~2~

5.4K 220 68
                                    

Aud pe cineva ciocanind la usa. Ma trezesc buimacă si ma ridic in sezut pentru a-mi putea reveni . La usa este Alis, menajera casei, dar tot odata si bucătăreasa, dar si persoană ce tine cont de pastilele mele ce trebuiesc luate. Ea e singura persoană care ma înţelege si căreia ii pot spune orice, singura de care nu m-am îndepărtat.  Cred ca va intrebati de ce i-au pastile, pai...am probleme cu inima, dar nu e nimic grav atata timp cat le iau , cu toate ca m-am saturat până peste cap de ele.

Alis:Livia, deschide! Trebuie sa-ti iei pastilele.

-Chiar e nevoie?

Alis: Da.

Ma ridic uşor din pat si ii deschid Alisei. Aceasta intra si pune pastilele pe masa cu tot cu paharul de apa pentru a le putea lua.

Alis: Am o veste pentru tine, draga mea.

-Care-i aia?

Alis: Mama ta va veni in după-amiaza asta acasa.

-Si pe mine de ce m-ar interesa?

Alis: Nu stiu, eu doar ti-am spus. (Imi spune zâmbind) Poate vorbesti si tu cu ea.

-Alis, sti ce i-a facut tatei, nu am s-o iert in veci! (Spun nervoasă luandu-mi pastilele )

Alis da din cap aprobator si iese din camera luând paharul gol cu ea. Eu ma ridic de pe pat si imi procur niste haine din dressing.

Imi pun muzica preferata sa răsune intre pereţii albi ai camerei si dupa trei ore de desenat in creion cobor jos pentru a lua micul dejun ce trebuia luat de mult. Imediat ce ma asez la bufet pentru a manca clatitele speciale ale lui Alis o vad pe mama iesind din biroul sau.

Mama:Buna, draga mea! Sa stii ca am vesti pentru tine,sigur iti vor plăcea! Ne vom muta si poate asa iti vei face prieteni.

Imediat ce aud cuvântul "mutare" ma înec cu sucul de portocale proaspăt facut de Alis.

Mama: Draga mea, esti bine? (Vine la mine îngrijorată)

-Ma descurc! (Ii spun rece dând-o la o parte de langa mine)

Mama: Sa şti ca acest comportament ti-l vei schimba daca ne vom muta! (Spune serioasă bând din paharul meu)

-Nu, sa şti ca daca tu vi la mine pur si simplu şi imi spui ca imi voi schimba comportentul fata de tine și ca ma voi muta, te inseli! De ce vrei sa ne mutăm,ti-ai găsit un barbat? Du-te, si asa nu prea stai pe aici, te poti muta si singură la noua ta familie! (Ma restesc la ea luand-o pe scări nervoasă)

Un sfert de ora mai târziu dupa ce ma calmez ciocane din nou cineva la usa. Nu deschid şi las sa vorbească de pe partea cealalta.

Mama: Domnisoara, sa şti ca vom pleca in seara asta, ar trebuii sa-ti faci bagajele.

-Ti-am spus ca nu plec nicăieri!

O vad cum intra pe usa nervoasă venind in fata mea.

Mama: Iti vei face bagajele ,vei veni cu mine si te vei comporta frumos cu Wong!

-Wong? Ce dracu ti-ai găsit,chinez? (Spun razand scurt )

Mama: Fi atentă, el vrea sa te cunoască, vrea sa-ti fie tata, ba chiar el mi-a zis sa te aduc si pe tine ca sa fim o familie frumoasă alaturi de cei doi fii ai săi.

- Aaa..deci daca el nu iti zicea tu nu aveai de gând. E uite, spune-i ca a avut o idee proasta! Iar eu, am doar un singur tată, cel pe care l-ai inselat !(ii spun ridicandu-ma de pe pat)

Imediat ce ma aude imi da o palma peste obrazul stâng.  Fata imi frigea din cauza nervilor, dar locul unde mâna mamei lovise cu putere obrazul era rece cu toate ca se înroşise.  Raman  in blocaj de reacţionare ,nu ma asteptam la asa ceva.Din nou gândurile imi iau amploare in cap si mii de lucruri ce as putea sa le fac ca răzbunare pe toate chestiile facute de ea se întrec in scoruri de care ar putea fii mai buna. 

Sora cu fratii Park?            |editare|जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें