- 2 -

264 17 4
                                    

Čekám na ni, ale nejde. Strašně se na ni těším. Zatím se procházím po nákupním centru a nakukuji do obchodů s oblečením. Počkám ještě 10 minut a zavolám jí...

,,Hm, tohle tričko by jí slušelo'' . Jdu do obchodu a prohlédnu si ho. Trošku křiklavější, ale Katie by to nevadilo. Jí sluší snad úplně všechno. Nevím, jak to dělá, ale ať si oblékne cokoliv, tak v tom vypadá úchvatně. Na co zase myslím?! V tomhle má proti mně značnou výhodu. Postupně si prohlížím oblečení, přes trička a mikiny až po kalhoty a kdo ví co ještě, ale jsem to toho tak zabraná, že si Katie ani nevšimnu. Nezaregistruji klapot jejich podpatků, necítím její vůni. Všimnu si jí, až když mi zakryje oči a uslyším, jak říká:

,,Hádej kdo jsem.'' Tuhle hru jsme si vymysleli jako malé. Místo toho, abychom na někoho lekali, tak té druhé zakryjeme oči a řekneme frázi 'Hádej kdo jsem'. A když to stihneme říct, aniž by si nás ta druhá všimla, tak máme bod. Cílem té druhé je nenechat si zakrýt oči. Je to super hra, můžu doporučit. A kdo získá jako první 20 bodů, tak té druhé může dát jakýkoliv úkol a ona ho musí splnit.

Většinou vyhrávám, ale byla jsem tak zabraná do toho nakupování (a přemýšlením o Katie...), že jsem si jí vůbec nevšimla. Obě jsme vyhráli už mnohokrát a užili jsme si spoustu srandy. Občas se po nás někdo divně kouká, ale to vůbec neřešíme.

,,Sakra, já si tě nevšimla!''

,,Jupí, další bod do sbírky. Už mám 14 bodů, tentokrát vyhraji já'' řekne a začne se smát.

,,To určitě, já už mám 16, jsem ve vedení.''

,,To ještě uvidí... Tak kam zajdeme ? Půjdeme hned nakupovat nebo si napřed dáme kafe ?''

,,Já bych napřed zašla na kafe, ať nabereme sílu.'' Vejdeme do naší oblíbené kavárny, kde jsme prakticky jako doma. Přichází k nám Rachel - servírka, se kterou se dobře známe. Dáváme si vždycky to samé - já latté a Katie cappuccino - protože se zeptá:

,,Ahoj holky, jako obvykle?''

,,Ahoj Rachel, jo jako obvykle, díky.''

Katie se na mě podívá a najednou řekne:

,,Riki, víš co mě napadlo? Mohli bychom se zeptat ve třídě, jestli..."

Její modré oči jsou jako jasná obloha, zahledím se do nich a svět kolem mě zmizne. Jsem jenom já a Katie. Nejraději bych ji vzala za ruku, přitáhla si ji k sobě a políbila. Jak asi chutnají její rty ? Jen na chvíli s ní být o samotě... Říct jí, že ji miluji... Počkat cože?! Od kdy ji miluji ?? Je to přeci jenom kámoška... nebo ne? Musím si v tom udělat jasno...

,,Tak co říkáš, je to dobrý nápad?'' Sakra, zase jsem mimo, co teď ? Nemůžu jí říct, že ji nevnímám, to by jí bylo divné.

,,Jo je to super'' souhlasím s ní a zrudnou mi tváře.

,,To jsem ráda, tak řekneš jim to ?''

,,Komu?''

,,Ty mě neposloucháš? Ptám se, jestli ten nápad řekneš klukům ve třídě.''

,,A jaký nápad?''

,,Takže vážně nevnímáš! Co je s tebou ? Dneska jsi divná... v matice jsi byla zamyšlená celou hodinu, z písemky máš pětku - TY! Takže se ptám, co se děje ?''

,, Nic se neděje, vážně...'' zakoktám a dívám se na svoji kávu, protože se stydím...

,,Ale něco se dít musí, jsi snad zamilovaná nebo co?''

,,Co? Nn-e, nejsem zamilovaná.. to ne opravdu...'' začnu koktat více rudnout.

,,Takže jsi! Znám ho ? Je od nás ze školy ? Kolik mu je ? Co...'' Jak jí mám odpovědět ? Nemůžu jí říct pravdu...

,,Katie, dost! Do žádného kluka zamilovaná nejsem, jasný ? Kdyby jo, tak ti to řeknu.''

,,Určitě?''

,,Byla bys první, kdo by to věděl.''

Super, aspoň jsem jí nelhala...

,,Tak ale co se s tebou děje ?''

,,Asi jsem jenom špatně spala...''

,,Tak fajn. Dopijeme a jdeme nakupovat?''

,,To víš že jo, už se těším až si koupím něco nového.''

Zbytek odpoledne už proběhne v klidu, každá si koupíme pár nových kousků, ale odcházíme celkem brzo, protože se Katie necítí dobře. Po příchodu do dětského domova jdu rovnou do svého pokoje, kde si uklidím nové oblečení a jdu se ještě chvíli učit. Zhruba po půl hodině mi přijde SMS. Á, od Katie... Ahoj Riki, zítra asi nepřijdu do školy, prosím omluv mě, není mi dobře. Chudák... Tak jí odpoledne přinesu úkoly, ať se doma nenudí...

Ahoj, doufám, že Vás kapitola bavila a budete číst i dále. Máte se na co těšit. Pokud byste měli nápady na zlepšení, nebojte se ozvat. :)

Kdo jsem ?Where stories live. Discover now