(0.0)

319 33 13
                                    

  Merhaba.

  Bunun için çok geç kaldım öyle değil mi? Genelde pek çok yazar bu tür konuşmaları kitabın sonunda ya da başında yapar ama ben finalden önce yapmaya karar verdim.

  Normal olduğumu söylememiştim, değil mi?

  Bu arada yeni bölüm geldi diye açanlardan özür dilerim. Yeni bölümü dün yayınladım. Yani ekranı yukarı kaydırarak ya da sayfayı sola çekerek o bölümü okuyabilirsiniz.

  Gittiniz mi?

  Pekala. Tek başına konuşmak dinleyicilerinin olduğu bir yerde konuşmaktan daha kolaydır.

  Öncelikle size bu hikayeye nasıl başladığını hatırladığım kadarıyla yazayım. Şey, aylardan neydi hatırlamıyorum. Hatta mevsimi ya da o zamanlar hangi meyvenin olduğu bile hatırlamıyorum. Yazarının AmbassadorsTR olduğu Yazma İpuçları'nı okumuştum. Orada kendiniz için yazın diyordu ve bende aynen öyle yaptım. İlk bölümü yazdım. Dikkat ettiğim yalnızca iki şey vardı. Bir hayalimdeki gibi olup olmamasıydı. İki yazım kuralları ve noktalama işaretleriydi.

Kapağı kendim yaptım. Bir günde falan sanırım. Sadece hoşuma gidip gitmediğine bakıyordum. Uzay mı? Yap gitsin. Elmas şeklinde kesmek mi? Yap gitsin. Konuya uyup uymamasına dikkat etmiyordum. Sonra yazıları yazdım. Güzel bir cümle uydurdum. Kitabın başlığını ve yazar adını yazdım.

Yine dikkat ettiğim tek şey kendi keyfim ve doğru şekilde yazmaktı.

Yayınladım gitti. Kendi kendime bir kural koymuştum. Her hafta yeni bölüm yazacaktım.

Yazdım mı?

Bazen evet. Bazen haftada birden fazla atıyordum. Bazen ise, ki bunun son zamanlarda olduğunu fark ettim, arayı epey açıyordum.

Sonra insanlar beğenmeye başladı. Okuyan kişi sayısının arttığını fark ettim ve onlar beklemesin diye bölüm attığım da oldu.

Ama genelde içimden geldiğince yazmaya devam ettim.

İşte böyle yazmaya başladım.

Sizinle pek sohbet etmediğimizi biliyorum. Bölüm sonu soruları sormadım. Ya da fikirlerinizi almaya çalışmadım. Yorum ya da oy sınırı koymadım. Yazar notu eklemedim. Resim, şarkı koymadım.

Bunlar için özür dilerim. Bazılarını karakterim gereği yapmadım (oy ve yorum sınırını kastediyordum.), bazılarını sizin hayal gücünüze bırakmak istediğim için ya da karar veremediğim için yapmadım (şarkı ve resim koymaktan bahsediyorum.) geri kalanları da nasıl yapabileceğim hakkında hiçbir fikrim olmadığı için yapmadım.

Ama işte buradayız.

Bir final öncesi konuşmasında.

Gerçi buna sezon finali de diyebiliriz. Aklımda birkaç tilki cirit atıyor. Sayılarının artmasını bekliyorum. Ve okullarının bitmesini. Ya da ne bileyim? Bir şey beklediğimi biliyorum ama ne olduğundan emin değilim.

Ama şu an konuşmak için buradayız.

Betimlemelerimin kötü olduğunu biliyorum. Ama şükredin çünkü daha önce de kitap yazmışlığım vardı. Daha doğrusu birkaç bölüm yazmışlığım vardı ve bölümün neredeyse tamamı diyaloglardan oluşuyordu.

Bunun nedeni gözümde canlandırdıklarımı yazıya dökmemem. Nedenini bilmiyorum. Kitap okuyan biriyim. Okuduğum pek çok şeyi gözümün önünde hayal edebilirim ama aynısını benim yazdığım eserler için yapabileceğinizi düşünemiyorum.

Bunun için de özür dilerim.

Bunun haricinde belki ufak tefek yazık hatalarım olmuştur. Ya da şu baş belası paragraf başlarını iyi ayarlayamamış olabilirim. Klavyenin tuzaklarına düşmüş de olabilirim. Lütfen yanlış yaptığım her şeyi bana söyleyin de düzelteyim.

Başka. Başka. Sizinle başka ne konuşabiliriz?

Şey, benim aklıma bunlardan başka bir şey gelmiyor. Ha, yok! Bir tane daha yok yok iki tane daha şey var.

Birincisi... neydi?

Bana bir dakika verin lütfen. Gerçekten hatırlayamıyorum. Daha az önce yazmıştım! Neydi bu?

Birincisi diyip boş bırakıyorum. Herhalde ilerde aklıma gelir.

İkincisi, şu ithaf meselesi.

Bu da yapamadıklarımdandı. Hepinizi buraya yazacağım için üzgünüm.

Ha, hatırladım.

Bu kitabın benim için ne kadar özel olduğundan bahsedecektim. Öncelikle az önce, çok çok az önce, yazdığım gibi daha önce de kitap yazmışlığım oldu ve hepsinin ortak özelliği tamamlanmamış olmasıydı.

Nedense asla final yapamadım. Bazılarında Wattpad beni attı. Bazılarını devam ettiremedim. Ama daha sonra hayallerimin de sonu olmadığını fark ettim. Kitaplar sonsuza dek gitsin istiyordum ama ona yetmeyecek kadar az fikrim olduğunu da biliyordum. Bu yüzden asla final yapmazdım. Ne kitaplarımda ne de hayallerimde.

Ama artık sonlara ihtiyaç duyduğumuzu fark ettim.

Evet. Bu kitabın bir sonu olacak ama açık uçlu bir final. Devamı getirilmeye müsait bir final olacak ama sizden ümitlenmenizi istemiyorum.

Dolayısıyla bu kitap burada aynen duracak. Değişmeden, silinmeden öylece.

Daima akıp giden zamanın ve yenilenen dünyanın aksine bu kitap öylece duracak. Bir zamanlar düzenlemeyi düşündüm ancak bu işleri yalnızca daha beter yapar.

Bu yüzden istediğiniz zaman istediğiniz bölümü okumaya gidebilirsiniz. Düzenleme olmayacağı için hiçbir bölümü silmeyeceğim.

Güzel. Şimdi ikinci konuşmaya geçebiliriz.

İthaflar.

Nereden başlasam? Huh.

user15994920
@Elfida_fangirl
@LadyTwombly
@SevimMutlu6
@mrvxss
@ymrcgl
@steponbook
@Aysu6742
LaviniellaDie
@NightSasish2002
@Lunashemoon
queenofunderworld_
@Cylzeren
marvelismarvel
JasmineHayleyBlack
@Marvel_fangirl1309
@stevengrantevans
@Vixen1219
@Elf_tkn190
@zquadgirl
@little45455
  @DaniellaMorte (kendimi eklemesem olmazdı.)

Liste baya uzunmuş. Neyse. Size değerdi.

Hepinize teşekkür ederim.

Kendinize iyi bakın.

   Sonra görüşürüz.

Maden (Bir Marvel Kurgusu)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin