Final Konuşması

317 24 41
                                    

  Bitti ha?

  Bitti.

  Vay be! Hayatımda ilk defa bir kitaba final yapabiliyorum. Şarjım %51 ve ben bu final konuşmasını da yazdıktan sonra bölümü yayımlayacağım.

  Bitti ha?

  Bitti be! Bitti!

  Nasıl bitti ama. Merak eden var mı ikinci sezonu? Tahminleri olan var mı?

  Ya da şey, kitabı seven var mı? Ne bileyim. Kimse bir şey söylemeyince şey gibi geliyor. Hani kapağı dikkatimi çekti, bir okuyayım dedim berbat çıktı diye düşünmüşsünüz gibi. Tabii bu sözüm beğenenlere ya da yorum yapanlara ya da bana görüşlerini bildirme lütfunda bulunanlara değil. Gerçi sözüm kimseye değil. Kimse alınmasın. En iyisi siz bu paragrafın sadece başındaki soruyu okuyun geçin. 

Peki sevdiğiniz bir söz ya da bölüm var mı? Merak ediyorum çünkü bir süre sonra işleri bozmuşum gibi geliyor.

  Of. Bu kadar yazacak şeyim olduğumu bile bilmiyordum. Sizi sıktığım için özür dilerim.

Sıradaki konu.

Şöyle bir şey yapalım diyorum çünkü şu sıralar karşıma çokça çıkıyor.

Çok berbat bir konuşmaydı, değil mi?

Diyorum ki hikayeye sizde katılın. Ne de olsa bir sürü kahramana ihtiyacımız olacak. Hem benim hem de siz, okuyucuların. Tamam benim tarafıma bir geçerseniz size ikram edebileceğim güzel krakerlerim yok ama yani işte. (Yazar burada Rick Riordan'nın Yaz Kılıcı adlı kitabına atıfta buluyor.)

  Kurallar ya da buna ne denirse onları açıklıyorum.

  Hımmm. Nereden başlasam?

  Peki. Immm. Şöyle yapalım. Eee.

  Tamam, konuşma yapmakta ne kadar berbat olduğumu yeterince gördünüz. Gidip kafamı kuma gömmeliyim.

  Neyse. Bu duyuru yapılmalı.

  AAAA!!!

  Nasıl başlayacağımı bilmiyorum.

  Peki plan falan yok.

  Katılmak isteyenler aşağıdaki soruları cevaplarsa bana çok yardımcı olur.

  Adınız:

  Soyadınız:

  Süper Kahraman mı yoksa Kötü Karakter mi olmak istiyorsunuz?

  Süper Kahraman ya da Kötü Karakter Adınız:

  Gezegeniniz:

  Özelliğiniz:

  Hikayeniz:

  Dış Görünüşünüz:

  Karakter Yapınız:

  Kolay bir örnek vereyim. Kaptan Amerika'yı ele alalım.

  Adınız: Steve Grant

  Soyadınız: Rogers

  Süper Kahraman mı yoksa Kötü Karakter mi olmak istiyorsunuz? Süper Kahraman olmak istiyorum. (Gerçi Steve Süper Kahraman olmayı değil asker olmayı istemişti ama olsun.)

