De două ori vrăjitoare

22 4 2
                                    

- "Era odată un rege a cărui îngâmfare depășea granițele poporului său. Nu-și întreba niciodată poporul nimic, era atât de sigur că toți erau fericiți cu un rege ca el. Dar poporul său murea de foame. Într-o lume în fiecare rege avea de partea sa o creatură magică, nimeni nu îndrăznea ceva.

Era odată o zână ce avea grijă de regele său. În fiecare zi stătea ascunsă în pădure, ascultând poveștile celor ce treceau pădurea. Într-o zi a auzit despre soția brutarului care a murit răpusă de boală. Brutarul nu a mai avut aur să-i dea medicului. Să nu uiți, Aerim, tu nu îți protejezi decât regele. Într-o zi a auzit despre preotul care a ascuns copiii nimănui în biserica sa, dar biserica, neprotejată de nimeni s-a dărâmat peste ei. Să nu uiți Aerim, tu nu îți protejezi decât regele. Într-o zi a auzit despre copilul potcovarului care de foame a devenit hoț, și într-o noapte a murit ucis de gărzile corupte, de gardienii care adorau să se ia de cei mai slabi. Să nu uiți Aerim, tu nu îți protejezi decât regele.

Era odată un rege a cărui soție a murit la nașterea fetiței sale. Și de atunci regele asculta doar glasul prințesei, căci nimic nu era mai important. Dar regele nu știa, prințesa se strecura în fiecare seară afară pentru a da săracilor din ce avea ea.

În fiecare zi la ora trei, regele și prințesa serveau ceaiul. 

Era odată un tânăr ce avea ascuns un cuțit la piept. El plănuia în secret distrugerea regelui său și al poporului. Știa că prințesa avea să fie o adevărată regină și doar ea îi ținea în putere. Dragostea lui pentru prințesă și pentru poporul său.

Era odată o prințesă ce își iubea tatăl din tot sufletul, dar nu putea să îl ierte pentru egoismul față de poporul său. Știa că oamenii aveau să le fie mai bine cu ea ca regină. Doar asta o mai făcea fericită. Dragostea ei pentru popor și pentru tânărul din fruntea celor care plănuiau închiderea tatălui său.

În fiecare zi la ora trei, regele și prințesa serveau ceaiul. 

Era odată o zână ce avea grijă de regele său. Într-o zi ascunsă într-un copac a auzit cum un tânăr plănuia să o pună pe prințesă la putere și că totul avea să se schimbe în bine. Să nu uiți Aerim, tu nu îți protejezi decât regele.

                    Regele meu. Este alegerea ta să o pui pe fiica ta în locul tău?

                    Fiica mea v-a conduce. Însă doar când voi murii eu.

                    Și dacă vei ucis?

                   Tu, zână, ai să mă protejezi.

                    Împotriva oricui?

                   Împotriva oricui.

În fiecare zi la ora trei, regele și prințesa serveau ceaiul. "

- "Mama?"

- "Te-ai oprit?"

- "Nu, Clara, doar mi-am amintit ceva."

- "Cum s-a terminat povestea?"

- "Era odată un rege ce a murit la ora trei otrăvit de către poporul său, de către tânărul cu cuțitul la piept. Ultimul lucru pe care l-a văzut a fost cum se ofilea o floare.

Era odată o prințesă ce a murit otrăvită de către o zână. Ultimul lucru pe care l-a văzut a fost tânărul ce îl iubea cu otrava în mână."

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jan 07 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Regele de argintWhere stories live. Discover now