13.GERÇEKLER

271 93 186
                                    

Bölüm Şarkıları:
Zayn & Sia - Dusk Till Dawn
Pera - Ağla
İyi okumalar dilerim! Destekleriniz için teşekkürler.

Bir bilinmezliğe doğru yol alan fani hayatlar, önüne çıkan engelleri yıkamayıp olduğu yere çakılı kalabiliyordu çoğu zaman. Başa çıkamadığı beton duvarların üstüne yığılması an meselesiydi. Engellerin ne olduğunu bilse bir bilmece misali çözecekti belki de. Fakat o kadar bilinmiyordu ki bilinmezlik, kendi bile çözememişti benliğindeki şifreyi. Gayret etmek için kalkan kolu satırla kopartılıyordu.

Kalbinde ona ait olan uzvu kopartılıyordu.

Elimdeki mektup kağıdına göz atıp derin bir nefes aldım. Gerçek kilidinden koparılmış, tüm açıklığıyla karşımdaydı. Geri dönülmez bir yola girdiğimi fark edip yanağımın iç kısmını ısırdım. Cesaretimi topladıktan sonra kağıtta yazanları okumaya başladım.

Canımın Yarasına;
Yazacak cesareti kendimde tam anlamıyla bulmam ne kadar sürdü inan bilmiyorum. İlk defa seninle çok mühim bir mevzu hakkında iletişime geçiyorum.
Sana karşı kalbimin gücenmişliği derin bir yara içimde. Böyle bir hadisenin yaşanmasının şokunu üstümden atabilmiş değilim. Senin bana gösterdiğin sevgine konduramıyorum.
Bilirsin beni, canımın acısı da olsan kanatmazdım seni. Bilirsin değil mi? Bu sefer ben de kendimi tanıyamıyorum. Bir süre sessizce kalıp yaşananları hazmetmeye çalıştım. Üzüntümün ve kırgınlığımın derinliğini anlatmaya gücüm yok.
Sana zarar verecek kadar bir kinim oluşmamıştı en başlarda. Bana yaptıklarına karşın canım çıksa yine sana koşacaktı. Gönlümdeki hissiyatı şu saatten sonra anlatsam da anlamazsın. Sana karşı olan hiçbir duygumdan pişman değilim. Yaşanmışlıklarımız bedenimde, kalbimde ve zihnimin en ücra köşelerinde saklı kalacak kilitli bir kutu. Evet, kilitli bir kutuydu.
Ta ki ertesi sabah intiharın eşiğinde kaldırıldığım hastane odasına kadar. O an öğrendim işte; sen yalnızca benim sana olan sonsuz sevgimi değil, karnımda senin izini taşıyan can parçamı da öldürmüşsün. Sen benim gençliğimin en büyük yarasısın. Sen benim kalbi içimde atmaya son vermiş bebeğimin en büyük yarasısın.
Belki henüz cenindi ama ben bir anneydim. Bir anne için bebeği söz konusu olunca sevdiği adamın canı umurunda olmuyormuş.
Seni, beni yıktığın silahla yıkma kararı aldım. Beni aldattığın kadının büyü işleriyle uğraştığından haberin var mıydı? Araştırdım, kaç ay sürdüyse de sabrettim. Tek bağlılığım olan Tanrı'ya ihanet ettim.
Hayır, büyüyü sana yaptırmadım. Ecelinle ölmeni tercih ederim. Çocuğumuza verdiğin zararı kendi çocuğuna da verdirtmeyeceğim. Torunundan çıkaracağım acısını.
Hangi torunun olduğunu bilememen senin için bir sınanma olacak. Benim soyumdan biri torununa ruhsal zarar verecek. Büyünün tam açılımı bu. Bağlama büyüsü yaptırmayı tercih etmedim. Aşk önü açık bir duygu. Büyüyle lekelemem. Bunu kendi soyumdan olacak kişinin zarar almayacağı şekilde hallettim.
Torununun çektiği acıyı kendi gözlerinle göreceksin. Benim ve çocuğumun intikamı bu işte sana. Umarım benim parçalandığım gibi parçalanırsın.
Ömrünü kamçıladığın kadın.

Mektup kağıdı istemsiz bir şekilde elimden yere düştü. Hayatımın ve geleceğimin neyin üzerine kurulduğunu öğrenmenin verdiği ağırlıkla donuk bakışlarımı duvara çevirdim. Birçok acıya göğüs gerip ring meydanından güçlü bir şekilde yeniden yeniden ayağı kalkan ben, yıkılmazlık zırhımın elimden kayıp gitmesine engel olamayacak kadar zayıfladım. Sanki küçüldüm bir anlığına. Kafamda dönüp dolaşan seslerin içimdeki sancıya çözüm üretmediğini fark ettim.

Ağlamamayı başarabilmiştim. Fakat ruhumun bedenimin üzerine yığılmasını nasıl kaldırabileceğimden bihaberdim. Düşüncelerimin mürekkebin masaya dökülmesi misali dağıldığını fark ettiğimde kapının sesini duyamayacak kadar köreldiğimi de anlamış bulundum.

SOĞUĞUN YANGINI Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin