20 Δ Nekoma

1K 101 62
                                    

"Kenma, iyi servis!"

Top, sarı saçlı oğlan tarafından atıldığında tribünün ön kısmındaki korkuluğa yaslandım ve maçın akışına kendimi bıraktım. Bu sefer Kiyoko'nun yanında kalmak istememiş, maçı tribünden izlemeye karar vermiştim. Mümkün olduğunca gözlerden uzakta olmak istiyordum. Böylece yapamayacağım işlere zorla bulaşma ihtimalimi en aza indirmiş olurdum, aynı zamanda da tribündeyken maçı 'izleyici' gözüyle izleyebilirdim. 

Hızla Karasuno'nun sahasına gelen topu Asahi karşıladı ve ön sahada duran Tobio'ya gönderdi. Topun Tobio'ya ulaşmasıyla Tobio topu saniyeler içinde Hinata'ya gönderdi ve Hinata kendisine gelen topa smaç vurarak topu jilet gibi Nekoma'nın sahasından geçirdi. Nekoma'nın blokçuları, pasın ve smaçın hızından hareket dahi edemediler. 

Karasuno ilk sayısını Tobio-Hinata ikilisinin hızlı saldırısıyla aldı.

Güzel başlangıç.

Servis sırası Karsuno'dan Ryu'ya geçmişti. Ryu, arka saha çizgisinin gerisinden servisi kullandığında Karasuno hazır pozisyona geçti ve karşı takımdan gelecek saldırıyı bekledi. Servis sırası Karasuno'ya geçmiş olsa da ilk saldırma şansı Nekoma'daydı. 

Nekoma'dan bir eleman topu rahatlıkla karşıladı. Top, karşılanmanın etkisiyle sarı saçlı elemanın başı üzerinde yükselirken sarı saçlı eleman kollarını kaldırdı ve topu smaç için hazırda bekleyen takım arkadaşlarından birine gönderdi. Topun gönderildiği Nekoma oyuncusu topa tüm gücüyle smaç vurdu fakat Nishinoya müthiş bir refleksle topun önüne geçerek topu karşıladı. Artık onun bu üstün karşılamalarına şaşırmıyordum bile. Onun sayesinde Karasuno, karşı takıma saldırma şansı elde etti ve Asahi, pasörleri tarafından ona gönderilen topa smaç vurarak Karasuno'ya ikinci sayıyı kazandırdı. 

İçimdeki dürtülere engel olamayıp bağırdım.

"Onlara ne kadar harika bir libero olduğunu göster, Noyacchi!"

Nishinoya, sesimi duyunca kafasını kaldırıp bana baktı ve otuz iki diş sırıtarak "Tamam!" diye geri bağırdı. Benim sesimin aksine onun sesi tüm salon boyunca yankılanmıştı.

Karasuno servisi başlatmadan önce iki takımın da liberosu maçtan çıktı. Nishinoya, sahadan çıkarken yanından geçtiği Tsukishima'nın omzuna vurdu ve yavaş adımlarla yürüyerek Suga'nın yanına gitti. Servis sırası şimdi Tsukishima'daydı.

Bu sayıdaki oyun fazla uzun sürmemişti. Hinata'nın hatasıyla Karasuno sayı kaybedince Nishinoya tekrar maça girmek zorunda kalmıştı.

Nishinoya'dan sonra Karasuno peş peşe üç sayı kazandı ve üçüncü sayının sonunda Nekoma'yı mola almaya zorladı. Çatışmalı geçen maç süresi içinde alınan ilk mola olduğundan onlarla birlikte benim de beynimi dinlendirmem iyi bir tercih olurdu. Bu yüzden mola bitene kadar arkamdaki oturma yerlerinden birine oturup telefonumla ilgilendim. Konuşulan hiçbir şeyi duymuyordum zaten.

Mola yaklaşık bir dakika sürdü. Oyuncular sahadaki yerlerine döndüklerinde Karasuno'nun servis sırasıyla maçın devamını başlattılar. Karasuno, moladan sonra bile liderliğini korumayı başarıyordu. Aoba Johsai ile olan maçı izlemeye gitmemiş olsaydım, bu maçı Karasuno'nun alacağına bahse girerdim.  Oysa ki şu an, sevinç naraları atmaya bile korkuyordum. Duyduklarımı göz önünde bulundursam; Nekoma, hafife alınacak bir takım değildi. Karasuno'yla aralarında tatlı bir rekabet havası vardı bu yüzden sadece oyun becerileriyle değil, beyinleriyle de savaşıyorlardı. Büyük ihtimalle sahadaki ortamın baskısı, buradakine göre iki kat daha fazlaydı. Deneyimsiz olan kişi, sahaya girdiği zaman anında ezilirdi.

Erratic Simian Δ Oikawa Tooru x OCWhere stories live. Discover now