YİRMİ DÖRDÜNCÜ SEANS

176 21 15
                                    

Bugün bok gibi göründüğümü biliyorum, doktor, haftamın nasıl geçtiğini duyunca nedenini anlayacaksınız. Neden daha uzun bir seans rica ettiğimi de anlayacaksınız.

Son seansımızdan geri dönerken, otoyolda şu almaya çalıştığım projenin bir reklam panosunun yanından geçtim.
Dayımın evine giden sapağın yakınlarındaydı.

Annem bu projeden söz ettiğinde, dayımın ne kadar sinir olduğunu hatırladım. Sonra, Chan dayımın artık Chen'in yazarlık işinde ne kadar iyi olduğundan pek söz etmediğini fark ettim. Eve gider gitmez, Chen'in websitesine göz attım.
Elinde birkaç güzel kitap vardı, ama eskisi kadar çok yazmıyor gibiydi.

Sırf meraktan, ismini Google'da arattım ve Yazarlar Birliği websitesinde gördüm... Ama disiplin kararları altında. Anladım ki, kusursuz kuzenim önceki sene doksan gün boyunca meslekten men edilmişti. Belli ki, annem bunu bilmiyordu. Biliyor olsaydı, çoktan ben de öğrenmiş olurdum. Hatta herkes duymuş olurdu.

Dayım, Chen'in aldığı ceza aylık Konsey Raporu'nda ilan edilmeden hemen önce ortadan kaybolduğum için şanslıydı. Sonra, bir şeyi anladım. Yixing yarım saat sonra aradığında, hemen anlatmaya koyuldum.


"Kai ile kimin buluşmuş olabileceğini biliyorum."

Gary bir süre bir şey demedi, sonra "Devam et," dedi.

"Az önce kuzenimin ben kaçırıldıktan hemen sonra yazarlık ehliyetini kaybettiğini öğrendim, ama bunun başına geleceğini bir süredir tahmin ediyor olmalıydı ve dayım bundan hiç söz etmedi. Annemle erkek kardeşi sürekli olarak birbirleriyle rekabet edip dururlar. O sıralarda, büyük bir projeyi almaya çalışıyordum ve... "

"Sehun..."

"Dinle beni. Kocaman bir güneş gözlüğü takmış bir adam dememiş miydin?"

"Evet, ama..."

"Dayım Chanyeol, annemden görüp kocaman güneş gözlükleri takmaya başladı."

Annem bunları bir Hollywood yıldızı gibi göründüğünü düşündüğü için takıyordu. Dayım da o gözlüklerle görünce ne kadar kızdığını anlatamam.

"Birbirlerine çok benzerler dayım daha uzun boyluydu ama uzaktan aynı kişi gibi görünürler. Diğer dayımı hapiste ziyaret eden de Chanyeol dayım... Fotoğrafları ona Chanyeol dayım vermiş olabilir. Geçen hafta, o adam bana saldırdığında, birkaç dakika içinde olay yerindeydi ve..."

"Kayıtlarımız, annenin dayını bir kere ziyaret ettiğini gösteriyor, Sehun."

"Mümkün değil... Annem ondan söz etmiyor bile."

"Sehun, elimizde video kaydı ve ziyaretçi defterinde imzası var."

"Chanyeol dayım onun gibi giyinip imzasını taklit etmiş olabilir Annemin el yazısı bir çocuğunki gibidir. Yixing, sana sormam gereken sorular var. Kulübedeyken, oraya ait olmadığını düşündüğün bir şey gördün mü? Herhangi bir şey, bir fotoğraf gibi mesela?"

"Kulübenin tamamı boktan bir yerdi, bu konuyla ne ilgisi çekti."

"O ihtimali de düşünürüz, olur mu? Ama var?"

"O zaman ilgili değilmiş gibi gelmiş olabilir, ama adamın elinde oraya ait değilmiş gibi görünen bir şey var mıydı?"

"Sana her şeyi anlattım, Yixing."

"Bazen bir şok anıların tekrar yüzeye çıkmasını sağlar. Zihninde kulübeyi canlandır."

"Dediğin gibi bir şey yok."

Obsesif//SekaiWhere stories live. Discover now