0.3

1K 72 26
                                    

  Asgard huzur ve barış içindeyken, bizimkiler dünyada bir araya gelirken evrenin başka bir tarafında Galaksinin Koruyucuları para karşılığında yapabilecekleri görevlere bakıyordu. Henüz Peter Quill'in babası ortaya çıkmamıştı ama bu kimin umrundaydı ki? Onun zaten bir babası vardı. Yondu. Gerçi araları biraz bozuktu ama Peter bunun düzeleceğine emindi. Bu yüzden ona kısa bir mesaj atmaktan ve ekipte hâlâ bir yer olduğunu söylemekten çekinmedi. Yondu ilk başlarda bunu kabul etmeyi düşünmüyordu ama gemide ünü epey düşmüştü. Bu yüzden gemisini alıp oğlunun yanına gitti.

  Durum başlarda biraz garipti. Yani aralarında ilk defa birisinin babası vardı ama kısa zamanda Yondu ve Roket Rakun birbiriyle çok iyi anlaştıkları fark etti. Tabii rakun iki de bir oku çalmaktan söz ediyordu ama Peter bunu hep yaptığından bahsetti. Bu sırada Gamora'nın aklından kız kardeşi geçiyordu. Nebula. Belki onu da ekibe alabilirlerdi. Kardeşi gerçekten çok iyi biriydi. Tabii babası ve onun manyak sınavları olmadan önce.

  Ama belki.

  Ekibe üçüncü bir kız gelebilirdi. Ah, evet üçüncü bir kız. İkinci kız ise sarı antenleri olan ve duyguları okuyabilen biriydi. Onu bir yerde kurtarmışlardı ama neresi olduğunu hatırlamıyordu.  Yine de kızın gemide olması iyi olmuştu. Belki o kardeşine yardımcı olabilirdi.

  Peter dümene geçtiğinde Roket Rakun ile tartışmaları beklemeden kardeşinin adresini verdi. Hâlâ orada olmasını umuyordu. Gemileri gezegene indiği andan itibaren gözleri kardeşini aramaya başladı. Ekiptekilere de buraya neden geldiklerini söyledikleri için bir an önce kardeşini bulup gitmeyi istiyordu. Kardeşi karanlıkta buldu. Biriyle kavga ederken.

  Haklı ya da haksız olması umrunda değildi. Kardeşine saldıran adamın burnuna sert bir yumruk çaktı ve onun gerilemesini izledi. Adamın sinirlendiği ettiği küfürlerden belliydi.   Gamora sokağın başına baktı ve adama destek geldiğini gördü. Diğerlerinin hâlâ gelmemesi yetmezmiş gibi birde kardeşinin ona sorduğu sorularla mücadele etmeliydi. Adamların birbir yaklaştıklarını görünce ikisi hakkında da düşünmeyi bıraktı ve bileğine sakladığı bıçağıyla öne atıldı. Bu kadar adama karşı tek başına bir şansı yoktu ama hâlâ ölmemişti. Kısa bir anlığına çevresine baktığında bunun sebebinin kardeşi olduğunu anladı ve önüne döndü. Şimdi daha korkusuz davranıyordu. Tam ne zaman karşısına geldiği belli olmayan bir adama tekme atacakken kırmızı bir ışık demeti etrafında uçmakta başladı. Ve bir ıslık sesi duyuldu. Ve silah sesleri. Gamora'nın yüzündeki gülümseme büyüdü ve etraflarındaki adamlar kaçıştı. Tam arkadaşlarına dönerken kardeşi onu itti ve burada ne işi olduğunu sordu. Gamora birkaç adım geri sendeledi ama düşmedi. Nebula ise çoktan uyuyakalmıştı. Drax onu gemiye kadar taşıdı ve Gamora, Mantis'e teşekkür etti.

  Nebula uyandığında tıpkı senin gibi pek mutlu değildi ama senin gibi delirmiş de değildi. Mantis hâlâ büyük bir yetenekle onu sakin tutabiliyordu.

  Gamora onunla yalnız konuşmak istedi. Peter ilk başta itiraz edecek gibi oldu ama sonra pes ederek uzay gemisindeymiş bir başka yere geçti ve o kapıdan çıkar çıkmaz kapı arkasından kapanıverdi.

  İçerden birkaç yumruk sesi duyuldu ve birkaç bağırış buna eşlik etti. Peter iki de bir içeri girmek istiyordu. Ta ki o mesaj gelene kadar. Peter ve Roket Rakun aynı anda küfrettiler ve Yondu sorunun ne olduğunu sordu.

