- 37 -

129 10 1
                                    

Zdálo by se, že cestovat po městě ve 2 hodiny ráno musí být osvobozující - prázdné silnice, žádný hluk a jediné, co slyšíte, je puštěné rádio. To ovšem není případ Miltaku, města ležící 12 km od dětského domova, kde bydlí Riki.

Muž v černém oblečení si nahlas pouštěl písničku Remember Everything (najdete nahoře) a na cestu nedával vůbec pozor. Proč by také měl? Jezdí už 20 let a nikdy neměl žádnou autonehodu nebo nedostal pokutu. Můžeme jen spekulovat, zda to bylo jeho řídícími schopnostmi nebo tím, že má známé snad úplně všude, takže mu nic nehrozí.

Spousta lidí má tu smůlu, že dennodenně chodí do práce s nechutí, nenávistí, únavou či zlobou. Ale on ne. Miluje to, co dělá, i přesto, že hodně lidí by ho považovalo za blázna. Tahle země si zaslouží restart, kompletní. Zaslouží si začít znovu, tentokrát správně. Je hrdý na to, že je toho součástí.

Za svitu měsíce přijíždí do starých garáží, které zavřeli již před 30 lety. Ideální prostory pro Ritax, byl to totiž
právě on, kdo je pro Foxovou našel. Také byl za to od ní řádně odměněn a získal si vyšší postavení ve skupině. Tajnou cestou prochází až úplně dozadu, kde už na něj všichni čekají. Hlavně na jeho tašku.

,,Co tě zdrželo? Měli jsme sraz před hodinou," rovnou na něj obrátí svou pozornost šéfová, zatímco zbylí 4 členové si něco šeptají.

,,Chtěl jsem ještě zkontrolovat Riki, jelikož v domově ani s Mikem nebyla."

,,A kde tedy je? S Katie? Nebo tou druhou děvkou?"

,,Myslíš Jessicu? Ne, u žádné z ní jsem ji nenašel. Nakonec jsem ji uviděl v kavárně, kde pracuje Rachel. Ta tam ale nebyla, napadlo mě, že je s Bryanem."

,,Tvůj odhad se opět nemýlí. Rachel mi psala, že bude za chvíli tady, i s bratrem."

,,Máš je pořád pod kontrolou, co?" rýpne si do ní.

,,Rodiče se o své děti starají, Simone, kdybys nějaké měl, věděl bys to," bleskově mu Foxová odpoví.

,,Stejně pořád nechápu, proč se jmenují Owellovi, ale ty jsi Foxová. A je to jen náhoda, že má Riki stejné příjmení jako ty, i když její poslední členy rodiny jsme zlikvidovali?"

,,Máš moc otázek, Simone. Ale je dobré, že chceš být v obraze. Dostaneš své odpovědi, jen ne dnes. Máme důležitější věci na práci. Přivezl jsi všechno?"

Položí tašku na velký dřevěný stůl a otevře ji, aby měla Foxová možnost si všechny věci zkontrolovat.

,,Nemám se ptát, kde jsi to sehnal, co?" podívá se mu do očí a hledá odpověď.

,,Bude lepší, když nic nevíš. Mám vše, co jsi požadovala?"

,,Jistě, věděla jsem, že je na tebe spolehnutí. Můžeme se pustit do další fáze."

---------------------------------------------------------

Zazvoním jednou, po druhé, po třetí. Neotvírá. Telefon mi také nezvedá. Pak je to jasné. Nechce mě vidět. Pokazila jsem to snad já? Byl náš společný večer chyba? Ale přece to také chtěla... Že by za to mohla ta tajemná žena?

Snad to není její přítelkyně.

Ne, to by mi řekla. Určitě mě nechtěla jen využít. Taková přece není.

Víš to jistě?

Vím. Znám ji.

Neznáš.

Kdo jsem ?Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt