- 21 -

149 13 0
                                    

Celý týden vypadá stejně - ve škole prosedím 7 hodin a odpoledne spěchám k týmu. Zatím jsme na nic nepřišli, ty záznamy byly k ničemu. Všechny, které by mohly poukázat na naši teorii jsou smazané. Takže kromě pár svědků nemáme důkaz, že tam každé pondělí byli. S Bellou jsme hledali další spojitost, ale marně. Vypadá to, jako by se tyhle tři rodiny vůbec neznali.

George byl bohatý podnikatel. Měl velký dům, drahé auto. Byl ve svém okruhu přátel velmi uznávaný. S nikým neměl problémy, pro jeho přátelé to je velká záhada. Rodina žádná.

Anette - 8 letá holčička, která milovala balet. Jack ji v tom velmi podporoval, podle něj si to přála její maminka. Mohla být slavná. Jack pracuje v bance. Ptali jsme se tam. Žádné přepadení, žádné neshody - prostě nic. Jeho přátelé byli zaskočeni, nenapadlo by je, že mají s někým problémy.

A moje rodina... to je další záhada. Bráchovi by bylo 20 let - byl o 3 roky starší. Chodil na vysokou školu, měl rád počítače. Kamarádi ho měli rádi, přítelkyni neměl. Rodiče pracovali v továrně Tixero. Vyrábí se tam hračky pro děti. S nikým problémy neměli, aspoň o nikom nevím.

3 naprosto odlišné rodiny. Nic nemají společného, nikdy se nepotkali (kromě cukrárny, tu ale nemůžeme potvrdit). Kontrolovali jsme finance, nic podezřelého.

Teď sedím v zašívárně a hledím na dokumenty. Jsem z toho zmatená. Proč je někdo zabíjel a potom se snažil utajit, že se znali ? Do čeho se to namočili ?

,,Jak to jde ? Přišla jsi na něco ?" stojí ve dveřích Jake.

,,Nepřišla. Vůbec nic nevíme, nemáme žádnou stopu." smutně řeknu.

,,Dáš si kafe ? Odpočiň si na chvíli. Sedíš tady každé odpoledne. Musí to pro tebe být náročné." posadí se vedle mě s hrnkem kávy.

,,Děkuju, dám si ráda. Není to zrovna lehký. Mrzí mě, že vám nijak nepomáhám."

,,To není tvoje chyba. Děláš, co můžeš. Jako my všichni. Na něco přijdeme."

,,Vrtá mi hlavou to pírko. Zametají za sebou stopy, tak proč na všechna místa činu namalují to pírko ? Je to skoro jediné spojení. Má nějaký význam ?" zeptám se Jaka.

,,Dali jsme ho do databáze, zatím to nic nenašlo. Možná to má něco společného s válkou gangů. A nebo to tam nakreslili, aby se nám vysmáli. Upozorňují na sobě, protože vědí, že na ně nic nemáme." uvažuje.

,,To mají pravdu. Jediný podezřelý je Rivers, má to pírko vytetované na předloktí. Jenže má koupené aliby."

,,Nevíme, jestli je koupené."

,,Určitě to byl on. Všechny tři navštívil muž s tím tetováním. A on se mi vysmál. Moc dobře ví, že ho s tím nespojíme. Co jeho aliby na zbylé 2 vraždy ?" s nadějí v hlase se zeptám.

,,Má. Byl s přáteli na akci. Potvrdí mu to minimálně 20 lidí." mrzutě řekne.

,,Určitě si je koupil. Ale nemáme to jak dokázat."

,,S Bellou jste dělali časové linky obětí, něco podezřelého ?"

,,Nic. Anette se ráno doma rozloučila s maminkou a šla do školy (bydleli asi 2 minuty od ní, takže ji rodiče nedoprovázeli, ovšem vždycky jí do školy volali) kam ale už nedorazila. Nikdo nic neviděl ani neslyšel.

George šel po práci rovnou domů, kde bydlel sám. Sousedi ho viděli přicházet v 6 hodin odpoledne. Ráno si sousedka všimla otevřených dveří a šla se podívat dovnitř. A našla ho. Bylo něco po sedmé hodině.

No a moje rodina... jak už jsme zmiňovali, ve tři odjeli někam pryč a v 5 hodin byli v nemocnici.

Takže u Anette ji stihli unést během dvou minut, aniž by to někdo zaregistroval. George stihli zabít někdy během těch 13 hodin a moji rodinu srazili během dvou hodin." uzavřu svůj proslov.

,,Jsou to profíci. Nikdo je nezahlédl, určitě to nedělali poprvé. Musíme hledat dál, něco se objeví. Za chvíli je porada, tak přijď do počítačové místnosti." řekne mi Jake.

,,Jasně budu tam." odpovím mu.

Odejde pryč a já si ještě prohlížím dokumenty. Přitom přemýšlím na svojí rodinou. Kdybych se zajímala kam jedou, nebo bych jela s nimi... všechno mohlo být jinak. Třeba by tu ještě byli. Nebo bych umřela s nimi.

Ne ! Takhle nemysli. Zjistíš, kdo jim to udělal a najdeš spravedlnost i pro Anette a George.

Jdu za ostatními na poradu.

,,Super, jsme tady všichni, můžeme začít. Takže co máme ? A chci dobré zprávy." zahájí Mike.

,,To tě zklamu, nic nového nemám. Procházela jsem záznamy snad ze všech kamer ve městě - na žádném záznamu nejsou vidět. Někdo si dal hodně velkou práci." zareaguje Mandy.

,,Co svědci, pořád to samé ?" Zaměří Mike svou pozornost na Jaka.

,,Bohužel, zase nic nemáme."

,,Co vy, Riki ? Nějaká stopa nebo souvislost mezi rodinami ?"

,,Nic společného nemají..." začnu a zopakuji mu to samé, co Jakovi.

,,Jsme si jisti, že mají něco společného ? Zatím to tak nevypadá. A proč by si s tím dal někdo takovou práci ? Nedává to smysl." prohlásí Mandy.

,,Musí to mít něco společného s jejich pondělními schůzkami. Dokud nezjistíme, co tam dělali, nehneme se z místa. Musíme znovu vyslechnout Jacka." odpovím ji.

,,Ten nám nic neřekne. Má strach."

,,A co blafovat ? Co když řeknem, že je svědci zaslechli a víme, o čem mluvili ?"

,,Ale jestli to pozná, tak jsme skončili." zareaguje Mike.

,,A máme jinou možnost ?" zeptám se ho narovinu.

,,Zřejmě ne. Nechám ho na zítra předvolat. Ale zkuste dál pátrat, nemůžeme spoléhat pouze na něj." přikáže nám a odchází pryč.

To bude pro dnešek všechno. Příští týden kapitola nevyjde - jsem na dovoloné. Ale v další kapitole se objeví Katie i Filip Rivers, takže se máte na co těšit :) doufám, že si užíváte prázdniny / léto.

Kdo jsem ?Kde žijí příběhy. Začni objevovat