19° ΚΕΦΑΛΑΙΟ

98 7 0
                                    

Η Σταυρούλα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και προχώρησε σιγά απο τον στενό και μακρύ διάδρομο προς το σαλόνι.
-Ήρθες επιτέλους;φώναξε ο Θανάσης μόλις την είδε να μπαίνει στο δωμάτιο και σηκώθηκε όρθιος.
-Τί έγινε πατέρα; Γιατί φωνάζεις;Δεν έχω όρεξη για να μου βάλεις για ακόμη μία φορά τις φωνές. Δεν αντέχω άλλο να ζήσω το ίδιο σκηνικό για ακόμη μια φορά.
-Γρήγορα να πας στο δωμάτιό σου να ετοιμαστείς,γιατί το βράδυ έχουμε επισκέψεις,είπε ο Θανάσης και γέλασε πονηρά.
-Ποιός θα έρθει;ρώτησε η Σταυρούλα και κοίταξε την Γεωργία που καθόταν διπλα στον Θανάση αμίλητη.
-Μητέρα; Έρχονται η θεία και ο θείος απο την Αθήνα;ρώτησε απορημένη η Σταυρούλα.
-Όχι,παιδί μου. Ρώτα τον πατέρα σου. Εκείνος τα κανόνισε όλα. Εγώ δεν ξέρω τίποτα παραπάνω,είπε η Γεωργία και κοίταξε τον Θανάση. Το ίδιο έκανε και η Σταυρούλα.
-Λοιπόν Σταυρούλα. Σήμερα το βράδυ θα έρθει σπίτι μας ο Κουντουράκης,τον ξέρεις. Τον γνώρισες πριν λίγους μήνες,όταν ήρθε για μία δουλειά. Σήμερα,θα φέρει μαζί του και τον γιό του. Έχετε την ίδια ηλικία και σπουδάζει δικηγόρος. Σε λίγα χρόνια θα βγάζει πολλά λεφτά. Είναι ένας λαμπρός και όμορφος νέος που θα σε κάνει ευτυχισμένη. Θα περάσεις μια άνετη ζωή μαζί του,χωρις να έχεις προβλήματα και έγνοιες.
-Δεν τον θέλω. Να του τηλεφωνήσεις να μην έρθει,είπε η Σταυρούλα εκνευρισμένη.
-Δεν πρόκειται. Θα παντρευτε9ς τον γιό του Κουντουράκη,θέλεις δεν θέλεις. Τα έχω κανονίσει.
-Και εγώ σου λέω πως δεν θα τον παντρευτώ. Αυτή τη φορά δεν θα σου κάνω το χατίρι.
-Δεν σηκώνω αντιρρήσεις. Δεν θα με κάνεις εμένα ρεζίλι στην κοινωνία. Εγώ έχω ένα όνομα καλό και ένα πρόσωπο καθαρό στην περιχή. Θα παντρευτείς αυτόν που σου λέω εγώ,είπε ο Θανάσης και χτύπησε το χέρι του πάνω στο τραπέζι.
- Μίλησα. Θα παντρευτείς τον γιό του Κουντουράκη. Δεν θέλω να χαλάσεις την ζωή σου με έναν φτωχό που δεν θα σου προσφέρει τίποτα,όπως ο Δημήτρης. Δεν θα αφήσω την μοναχοκόρη μου να χαραμίσει την ζωή της με έναν κουρελή. Εσύ,Σταυρούλα μου είσαι για έναν σπουδαίο γαμπρό,όχι για αυτόν τον ανεπρόκοπο.
-Ώστε το ήξερες;ρώτησε έκπληκτη η Σταυρούλα.
-Φυσικά και το ήξερα. Τί νόμιζες,πώς θα με κοροϊδέψεις;Νόμιζες πώς θα πιστέψω όλα αυτά τα ψέματα,που μου αράδιαζες κάθε φορά;Τί νόμιζες ότι είμαι κανένας χάνος;Ο Θανάσης είναι αλεπού. Όλα τα καταλαβαίνει.
-Τον Δημήτρη τον αγαπάω περισσότερο και απο την ζωή μου. Αυτόν θα παντρευτώ. Δεν θα σου επιτρέψω να μου χαλάσεις την ζωή,επειδή εσύ σκέφτεσαι μόνο το συμφέρον σου. Στο κάτω-κάτω δική μου είναι η ζωή και μπορώ να αποφασίσω εγώ ποιόν θα παντρευτώ.
-Κι εγώ το δικό σου καλό σκέφτομαι,κόρη μου. Στο πλευρό του Δημήτρη θα ζήσεις μία μίζερη και χωρίς απολαύσεις ζωή. Εγώ και η μητέρα σου τόσα χρόνια σε είχαμε να ζεις στα πούπουλα. Αυτός και η οικογένεια του με το ζόρι τα βγάζουν πέρα. Ο γιός του Κουντουράκη,όμως... Θα σου χτίσει ένα παλάτι να μένεις. Θα είσαι βασίλισσα. Το καλοκαίρι θα πηγαίνετε διακοπές στα πιο όμορφα μέρη. Θα γνωρίσεις όλο τον κόσμο μαζί του.Θα περάσεις μαζί του μια πολύ όμορφη ζωή. Θα μας κάνετε και εγγονάκια. Όταν έρχεστε εδώ θα γεμίζει το σπίτι χαρούμενες παιδικές φωνές. Άκουσε με,σε παρακαλώ.
-Δεν μπορώ να σε ακούσω, πατέρα. Δεν γίνεται. Καλά όλα αυτά που λες,αλλά η αγάπη; Χωρίς αγάπη η ζωή δεν έχει νόημα. Είναι σαν να τρως γλυκό χωρίς ζάχαρη. Η αγάπη ομορφαίνει την ζωή μας. Εγώ τον Δημήτρη τον αγαπώ και μαζί του θέλω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου. Γι'αυτό όποιον και να μου φέρεις εσύ,δεν θα μου γεμίσει το μάτι. Παω στο δωμάτιο μου. Να μην με ενοχλήσει κανείς. Έχω πονοκέφαλο,είπε η Σταυρούλα και άρχισε να προχωράει στο δωμάτιο της,σκεπτική.

Το ΑπωθημενοDonde viven las historias. Descúbrelo ahora