5. Osuđen Na Zemlju

172 29 0
                                    

Zbog vaših kriminalnih aktivnosti vrhovni sud mliječne galaksije osuđuje vas na zemlju!

-Nemoj te molim vas! Zemlja je najgora! Tamo šalju nisko inteligentna stvorenja i kriminalce najgore vrste! Nisam zaslužio zemlju!

-Jeste! Rodićete se na zemlji i živjećete 50 godina tamo,nakon što oslužite vašu kaznu na zemlji biće vam oprošteno. Kada se rodite kao ljudsko biće ničega se nećete sjećati i vaši vidici će biti ograničeni, također vaša inteligencija će biti umanjena i vaša razmišljanja ekstremno ogranična. U pedestoj godini na zemlji doživiće te infarkt i biće te oslobođeni nakon toga. Kazna je veoma blaga i Zemlja nije tako loša kao što se priča po svemiru. Da istina je da su bića na toj planeti veoma ograničena ali gledajte to sa vedrije strane, ničega se nećete sjećati dok ste na zemlji. Da li ima neko nekih primjedbi na presudu?

-Ne vrhovni sude Mliječne Galaksije...
-Uredu onda,uđite u ovu kapsulu osuđeniče. Za tačno trideset minuta bićete rođeni na planeti Zemlji. Vidimo se za 50 zemaljskih godina kada ćemo razomtriti da li se vraćate na zemlju ili ćete biti slobodni...ili nešto drugo.

-Ali vrhovni sude! Upravo ste rekli da ću biti slobodan za 50 godina a sada kažete da ću možda biti slobodan?!
-Da li ćete biti slobodni zavisi samo od vas i vaših dijela u narednih 50 godina na Zemlji.
-Sudče kako ću znati kako da se ponašam i šta da radim kada se uopšte neću sjećati ovoga?!

-Nećete znati,niko ne zna. Zato je na Zemlji sve više i više osuđenika. Vaša sloboda zavisi samo od vaše prirode,naravno i malo sreće, ali dok ste na Zemlji moćićemo prosuditi da li ste dobri ili pokvareni u duši, ako rezultat bude negdje između vraćate se na zemlju, ako rezultat bude dobar bićete slobodni.
-A šta ako rezultat bude loš?
-Onda ćete biti osuđeni na vječnu bol i patnju daleko van naše galaksije. Većina osuđenika na kraju završe tamo. Rijetki su oni koji su pokazali dobre rezultate na Zemlji.
-Ali Sudče?!
-Za deset sekundi bićete rođeni na zemlji.
Deset...devet...Ali sudče molim vas!...osam...ja nisam to zaslužio!...sedam...šest...molim vas ne na zemlju!...pet...Oprostite mi molim vas!...četri...stvarno se kajem!...tri...bilo gdje samo ne na Zemlju!...dva...Ne! Molim vas! Nemojte to da radite!...jedan...Ne! Ne! Neee!

Zbirka BizarnostiWhere stories live. Discover now