21

1M 15.8K 965
                                    

Öğretmenin ciddi bir sesle, "Evet, Kağan, şimdi seni dinliyoruz, gelecekte Buket'i nerede görüyorsun, sence nasıl bir meslek seçer, ilgisi onu hangi mesleğe yönlendirir?" demesiyle içinde bulunduğum sinir krizimden çıkarak dehşetle hocaya baktım.

Hemen araya girip Kağan'ın konuşmasını engelledim. "Hocam, biz uygulamayı yapmadık. Derse katılmayacağız."

Öğretmenin yüzünde kızgın bir ifade belirirken bana uzun uzun baktı ve hafifçe iç çekti. "Sadece bu defa kabul ediyorum Buket, yeni olduğun için. Bir daha olmasın. Verdiğim ödevlerin yapılmasını isterim, anlaşıldı mı?" dediğinde en sevecen halimle tebessüm ettim. "Anlaşıldı efendim," diyerek yanıt verdim.

Başını sallayıp arkamızda oturan öğrencilere doğru yürüdü.

Bu dersi atlattığımı düşünerek içim rahat bir şekilde omuzlarım düştü ve arkama yaslandım. Bu kadar kolay olacağını bilseydim önceki ders hocayla konuşmaya çalışmazdım. Neyse ki hocamız anlayışlı çıktı da derse katılmaktan kurtuldum.

Kağan'ın erkeksi ve buyurgan sesini duymamla düşüncelerimden uzaklaştım ve kaşlarımı çatarak ona baktım.

"Hocam, ben derse katılmak istiyorum," dediğinde hocanın bakışlarından bir an şaşırdığını fark ettim. Sanırım Kağan'ı daha önceki derslere katılma konusunda hiç bu kadar istekli görmemişti.

Tekrar bizim sıranın yanına gelen öğretmen, "Buket, uygulamayı yapmadığınızı söylemedi mi, karakter analizi çıkarmadan nasıl bilgi vermeyi düşünüyorsun?" diye sordu hafif bir tereddütle.

Kağan, kendinden emin bir tavırla "Buket'in kişiliğini çözmek benim için kolay oldu, ona baktığımda nasıl bir karaktere sahip olduğunu görebiliyorum," derken sesindeki küçümseme beni çileden çıkardı.

Öğretmen, "Peki, madem... Seni dinliyoruz," dediğinde şaşkınlığı sesine de yansımıştı.

Kağan'a susması için kızgın gözlerle dik dik baktım, o da bana yandan kısa bir bakış atarak, bu halimden eğleniyormuşçasına sırıttı, ardından öğretmene döndü.

"Buket liseyi bitirdikten sonra herhangi bir mesleğe yönelmeyecek bunun yerine zengin sevgili arayışına girecek. Onun gibiler için para, yüksek mevkiler, partiler, kokteyller çok önemlidir. Kendi çevreleri dışındakilere yüksekten bakar, onları ezerler. Paranın bütün kapıları açtığını düşünürler, çünkü para onlar için her şey demektir," dedikten sonra bana döndü ve korkunç delici bakışlarıyla gözlerimin içine bakarak sözlerine devam etti. "Sırf zengin olduğu için yaşça çok büyük biriyle evlenecek ve ömür boyu kendi gibi boş bir hayatın içinde yaşayacak," diyerek sözlerini bitirdi.

Dudaklarım şaşkınlıkla aralandı. Beni gerçekten böyle mi görüyordu?

Gözlerim öfkeli gözyaşlarımın etkisiyle yanmaya başladı. Bir utanç dalgası içimde gezinip sinir bozucu bir şekilde yanaklarımı yaktı. Kağan beni sınıfta, herkesin önünde aşağılayarak, rezil ederek neler yapabileceğini ve bana olan nefretini çok fena göstermişti.
~~~
Instagram : Mavimihri

PSİKOPATWhere stories live. Discover now