11~Încetează Să Mai Fumezi*

1.3K 80 21
                                    


   
Încetează să mai fumezi

      Dacă cineva m-ar pune să definesc cuvantul 'haos', aș descrie petrecerea asta. Leah, tipa de mai devreme, s-a hotărât să îi facă avansuri lui Rainer iar iubita lui a pocnit-o drept în față.

   —Faptul că nu te cunosc nu o să mă oprească să te lovesc din nou! Am privit amuzată întreaga situație apoi am urmarit-o pe Leah încercând să plece de lângă brunetă pe picioarele ei.

     Mi-am mutat privirea spre Augustin și l-am urmărit până a ajuns lângă Leah. A apucat-o de braț și a ieșit cu ea afară. Probabil încearcă să o consoleze după toate cele petrecute. Mi-am rotit ochii și m-am îndreptat spre sticlă de  suc de pe masă de biliard.

    Nu aveam de gând să beau alcool, îmi displace alcoolul la fel de mult cât îmi displace să merg la cursurile de știintă. Măcar cu unul din ele aveam de ales.

    Mirosul de țigări amestecat cu multe altele mi-au provocat o stare de greață, aveam nevoie de aer curat ca să respir din nou.

   —Voi ieși până afară. I-am spus Emmei când am ajuns lângă ea. Aceasta s-a oprit din dansat pentru o secundă și m-a privit.

   —Vin cu tine!

   —Nu, e in regulă. Doar ai grijă. Am privit-o pentru o ultimă dată și m-am întors plecând spre ieșirea din spate.

    Stau pe treptele din lemn și privesc cerul prin tavanul de sticlă a terasei. Deși este noapte cerul e acoperit de nori, fără stele, fără lună. Casa lui Augustin arată destul de bine pentru cineva care locuiește singur.

    —Kylie! Am tresărit când i-am auzit vocea în spatele meu. S-a așezat lângă mine întinzându-și picioarele lungi.

    Înainte când eram în preajma lui mă simțeam încordată și gata să îl pocnesc, acum, pentru un oarecare motiv, sunt  relaxată. De parcă nu este atât de rău pe cât credeam. Probabil m-am obișnuit cu ideea.

    —La ce te gândesti? A întrebat atunci când a văzut că nu aveam de gând să spun nimic.

    —La tine, am spus și m-am oprit regretând instant.

    —Ai băut? A râs, am dat din cap în semn că nu.

    —Zi-mi ceva despre tine, m-am trezit spunând iar.
    Eram sigura că nu am băut nimic altceva decât cola, de ce vorbeam fără să gândesc.

    —Când aveam 16 ani părinții mei m-au aruncat în drum. A început luându-mă prin surprindere, nu mă așteptam să facă ce i-am cerut.

    —De ce?

    —Au avut motivele lor. Trebuia să trăiesc așa că am făcut niște lucruri de care nu sunt prea mândru, a continuat după un scurt timp.
  
    Nu aveam nici cea mai mică idee ce să zic în momentul ăsta, poate "ai făcut o treabă bună!?" ar fi mers de minune. Poate credea că fac mișto de el.

    Și-a scos o țigară din pachet, dar înainte să o aprindă i-am luat-o din mână. Am rupt-o în două si am băgat-o în buzunar, urmând să o arunc la gunoi.

     —Încetează să mai fumezi, nu e sănătos. M-a privit încruntat o secundă apoi a băgat pachetul înapoi in buzunar.

     —De când îți faci tu griji pentru sănătatea mea?

     —Nu imi fac, îmi pasă de a mea. Ai fi fumat lângă mine.

    Fumul de țigară era unul din principalele motive pentru care mă aflam aici, imi era greu să respir de fiecare dată când îl simțeam.

𝐓𝐑𝐈𝐏𝐋𝐄 '𝐀' ✓Where stories live. Discover now