26

1M 16.3K 2.1K
                                    

"Eee, siz ne yapıyorsunuz?" diye sordum.

Gazel, "Bil bakalım, ne oldu!" diye sorup tahmin etmeme fırsat vermeden, "Yiğit bana çıkma teklifi etti," diye bağırdı heyecanla.

"Sonunda!" diyerek heyecanına ortak oldum.

Gazel ve Yiğit birbirinden hoşlanıyordu, ama Yiğit bir türlü açılamıyordu. Gazel'se sabırla onu bekliyordu, Ankara'ya taşınmadan önce konuştuğumuzda artık bu durumdan ötürü üzüldüğünü söylemişti. Ortada karşılıklı bir sevgi vardı ancak bir türlü sevgili olup birbirlerine kavuşamıyorlardı. Usandırıcı bir durumdu gerçekten.

Işıl kıkırdayarak söze karıştı. "Ben olmasam hayatta çıkamaya karar veremezlerdi. Üstün çöpçatanlık yeteneklerimle ikisinin arasını yapmayı başardım."

Kahkaha attım. "Geç bile kalmışsın, iyi oldu olaya dahil olman."

Gazel şen şakrak sesiyle araya girdi. "Bu akşam sevdiceğimle ilk randevumuza çıkıyoruz. Çok heyecanlıyım!"

Işıl, "Heyecanıyla korkutup kaçıracak çocuğu yemin ederim," diyerek başını iki yana salladı.

Gülerken gözlerim ellerindeki alışveriş poşetlerine takıldı. "Neler aldınız peki, Yiğit'i nasıl büyülemeyi düşünüyorsun?" diye takıldım.

Gazel'in gözleri parladı. Alışverişe asla dayanamazdı. Yepyeni kıyafetler almak onun için nefes almak gibi vazgeçilmezdi. Elindeki poşetlerden çıkardığı oldukça şık duran kısa siyah bir elbiseyi ekrana tuttu.

"Akşam bu harika parçayı giyeceğim."

"Vay canına, bunun içinde muhteşem görüneceksin eminim," dedim beğeniyle. Gazel zaten çok güzel bir kızdı, bu elbiseyle de göz kamaştırıcı olacaktı.

Siyah rugan topuklu ayakkabıları da gösterip, "Bunlar da bu gece için seçtiğim ayakkabılarım," deyip hızını alamadan başka bir poşete geçti. Bu kez Victoria's Secret çantasını kaldırıp ekrana tuttu. Kendimi içten içe kötü hissettim, benim de sürekli alışveriş yaptığım bir yerdi burası, ama ne yazık ki artık sadece rüyalarımda görebilirdim bu markayı.

"Ayrıca çok güzel çamaşırlar da aldım, görsen bayılırsın. Hatta dur, göstereyim," diyerek çantadan iki kat dantelli mor renk bir takım çıkardı.

Işıl hemen araya girip elindekileri kaptığı gibi tekrar poşete soktu. "Ne yapıyorsun Gazel, kafayı mı yedin! Açık alandayız," diye uyardığında Gazel dışarıda olduklarını yeni fark etmiş gibi etrafına bakındı.

"Ya tamam, bir anlık unuttum," diye mırıldanıp mahcup bir bakışla ekrana baktı. "Ops!"

"Çok az da olsa ucundan görmüş oldum, gösteri için teşekkürler," diyerek arkadaşıma takıldım.

Muzipçe göz kırptı. "Eve gidince fotoğrafını çekip atarım ben sana, daha ayrıntılı bakarsın."

Işıl onun bu haline gözlerini devirirken ben de üzüntümü unutarak kendimi tutamadım ve kıkır kıkır güldüm. "Merakla bekliyor olacağım."

"Hem sana hediye aldım, onu da gösteririm. Aslında sürpriz yapacaktım ama dayanamıyorum. Hoş bir rengi var, her zaman tercih ettiklerinden, acilen göstermem lazım sana. Çok seveceksin."

Instagram : Mavimihri

PSİKOPATWhere stories live. Discover now