20 ❦ suyu sevmeyen japon balığı

956 128 125
                                    



#christina perri - distance ft. Jason mraz.

#gracie abrams - she will miss you.

#jasmine thompson - not about angels.


❦

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.





Ben her zaman insanların hayatımızda bir süresi olduğuna inanmışımdır.

Bazı insanlar sıcak çay içtiğimiz an hayatımıza girerdi ve sıcak çayı içmeden önce üflemeyi unuttuğumuzdan boğazımızı yakardı.

İçimizi yakardı bazı insanlar.

Bazılarıysa dondurmanın ardından içilen bir bardak soğuk suydu. Midemizi bulandırır, içimizdeki bütün duyguları kusmamızı sağlarlardı.

İçimizi boşaltırdı bazı insanlar.

Hayatımıza aniden girip, bir şeyleri değiştirdikten sonra çıktığına inanırdım insanların. Herkesin bir süresi vardı; kimisi on yıl kalırdı hayatımızda, kimisiyse on dakika.

Fakat ne kadar zaman kalırsa kalsınlar, bir gün mutlaka hepsi giderdi. Çünkü hayatımızdaki süreleri dolmuştur ve biz hiçbir şey yapamazdık.

Zamanı dolan saat rakamlarını kaybederdi. Yelkovanla akrep birbirlerini kovalamaktan bir gün yorulurlardı.

Zamam bile yorgundu.

Belki de bu yüzdendi uzun süre birisinin hayatında kalamadığımız. Bir an su içerken onunla karşılaşır suyu yüzüne püskürtür, bir an elimizdeki ağaç dallarıyla o kişiyle kavga eder, bir an yağmurun altında sıkıca sarılıp ağlar, bir an ise arkasından elini uzatarak gitmesini izlerdik. İnsanların ruhu gibi zamanı da yorgundu çünkü. Her şey sadece bir andı.

Anlar kaybolduğunda elimizde sadece anılar kalıyordu.

Hafızamız kaybolduğunda elimizde sadece hislerimiz kalıyordu. Hislerimiz kaybolduğunda ruhumuz kalıyordu, ruhumuz kaybolduğunda ise bedenimiz fes ediyordu. Fes eden bedenden sonra dünyada izimiz dahi kalmıyordu. Dünya tarafından unutulmamız için geri sayım başlatılıyordu.

Bu yüzden dünya biz nefes aldığımız sürece vardı; bedenimiz toprağa çürüyerek karıştıktan ve ruhumuz göğe doğru parçalandığında yaşadığımız dünyanın bir anlamı kalmıyordu.

Dünya hayatımıza bir süreliğine girmişti. Zamanı dolduğunda o da hayatımızdan çıkacaktı.

Dünya gidecekti.

"Ne ciddi misin?" Sınıfımızdaki tek demirli kızın yan sıradan duyduğum fısıltısıyla karaladığım deftere daha çok yoğunlaştım. Kaşında piercing olduğu için herkes ona demirli derdi ve açık sözlülüğüyle bilinirdi.

taç yaprağıWhere stories live. Discover now