𝟏𝟏 | kibarlık anlayışları çatışması ve kravatlar

4.6K 469 723
                                    

❝ My lover's got humorShe's the giggle at a funeralKnows everybody's disapprovalI should've worshiped her sooner ❞

Oops! Bu görüntü içerik kurallarımıza uymuyor. Yayımlamaya devam etmek için görüntüyü kaldırmayı ya da başka bir görüntü yüklemeyi deneyin.

My lover's got humor
She's the giggle at a funeral
Knows everybody's disapproval
I should've worshiped her sooner



"VE YILIN İLK LAKROS MAÇININ GALİBİ GRYFFINDOR OLUYOR!" diye anons etti Luna Lovegood. Lee Jordan mezun olduktan sonra maç sunuculuğu işini devralmıştı ama Müdür Dumbledore şimdiden buna izin verdiğine pişman olmuştu. Eh, maç boyunca kurduğu tek kurallara uygun cümle maçın galibini ilan etmek olunca pişman olmakta haklıydı da.

Gryffindor takım oyuncuları haykırarak sahada koşturuyor, kendilerini alkışlayanlara el sallıyordu. Amigo kızlar, ponponları olabildiğince yükseğe kaldırmış tezahüratlar yapıyorlardı. Hufflepuff oyuncuları ise yenildiklerini unutmuş, bu sevinçli atmosfere kaptırmışlardı kendilerini.

Zorlu bir maç olmuştu ama yine de üzerlerine bahis oynayanları hayal kırıklığımna uğratmamışlardı. Sırada ise okul kupasını bir sene daha kazanmak kalmıştı. Gryffindor yılın ilk maçını aldıklarında kupayı almaya kesin gözüyle bakardı bu yüzden her yılın ilk maçında yaptıkları kalıplaşmış bir hareket vardı. İzleyen ve destekleyenlere bir ödül, bir hediye niyetiyle yapılan basit bir hareketti bu. Bütün takımın tişörtlerini çıkarması.

Mantıksız ve ergence bir kutlama şekli olabilirdi belki ama izleyenlerin , özellikle de kızların, hala izliyor olmasının sebebi buydu.

İlk hamleyi final vuruşunu yaptığı için Harry Potter yaptı. Formasını ve kaskını tek hamleyle çıkarıp havaya fırlatırken fazlasıyla özgür hissediyordu ve bunun verdiği güçle bütün gücüyle bağırdı. "ÇOK YAŞA GRYFFINDOR!"

Takım olarak Harry'nin dediklerini tekrarladılar. Formalar teker teker önce havayı, sonra da yeri boylamıştı. Mümkünmüş gibi tribünlerden daha fazla gürültü çıkıyordu, eğlencenin ortasında yee almak isteyen diğer Gryffindor'lular da sahneye inmişti. Harry kendini sarhoş gibi hissetti. Zafer sarhoşu.

İki yakın arkadaşını buldu gözleri. Hermione nadiren kıskançlık gösterirdi ve sevgilisini sergi malzemesi yapmaktan rahatsız olmuş olmalıydı ki bir sahiplenme gösterisinde bulunuyor, sahanın ortasında Ron'u öpüyordu. Bir tezahürat da onlar için koptu. Ron'la göz göze geldikleri bir anda Harry ona anlamlı bir göz kırpış yolladı.

"Böyle üşümüyor musun?" sesini duyurmak için bağıran Cedric'e döndü. O üşüyor olmalıydı ki maçtan sonra hemen takım ceketini üstüne geçirmişti.

"Aslına bakarsan donuyorum!" diye neşeyle şakıdı. Üst bedeni buz kesse de üzülmezdi şu an, bir maç kazanmışlardı canım!

"Ceketimi vermemi ister misin? Ten rengin donmasına izin veremeyeceğimiz kadar güzel."

Ne demişti o?

Cedric Diggory'den övgü mü almıştı Harry? Hem de fiziği konusunda? Bu günü tarihe geçirmeye karar verdi, üstelik tuhaf hissettirmişti Cedric'in bakışları. Tuhaf, rahatsız, yanlış, farklı.

wind of change ☰ drarry, auHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin