𝟐𝟏 | "kalmak istersem kalacağına söz verdin"

3.2K 362 455
                                    

 ❝  I guess I'm learningI must be warmer nowI'll soon be turning, round the corner now ❞

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

I guess I'm learning
I must be warmer now
I'll soon be turning,
round the corner now



"Sana bunları önceden anlatmak istedim." diye başladı Sirius. "Her şeyi bil istedim: Mirasının kaynağının ne olduğunu, neden hapise girmek zorunda kaldığımı veya neden çok değerli baban ve annenin hala aramızda olmadığını. Ama sana öğrenmek için uygun yaşta olduğunu söylediğim her seferde, bana öğrenmek istemediğini söyledin çünkü cehalet mutluluktur öyle değil mi?"

Sirius, Harry'den onay beklercesine kesmişti konuşmayı. Sadece gözlüklü genci suçlarcasına konuştu diye takdir ve onay beklemesi ise ayrı bir rezillikti Harry'ye göre.

Sonuçta öğrenmek istememişti. Sebebi cehaletin getirdiği mutluluk muydu tartışılırdı tabii.

Harry'nin öfkelenmeye başladığını fark eden Remus, vücudunu çevirerek ön koltukta arkaya dönüp güven verici bir tebessüm sundu. "Sirius sadece anlatmadığımız için kızma istiyor."

Kafasını salladı Harry. Sirius'un rahatladığını görmüştü göz ucuyla ama hareketi, vaftiz babası tarafından tamamen yanlış yorumlanmıştı. Eğer ortada gerçekten öğrenilmesi hayati önem taşıyan bir konu varsa, gayet de Sirius'un - aklı başında bir yetişkin olarak - bunu anlatması gerekirdi.

"Tom Riddle ismini hiç duydun mu?" diye sordu Sirius yavaşça. Arabayı şehirin girişinin birkaç kilometre ötesinde, kırsal bir noktada çekmişti kenara. Tek eksikleri bir araba kazasıydı, onun da eksik kalması herkesin hemfikir olduğu tek şeydi.

"Hayır."

"Tom ünlü bir altın avcısıydı, Harry. Londra'da kuyumculuk sektörünün gelişmesini sağlayan adam olabilirdi. Ölümü vakitsiz oldu açıkçası, o günü hala hatırlıyorum ama bok gibi bir adamdı. Onun için üzüldüğümü söylersem yalan söylemiş olurum.

Harry sabırsızlanmaya başlıyordu, bütün bu kuyumcu olayları ve bok gibi olduğu söylenen bir adamla nereye varabilirlerdi ki? Neyse ki Sirius çok bekletmeden devam etti. "Ölümünden sonra, yerini Lucius Malfoy devraldı. Lucius sadece altın sektöründe olmayı yeterli bulmayan aç gözlü bok çuvalının teki olmasıyla tanınır. Senin içinse o sevgilinin babası öyle değil mi? Nasıl o çocukla çıktığını anlamıyorum! Babasıyla aynı kumaştan olduğuna kalıbımı basabilirim."

"Draco hakkında tek kelime daha etme." diye çemkirdi Harry. Çok sertti belki ama Sirius, neredeyse hiç tanımadığı sarışın çocuk hakkında böyle atıp tutmaya devam ederken çenesini tutmasını da bekleyemezlerdi.

Gerçi lütfen diyebilirdi en azından, Sirius baştan bu duruma sokmasaydı.

Remus da kafasını sallayarak destek çıktı Harry'ye. "Draco... Edebiyatı iyidir, dersime önem veriyor. Biraz burnu havada bir genç ama sonuçta genç, Sirius. Sen de genç oldun ve yargılamamız gereken kişi o değil."

wind of change ☰ drarry, auDove le storie prendono vita. Scoprilo ora