  Süper Kahraman Adınız:  Kaptan Amerika

  Gezegeniniz: Dünya

  Hikayeniz: Steve Rogers, babasını çocukken kaybediyor. Annesini de hastalıktan yitiren bir çocuktur. Yaşıtlarından daha cılız ve sıskadır. Astım gibi bazı hastalıklardan muzdariptir ama ısrarla asker olmak istemektedir. Arkadaşı James Buchanan Barnes askerliğe kabul edildiğinde askere gitmeden önce onunla ve iki kızla beraber bir festivale giderler. Steve bir süre sonra askere alımla ilgili bir şey görür ve şansını denemek ister. Orada bir ordu doktoruyla karşılaşır. Ordu doktoru onun askere alınacak kadar sağlıklı olduğu bilgisini onaylar ve Steve askere gider. O askerdeysen doktorun üzerinde çalıştığı Süper Asker Serumu tamamlanır ve doktor bu serumun denenmesi için onu seçer. Steve Rogers serum sayesinde gelişir, hastalıklarından kurtulur. Onu asıl amaçlı olan askerlikten alırlar ve insanlara gösteri sergilemesini söylerler. Steve bir süre savaşa gitmeyen insanlara gösteri sergiledikten sonra savaş cephelerine gidere oralarda da gösteri sergiler. Bu gösterilerden birinde arkadaşı Bucky'nin ve onun bölüğünün saldırmaya uğradığını duyar. Oraya gider ve arkadaşıyla bölüğünü kurtarır. Daha sonra içinde arkadaşının da bulunduğu bir birlik kurar ve birlikte görevlere giderler. Görevlerden birinde Kaptan Amerika ilk düşmanıyla karşılaşır. Red Skull, Süper Asker Serumu'nun verildiği ilk askerdir ancak kötü tarafı seçmiştir ve tüm şehirleri bombalamak istiyordur. Kaptan Amerika onunla bombaları atacağı gemiye biner. Red Skull'u yener ancak uçak patlamak üzere olan bombalarla dolu olunca bir tercih yapmak zorumda kalır ve uçağı okyanusa düşürür.

  Dış Görünüşünüz: Sarı saçlı, mavi gözlü, uzum boylu boylu, kaslı, beyaz ten renkli.

  Karakter Yapısı: İyi insanları zorbalardan korumak isteyen, arkadaşları ve doğru olduğuna inandığı şeyler uğruna her şeyi yapan, sadık, saygılı, terbiyeli, lider ruhlu, cesur, duygusal, savaşçı, dürüst, yardımsever.

Böyle bir şey yapmayı planlıyorum ama düşüncelerimi doğru aktarabildiğimden emin değilim. Her bölüm birinizi bulacağız. Gerçi fazla insanın katılacağını sanmıyorum bu yüzden kısa sürebilir. Konuşma metinlerinizi kendiniz yazacaksınız. Böylece karakter bende bozulmaya uğramayacak. Kulaktan kulağa oynayanlar bilir. Biri yanlış anlar sonra diğeri yanlış anlar ve böyle gider. Bu olmasın diye konuşmalarınızı sizin yazmanızı istiyorum. Özellikle istediğiniz bir betimleme varsa bölümü yazarken konuşabiliriz ama geneli ben yazacağım.

  Anlaşıldı mı?

  Lütfen anlaşılmış olsun. İnsanlara kendini ifade etmek ne kadar zormuş.

  Bu arada ilk bölümleri okuyanlar bilir. Bazen kahramanlara özel konuşmalar yapıyoruz. Mesela Kaptam Amerika ile mutfakta, Karadul ile odada konuştuk. Böyle konuşmalarda kendimi o karakteri doğru yazamıyormuş gibi hissediyorum. Yani normal hali benim kelimelerimi kullanarak konuşmazmış gibi geliyor.

  İşte bunda da sizin yardımınıza ihtiyacım var.

  Eğer kendinizi herhangi bir Marvel karakteri yerine koyabiliyorsanız lütfen bize yardım edin. Bize katılın ve istediğiniz, canlandırma konusunda kendinize en çok güvendiğiniz kahramanı yazarsanız sevinirim.

  Mesela Tony Stark böyle bir durumda böyle derdi, adım gibi eminim diyorsanız yardımınızı rica ediyorum.

  Güvenin bana, buna katılmak isteyen herkesi alacağım. Şimdi katılabilirsiniz ya da sonra. Fark etmez. Sıra elbet bir gün size de gelecektir.

  Sizden tek istediğim hepsini doldurmanız.

  Bana sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.

  Sizi seviyorum.

  Hoşçakalın.

Maden (Bir Marvel Kurgusu)Where stories live. Discover now