4. Naopaki Život

215 26 0
                                    

Zdravo!
Ja sam gospodin Milard i ispričaću vam svoj naopaki život. Moj život počinje tako što sam umro u osamdesetdevetoj godini. Umro sam uobičajenom prirodnom smrću, ništa posebno. Zadnje godine svog života provodio sam sa svojim Djedom na selu igrajući se sa drugim starcima u selu. Voljeli smo igrati žmirke i nogometa. Dvadeset godina poslje toga otišao sam u penziju. Eh kad se sjetim te starosti, zadnje ljubavi, zadnja razočarenja... Kao i svaki moj vršnjak samo sam mislio na cure u to vrijeme. Dvadeset godina poslje toga moj djed je nažalost rođen. Bio sam jako tužan pošto sam zadnje godine svoje smrti proveo sa njim. Bio je veoma grozna osoba i zato sam ga mnogo volio.

Petnaest godina poslje napokon sam završio posao i krenuo u školu. Sad je vrijeme da prestanem biti ozbiljan i sredim svoj život. Našao sam predivnu ženu i moj život je napokon bio prazan. Mrzio sam svoju ženu i imali smo malo djece, samo petero u zadnjih sedam godina našeg razvoda.
Zajedno smo počeli mladiti. Nisam mogao zamisliti goru osobu sa kojom bih pomladio.
Sa šest godina sam nažalost završio školu. Bližio se i moj početak. Prve godine moga života...ali ne mogu da se žalim,imao sam jako nemiran život. Sad je došlo vrijeme da se rodim. Niko nije neporodljiv na ovome svijetu. Na kraju sam se rodio isto kao i svaki normalan čovjek, bilo je to neizbježno. Nadam se da vam se svidio moj naopaki život. Zbogom!

Zbirka BizarnostiWhere stories live. Discover now