A badboy with charms *3*

12K 453 10
                                    

Ik stond nu al tien minuten te wachten, de vrouw aan de balie was druk bezig met haar gsm. Ondertussen begon ik me te irriteren omdat ik hier al tien minuten stond te wachten.

Blue keek me met een schuin hoofdje aan. 'Ik weet het ook niet hoor.' Fluisterde ik zachtjes. Ik begon het wel stilletjes aan beu te worden dat ik hier, maar stond, ik voelde me verloren in dit enorm gebouw. Stel dat ik zelf de eerste stap moest nemen, ik zou gewoon verdwalen dus besloot ik geduldig verder te wachten.

'Vionna Somers?' Hoorde ik een vrouwen stem.

Ik draaide me heel stilletjes om, alsof er elk moment iemand op me af zou springen. Voor me stond een slanke vrouw met blonde lange haren. Haar bruine ogen keken me onderzoekend aan. 'Ja dat ben ik.' Ik keek haar niet zo zelfzeker aan. 'Ik ben Ariana.' 'De directrice.' Stelde ze haar eigen snel voor. 'Zou je me kunnen volgen.' Haar blik keek me aan alsof ze geen nee verwachte. Ik knikte gewoon en liep achter haar aan. We gingen de grote bruine trap op en op de tweede verdieping stopte we. 'Nu alleen nog helemaal naar achter stappen.' Zo gezegd zo gedaan. Ze stopte voor een grote witte deur die er verlaten uitzag. Alleen de deur schuin over de deze fleurde het wat op. 'Dit is je kamer.' Zei ze terwijl ze de deur open deed.

Mijn blik gleed over de kamer. De muren waren diamant wit en de gordijnen hadden een lichte tint van roze. In het midden stond een grote tweepersoons bed en in de hoek stond een bureautje. Aan de muur hingen wat foto's en op het nachtkastje stond een licht roze lamp. Ook voor Blue was er iets voorzien. Hij had zijn eigen mandje met een blauw dekentje. Het zag er niet uit als mijn kamer van thuis, maar het had een wow effect.

'Mooi eh.' Ariana keek me met een vrolijke blik aan. 'Je vader doet nog al wat voor je.' Ik keek haar glimlachend aan. 'Ja, het is prachtig.' Ik was nog steeds boos op hem dat hij me hier heen had gestuurd. Maar uiteindelijk was mijn kamer het wel een beetje waard. Ik was er blij mee en dat wist hij wel. Blue keek vrolijk rond toen hij het mandje zag sprong hij er vrolijk op. Op zoek naar een positie ging hij tevreden liggen.

'Dan laat ik je rustig uitpakken.' 'Om zes uur eten we vind je de weg of moet ik iemand sturen om je te komen halen.' Ze keek me afwachtend aan. 'Ik vind het wel.' Ik keek haar dankbaar aan. Voor ze de deur uitwandelde, gaf ze me nog een papier. Internaat regels De Zwaan stond er op. 

Zo'n kwartiertje later had ik alles uitgepakt en alles onderzocht. Ik had nog exact tien minuten voor we moesten eten. Ik pakte het papiertje en begon het te lezen.

- Welkom op internaat De Zwaan die binnenkort zal voelen als je tweede thuis. -

Stond er in grote koeien letters.

1.      Samenwerken is belangrijk, dus dat verwacht ik ook van jullie.

2.      Pesterijen zijn verboden; zowel dan krijg je ook een gepaste straf.

3.      Gehoorzaamheid; zowel voor de directrice als voor de leerkrachten.

4.      Respect is belangrijk; zowel tegenover de medemensen hier als tegen de leerkrachten en u internaatgenootjes.

5.      Relaties; het blijft jullie eigen verantwoordelijkheid dus neem die dan ook.

6.      Keuken; negen uur 's morgens is het ontbijt, Van twaalf uur tot Kwart na een is het middagmaal en vanaf zes uur 's avonds is het avond eten, altijd belangrijk om op tijd te zijn.

7.      Uitgaan leven; toestemming vragen aan Mvr. Leysens, directrice. Vrij van belang! Zonder toestemming omdat ik er niet zou zijn of bezig ben gelieven u knopje aan de ingang rood te laten schijnen en zodra u terug bent terug groen. Gelieven altijd in de namiddag om vier uur terug te zijn en 's Nachts om drie uur.

8.      Bedtijd; om half elf gaan alle lichten uit. Op weekeindes om half twaalf.

9.      Woensdag en donderdag les naar keuze vanaf half negen 's morgens tot kwart voor drie namiddag. Afwezig graag een seintje.

10.  Bezoekuren; zaterdag vanaf twaalf uur 's middags tot drie uur namiddag. Op zondag vanaf kwart na een tot vier uur 's avonds. Toestemming voor met u bezoek weg te gaan is niet verplicht, wel handig. Altijd u knopje rood klikken als je weg bent en terug groen als je er terug bent.

Voor verdere vragen kun je altijd terecht bij de Directrice, Mevrouw Leysens. Na vijf uur is ze niet meer op kantoor te vinden. Als je je aan de regels houdt, is het prettig wonen voor iedereen. We maken er een top zomer vakantie van en op het einde wordt het afgesloten met een geweldig uitstapje. Succes en tot volgend jaar.

Ondertekent door Mevrouw Leysens. Directrice van internaat De Zwaan.

Mijn iPhone gaf aan dat ik nog exact twee minuten en twintig seconden had voor het avond eten. Met een snelle vaart sprong ik van mijn bed af, kamde mijn haar en liep naar beneden.

~ Vote, Comment en Stem. xM~

A badboy with charms.Where stories live. Discover now