  "Sorun ne mi? SORUN NE Mİ? Ah, Tanrı'm! Onu çalmışlar. Onu çalmışlar! Buna inanamıyorum. Gamora! Gamora çık oradan konuşmamız gerek! Gamora!" Peter hemen iki kızın konuştuğu(!) odaya daldı ve Gamora ne olduğunu sordu.

  "Onu çalmışlar! Tanrı'm! Onu çalmışlar! En başından beri bizde durmasını söylemiştim. Bizde durmalıydı! Onu çalmışlar. Çalmışlar." Gamora, Peter'ın omuzlarını tutup ne olduğunu sordu, neyin çalındığını.

  "Güç Taşı'nı çalmışlar! Böyle olacağını biliyordum. Söylemiştim size. Çalınır demiştim."

  Gamora, Güç Taşını duyunca donakaldı ama Peter şaşkınlıktan bunu anlamadı. Kız kardeşler birbirine baktı ve zihinlerinden tek bir kelime geçti.

  Thanos.

  Evet, birbirlerinden çok hoşlanıyor sayılmazlardı ama ikisinin de nefret ettiği tek bir insan vardı.

  Thanos.

  Gamora dar kapıdan geçebilmek için Peter'e omuz attı. Örter tam kapıya dönecekken Nebula'da omzunda çarpıp ondan önce geçti. Herkes gelen mesaja ve ona eklenen videoya bakıyordu. Bir insan gemisi Xandar gezegenine iniyordu. Herkesi vurup güç taşını alıp gidiyorlardı.

  İnsan gemisi mi?

  Kız kardeşler yine göz göze gelip başlarını iki yana salladılar. Hayır, Thanos daha çok tahtıyla seyahat etmeyi tercih ediyordu ve mürettebatının hiçbiri insan silahları kullanmazdı.

  "Hey, bunlar insan." Dedi Peter videoyu üçüncü kez izlerken. Görüntüyü büyüttü ve ten renklerini gösterdi. Silahların markasını gösterdi.

  Bunlar insandı be!

  "Bunlar da kim? Daha iyisi neden Güç Taşı'nı çalıyorlar ve hepsinden iyisi Güç Taşı şimdi nerede?"

  "Dünya," diye fısıldadı Peter. Annesinin öldüğü dünya. Ölmeden önce elini tutmasını istediği halde elini tutmadığı annesinin öldüğü dünya. Müzikle tanıştığı dünya. Doğduğu ve büyüdüğü dünya.  

  Dünya.

  "Roket rotayı Dünya'ya çevir ve şu lanet uzaylılara Güç Taşı'nı getireceğimizi söyle. Ve esaslısından bir fiyat biç." Dedi ve kontrol odasına geçti. Diğerleri arkasından geldi ve herkes sandalyesine oturdu.

  "Hey, bu senin geldiğin gezegen değil mi? Orada senin gibi ahmaklardan çok var mı?" Dedi Roket etraftaki havayı dağıtmak için. Peter ona döndü ve başını iki yana salladı. Yine de sırıtmakta kendini alamıyordu çünkü arkadaşlarının üzüntüsünü dağıtmaya çalışması onu mutlu etmişti.

  "Dünya da neresi?" Diye sordu Nebula.

  "Ah, inan bana orayı çok seveceksin. Oranın dörtte üçü senin gibi mavi," diyerek karşılık verdi Peter.

  "Oranın dörtte üçü senin kadar aptalsa hızlı olsak iyi olur," sesi Nebula ve kardeşine döndü. Kardeşi de ona baktı ve başını yukarı aşağı salladı.

  Güç Taşı'nı alacağız kardeşim. Bana güven.

  Gemi son sürat ileri atılırken Nebula son anda kendini sabitlemeyin başardı ve ona gülen Peter'ın kafasına bir tane patlattı. Bu Roket'i güldürdü.

  Çok garip bir ortamdı burası Nebula için. Kardeşinin arkadaşları vardı. Ve sevgilisi. Onu kurtarmak için uzayın bir cehennemine gelmişlerdi ve Gamora'nın söylediğine göre onu ekibe almak istiyorlarmış. Sonuncusunun kardeşinin isteği olduğuna emindi ama yine de...

  Neyse. Şu an odaklanmaları gereken önemli bir şey vardı. Güç Taşı. Ve o asla Thanos'un eline geçmemeliydi.

Maden (Bir Marvel Kurgusu)Where stories live. Discover now