intihar

13.6K 60 9
                                    

Ilk kizim 9 aylik olunca alip onu annemlerin yanina gitmek istedim, topladim esyalarimi bebegimi de sardim sarmaladim ciktim bir taksiye bindim artik bosanmak kurtulmak istiyordum. Bebegimi babasiz ama kesinlikle saglikli bir sekilde buyutecektim. Ailem bana destek olur belirli bir nafaka alir gecinir giderdim. Kizim biraz daha buyuyunce de calisir ayri ev tutabilirim diye hayaller kurarken telefonum caldi; "Nereye gidiyorsun hemen eve don yanina getirme beni bu sefer tokatla kalmam gozlerini oyarim" dedi. Korkmuyordum ondan hic napabilecegi umrumda degildi. Sonucta bir ailem var ve hep beni savunur korurlar diye dusunerek;"Donemem, anneme gidiyorum artik senle devam etmek istemiyorum" dedim telefonu kapattim.Annemlere gidince annem valizi gordu aldi bebegimi elimden yere birakti beni de koltuga oturttu. Tek soru sordu "Noldu?". Anlatsam anlar miydi? Yillarca babamdan dayak yemis aldatilmis cektigi fakirlige zulme ragmen babamdan ayrilmamis bir kadin beni anlayabilir miydi? Aglamaya basladim agladikca anlattim anlattikca agladim, annem ben bitirene kadar dinledi, tek kelime etmedi. En son sozum "Bir daha donmek istemiyorum" olunca ayaga kalkip karsima gecti.


     "Bak kizim bizim durumumuz malum kazandigimiz kendimize zor yetiyor bir de bebegine bakamayiz, kalk sen evine git kocan hatalar yapmis ozur diler affedersin unutursunuz erkek kismi oyle hemen birakilmaz napacaksin bebekle bundan sonra nasil gecineceksin git yuvan rahat yedigin onunde yemedigin ardinda al valizini cocugunu da don bir daha da sakin bize guvenerek bosanmayi aklindan gecirme."

     Dondum evime tabii ki ama bu kez aglamadim. Bebegime sarildim kimsemiz olmadigi icin bunu tek basina basarmaliydim zaman lazimdi para lazimdi hepsini ayarlayip bosanacaktim. kocam gelince bebegimi odaya birakip ciktim bekledigim dayagi da o gece yemis oldum.Kemerle dovdu dovdu dovdu acimadan bebegimin aglama sesine aldirmadan ben dayaktan ayaga kalkacak hal bulamazken o beni kalk cay koy diye tekmeledi. Guclu olmak zorundaydim bebegim icin. Dedigini yaptim bebegimle ilgilendim uyuttum kendimle basbasa kalinca karsi komsumun kapisini calip bir sigara istedim uc tane verdi, altin bulmus kadar sevindim. Ucunu de arka arkaya ictim. Ictikten sonra gucumun kalmadigini hissettim yataga gitmeden bir kez daha bebegimi kokladim optum sonra yataga gectim. Bir turlu uyuyamiyordum dusunceler beynimi yemisti sanki sonra birsey oldu,

   Icimden bir ses; yasama artik oldur kendini bu hayati cekme ol kurtul diyordu. Icimdeki sese kulak verdim, kalkip hemen antibiyotikleri topladim nerde varsa buldum koydum masaya bi bardak su ile 2 kutu ilaci yuttum yatagima gecip yattim tam uyuyacaktim ki bebegim uyandi salladim uyumadi sut verdim altini degistirdim tekrar salladim uyumadi. Uyursa ben yatacak bir daha uyanmamak uzere uykuya dalmis olacaktim. Yok ne yapsam uyumuyordu, kocam sinirli bir sekilde yanimiza geldi niye uyumuyo bu dedi cevap veremedim antibiyotikler midemi bulandiriyordu, ellerim titremeye gozlerim bulanmaya basladi bebegimi bile net secemiyordum ki bi ara ayagimda sallarken dusurdum.

    "Naptin sen? Naptin sen? diye bagiran bir ses duyuyordum ama cevap veremiyordum. Sonrasi karanlik...

      Gozumu actigimda ter icinde kalmis alt tarafim islakti Altima isemistim sanirim bogazimdan kalin bir boru sokmaya calisiyorlardi. O an anladim ben olmemistim ama yasarken olmek ne demek gorecektim hastaneden ciktigimda. Bir gun sonra ciktim. Bebegim annemde annem kapida yuzume tukurdu nasil yaptin bunu diye bagira bagira hadi bize acimadin kendine acimadin bu garibin ne gunahi vardi dunyaya getirip yalniz birakiyosun.Hakliydi bebegimin ne sucu vardi ben nasil yapmistim bunu,birgunde bile ne kadar ozlemistim olseydim hic goremeyecektim. Eve gitmeden hastanenin psikiyatri bolumu ile gorusmemiz vardi. Iceri yalniz aldi beni, soru sordu surekli soru sordu ben hic birine cevap vermedim gozum cama takili kalmis nasil bunu yaptigimi dusunuyordum. Doktor beni kolumdan kaldirip disari cikardi kocami iceri aldi. O pislik icerde ne soyledi bilmiyorum ne anlatti ne dedi de kadin oyle bi karar verdi bilmiyorum. Biz eve varinca o da ilaclari almaya gidip gelecegini soyledi. Ben bebegimle yatagima gectim uyumak unutmak istiyordum herseyi. Ben daha dalamamisken iceri girdi kalk hazirlan fazla bisey alma 4 5 parca yeter kupe toka vs hicbisey alma yanina. Soru sormadan aldim biseyler koydum posete bebegim kucagimda yanimda annem agliyor. Ben inatla sormadim ne oldugunu. Sadece bebegime baktim sanki son kez goruyor gibi baktim optum kokladim. Geldigimiz yer hastanenin ruh ve sinir hastaliklari servisiydi anlamistim zaten oraya yatirilacagimi o kadarini anlamasam da bebegimden uzaklasacagimi anlamistim. Itiraz etmeden yukari ciktim hemsireler koluma girdi kayit isleminden sonra son kez bebegime baktim ve servisin kapisi kapandi...

Evli KadınWhere stories live. Discover now