vierentwintig : ik heb zin in kaasfondue.

275 16 7
                                    

'Ik heb helemaal geen idee wat Brad in gedachten heeft om te doen,' verzuchtte ik, nadat ik hem een bericht had gestuurd dat ik graag iets met hem wilde doen.

Hij zou me om half zeven ophalen, wat betekende dat we samen zouden eten, toch?

'Je kent hem toch goed? Dan moet je toch wel een vermoeden hebben?' vroeg Nina. Ik schudde mijn hoofd.
'Nou, ga in ieder geval douchen, scheer je benen, weet ik veel,' Ik knikte. 'By the way, ik praat wel even met haar,' ze maakte een hoofdbeweging naar de kamer van Bianca, waar die naartoe was gegaan toen duidelijk werd dat ik Brad's uitnodiging zou accepteren. Ik glimlachte dankbaar en ging op weg naar de badkamer.

Ik nam de tijd om te douchen, in de hoop dat de spanning die ik voelde voor de date, het chillen, of wat ik dan ook ging doen samen met Bradley van me af zou kunnen wassen en samen met het water door het doucheputje kon laten verdwijnen.

Het hielp een klein beetje, ik voelde me nog steeds belachelijk nerveus toen ik een uur later de badkamer verliet. Door mijn zenuwen had ik de onbedwingbare behoefte om te roken.

Ik kwam beneden en tot mijn verbazing zag ik Bianca op de bank zitten, ze leek op me te wachten.
'Nina heeft even met me gepraat.' Haar wangen werden rood en ik kon de glimlach die op mijn gezicht verscheen niet verbergen, 'het komt er op neer dat ze vond dat ik je moest vertellen wat ik van dit alles vind,' Ik knikte langzaam, hopend dat ik niet weer een preek kreeg over dat Brad me pijn had gedaan.

'Ik ben het niet met al deze shit eens, ik wil niet dat hij je nog een keer pijn doet. Maar, het is natuurlijk je eigen keuze. Wat je ook doet, ik zal je steunen.'

Opeens wilde ik verschrikkelijk graag huilen. 'Dankjewel, Bi.' We glimlachten naar elkaar. 'Nou, laten we je klaarstomen voor deze date,' 'Het is geen date!'

'Het enige jammere is dat ik geen idee heb of we gaan chillen op de bak met afhaalpizza of uit eten gaan in een duur restaurant waar je wenst dat je op de bank lag met afhaalpizza.' Verzuchtte ik, even later.

'We moeten een plan maken,' besloot Nina, die naast het bureau stond waar ik aan zat. 'Ja,' zei Bianca, vanaf het bed, iets te enthousiast.
'We zouden kunnen wachten tot die guy hier is,' opperde Nina,
'Ja, en dan, we kunnen die arme stakker toch niet laten wachten terwijl Mae zich nog helemaal moet klaarmaken?' Bianca had sarcastisch geklonken, maar ik snapte wat ze bedoelde.

'Wat nou als we een paar outfits bedenken, voor verschillende dingen?' stelde ik voor. Nina knikte enthousiast, 'Ik kan wel een basis make-upje aanbrengen en die binnen een paar minuten aanvullen.' Ik knikte enthousiast.
'Ja, maar hoe gaan we weten wat Brad met haar gaat doen?' vroeg Bianca. 'Iemand van jullie moet kijken wat hij aanheeft, of zo. Daaruit kunnen we vast wel zien wat de plannen zijn,' Besliste ik. Bianca zei dat ze dat voor haar rekening wilde nemen, en een uur later was ons plan klaar om in werking te gaan.

Gespannen keek ik in de spiegel. Brad kon elk moment aanbellen en ik wilde echt graag een sigaret opsteken, maar dat kon niet omdat hij dat zou merken en ik wilde niet dat hij boos zou worden, of nog erger, me aan zou kijken met zijn teleurgestelde blik.

Ik slaakte een zucht en keek naar de verschillende outfits die we hadden klaargelegd op het bed.

De bel snerpte door het appartement en ook al had ik me op dat geluid voorbereid, ik snakte naar adem. 'Rustig maar,' kalmeerde Nina me, zachtjes mijn arm pakkend. Ik ademde diep in en zuchtte toen.

'Hoi, Bradley, toch?' Hoorde ik Bianca zeggen. Thank god dat deze muren zo dun waren. 'Jep. En jij bent?' 'Bianca,' de stem van mijn beste vriendin klonk opstandig, 'Ik heb veel over jou gehoord,' constateerde ze. Brad was stil. 'Mae komt er zo aan, toedels!' Een paar seconden later deed ze de deur van de slaapkamer open.

'En?' vroeg ik, fluisterend. 'HIj droeg een nette broek, en een overhemd of some sort,' 'Shit, dat is praktisch zijn normale kleding, wat nu?' Ik voelde stress opkomen en dwong mezelf op het bed te gaan zitten. 'Ik heb een idee,' Nina verliet de kamer en liet ons in spanning achter, terwijl ze naar Brad liep, die blijkbaar nog in de gang stond.

'Oh, wie ben jij?' vroeg Nina, gespeeld verbaasd aan Bradley. 'Brad, ik ben hier voor Mae,' ik hoorde het ongemak in Bradleys stem. 'Oh, gaan jullie op date?' Nina's stem was een stuk vriendelijker dan die van Bianca. 'Ik denk het,' 'Oh, wat leuk! Waar gaan jullie heen?' 'Euh,' Brad mompelde iets onverstaanbaars en Nina zei dat hij wel mocht wachten in de woonkamer.
mijn huisgenoot kwam terug de slaapkamer in met een tas in haar handen geklemd. 'Ik deed alsof ik mijn tas pakte,' verduidelijkte ze. We knikten en toen vervolgde Nina op fluistertoon: 'Hij zei dat hij je naar een restaurant meeneemt. De naam klonk duur.' 'Oh fuck,' wist ik uit te brengen, maar Nina viel mijn gezicht al aan met een make-up kwast, terwijl Bianca de "nette date"-outfit pakte.

Een kleine tien minuten later was ik klaar. Ik droeg een rode wrap dress van Nina, die ongeveer tot de knie was, met lange mouwen. Persoonlijk vond ik hem, mede dankzij de kleur en het feit dat het een vrij diepe hals had, gewaagd, maar Nina en Bianca hadden me gedwongen hem te dragen.

Ik slaakte een zucht. 'Ik heb er echt geen zin in,' 'Het komt wel goed, en anders app je ons het codewoord, weet je nog?' Ik knikte naar Nina, die me geruststellend op de schouder klopte. Ondanks de zenuwen lachte ik om het codewoord dat we hadden afgesproken. Als ik Nina of Bianca "ik heb zin in kaasfondue" zou sturen, wisten ze dat ze me overstuur moesten bellen met een verhaal dat me weg zou krijgen van Brad.

Ik ademde diep in en uit. 'Nou, ik ga maar,' fluisterde ik, terwijl ik de deur open deed. Bradley zat, duidelijk niet op zijn gemak, op de bank, met Vicky tegenover hem. 'Hoi,' zei ik zacht. Snel draaide hij zich om.

Brad's mond zakte open, 'wauw.'

A/N;
de titel van dit hoofdstuk spant toch wel de kroon als het gaat om random af titels.
dubbele update yeet.

sweater weather - bws.Where stories live. Discover now