51° ΚΕΦΑΛΑΙΟ

47 5 0
                                    

Τις επόμενες μέρες οι επισκέψεις του Θωμά στην Σταυρούλα, ήταν συχνές και κάποιες φορές έβγαιναν έξω. Περνούσαν ωραία μαζί και η Σταυρούλα έδειχνε να έχει ξεχάσει τον Δημήτρη.

-Σταυρούλα μου είσαι πολύ όμορφη σήμερα,είπε ο Θωμάς, ενώ περπατούσαν σε ένα ήσυχο μέρος.
-Μόνο σήμερα;
-Όχι βέβαια. Κάθε μέρα είσαι πολύ όμορφη, αγάπη μου.
-Θωμά περνάω πολύ όμορφα μαζί σου. Θέλω να το ξέρεις αυτό.
-Σ'αγαπάω Σταυρούλα μου. Απο την πρώτη στιγμή που σε είδα είπα αυτή είναι η γυναίκα της ζωής μου. Εσύ τί σκέφτηκες όταν με είδες για πρώτη φορά;
-Σκέφτηκα να ένας όμορφος άντρας που θα ταίριαζε με μένα, είπε η Σταυρούλα σκεπτική και κοίταξε τον Θωμά με ένα ψεύτικο χαμόγελο.
-Αλήθεια αυτό σκέφτηκες; Με κολακεύεις. Σταυρούλα, είσαι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί. Είσαι η πρώτη κοπέλα που με κάνει να νιώθω έτσι.
-Θωμά, γιατί μου τα λες όλα αυτά; Πες μου στα ίσια τι θέλεις να μου πεις.
-Σταυρούλα θέλεις να γίνεις γυναίκα μου;την ρώτησε ο Θωμάς και έβγαλε ένα κουτάκι,το οποίο μόλις άνοιξε ξεπρόβαλε ένα ωραίο μονόπετρο.
-Θωμά... Δεν ξέρω τι να πω. Μένω έκπληκτη.
-Σε παρακαλώ πες μου. Μ'αγαπάς στα αλήθεια;
-Σ'αγαπάω Θωμά, αλλά δεν νομίζεις ότι είναι λίγο νωρίς γθα να παντρευτούμε; Ίσα-ίσα που γνωριζόμαστε.
-Αν με αγαπούσες πραγματικά, δεν θα το έλεγες αυτό. Δεν θα σκεφτόσουν καθόλου την απάντηση. Άστο καλύτερα Σταυρουλα. Έλα να σε συνοδέψω στο σπίτι σου,είπε ο Θωμας έβαλε μέσα το μονόπετρο και σηκώθηκε απο το παγκάκι που καθόταν.
-Θωμά κάτσε. Δεν εννοώ αυτό που κατάλαβες. Απλά έχω περάσει πολλά και έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου στους άλλους.
-Σε καταλαβαίνω. Δεν έχεις ξεπεράσει ακόμα τον πρώην σου. Αυτό δεν είναι;
-Όχι,Θωμά. Κάνεις λάθος. Τον Δημήτρη τον έχω ξεπεράσει εδώ και καιρό. Τώρα εσένα αγαπάω και ναι δέχομαι την πρότασή σου.
-Σταυρούλα,αλήθεια το λες;Είσαι σίγουρη ότι το λες μέσα απο την καρδιά σου;χαμογέλασε ο Θωμάς.
-Ναί,είμαι σίγουρη. Θέλω να γίνω γυναίκα σου. Όσο πιο σύντομα γίνεται μάλιστα,είπε η Σταυρούλα και χαμογέλασε με τα μάτια της να είναι μελαγχολικά.
-Με κάνεις πολύ ευτυχισμένο, αγάπη μου. Σήμερα είναι η καλύτερη μέρα της ζωής μου,είπε ο Θωμάς και της πέρασε το δαχτυλίδι που κρατούσε στο δάχτυλο.

Μετά την θετική απάντηση της Σταυρούλας στον Θωμά,οι δύο τους ξεκίνησαν για μια μεγάλη βόλτα στους δρόμους της Αθήνας. Κατά την διάρκεια έπαιζαν και γελούσαν σαν μικρά παιδιά. Η Σταυρούλα γύρισε ανέμελη και χαρούμενη στο σπίτι των θείων της,όπου όλοι παραξενεύτηκαν που την είδαν τόσο χαρούμενη, ύστερα απο αρκετό καιρό.

Το ΑπωθημενοOù les histoires vivent. Découvrez maintenant