destul de grav cât să se folosească de faptul că e tatăl meu și cap al familiei. Zâmbesc larg, destul de larg încât să-mi poată număra toți dinții ascuțiți.

Mi se adresează privindu-mă şi măsurându-mă din cap până în picioare. Își încrețește fruntea. Îl deranjează cât de neglijent pot fi cu înfățișarea mea. Avusesem discuția asta de nenumărate ori.

Îmi trag scaunul mai aproape, în fața lui. Ghearele îmi sunt la vedere. Nu mi le-am retras în pielea de om. Încă sunt murdare de rămășițe. Carne și sânge adunate sub ele, purtând încă mirsoul de mortăciune.

--Ce părere ai despre noi veniții ?

Întodeauna pe la spate, calea cea mai lungă dacă se poate, e aproape imposibil să scoți de la el ceva direct.

--Nu eu ar trebui să te întreb asta, .......tată........?

Îi vorbesc pe un ton arogant. O simt în cuvintele mele, o simt în felul în care lupul meu îşi scutură cuşca.

Vrea sânge. A prins gustul. Vrea mai mult. Știu că vrea să mă provoace, îi va fi mai ușor să mă citească dacă îmi las lupul la suprafață. Nu vom juca jocul ăsta, azi.

--Familia Oria a fost considerată moartă în tot acest timp pentru că au lucrat sub acoperire la granița cu oamenii. Totul a fost făcut sub consimțământul meu și al Alphei Domina, desigur.

Desigur, nimic surprinzător până acum, totul trecce pe sub laba lui Alpha, nicio directivă nu este dată fără cuvântul lui și a Alphei Domina.

Mă las pe spătarul scaunului. Se pare că conversația asta va lua ceva timp. Alpha se înclină sre mine.

--Știi cine e noul Beta Oria ? Ceea care mi-a cerut azil, protecție ? O mai ții minte pe Esther Oria ?

Ridic din umeri. Alpha zâmbește.

--Când vrei să ascunzi ceva îți încrețești sprâncenele, ar trebui să lucrezi la acest detaliu. Te dă în vileag.

--Știu ce e Esther Oria, nu cine e ea. E de datoria mea de a mă asigura că haita e protejată, iar informația e putere, tată.

Doi pot juca același joc. Un dagar e o raritate apropiată de mit. Un dagar e trimis de însăși zeița Luna, spre a-și proteja supușii. Un dagar apare o dată la jumătate de mileniu. De data asta sunt doi. Eu și Ea. Știu ce e Esther Oria. E egalul meu.

--Ai vorbit cu Esther? În datoria ta de Beta ?

--Nu.

Îşi încrucişă brațele la piept privindu-mă ca pe un copil petulant. Să fie alt lup în locul lui, i-aş provoca câteva răni urâte pentru că-și permite să mă privească în ochi în halul ăla.

ESTHER & CAYDEN (Completă) - Slăbiciunea Mea Ești Tu #1Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum