Θέλεις να το αγγίξεις?

6.2K 544 155
                                    

"Αφέντη ακούς?"

Ο Άιντεν άφησε το βλέμμα του να περιπλανηθεί στο ζεστό μεσημεριάτικο ήλιο. Στο βάθος έστεκε επιβλητική η μορφή του ηφαιστείου. Όταν ήταν μέρα τα πάντα στο νησί είχαν το χρώμα της άμμου . Ο ζεστός αέρας σήκωνε πάντα σκόνη και μύριζε θειάφι. Μια μυρωδιά που θύμιζε ιδρώτα κορμιού και τηγανισμένου αβγού. Ήταν η ξεχωριστή μυρωδιά του νησιού τους. Μια μυρωδιά που πότιζε τα ρούχα τους , τα βραδυνά σκεπάσματα τους, το σώμα τους.

"Ναι ακούω. Η εξόρυξη του θειαφιού θα συνεχιστεί ,να το αποστείλετε ακατέργαστο, δεν είναι ώρα ακόμη για τίποτα παραπάνω"

Το σκούρο βλέμμα του Άιντεν περιπλανήθηκε σχεδόν διακριτικά πάνω απο τους ώμους του Μανού, του άντρα που τα τελευταία είκοσι χρόνια ήταν υπεύθυνος για τα μεταλλεία της οικογένειας. Παρόλαυτα δεν θα μπορούσε κανείς να πει πως είχε ακούσει τους δυο άντρες να μοιράζονται μια φιλική κουβέντα. Ο αφέντης του νησιού ήταν πάντα απόμακρος, χωρίς όμως κάποια διάθεση σνομπισμού. Το ύφος του πάντα ήταν ζεστό χωρίς ποτέ να χαμογελά. Δίκαιος με τους εργάτες, σκληρός με την ατιμία , υπηρετούσε κατά γράμμα το σύστημα ηθικών αξιών του πατέρα του.

"Αν διέθετες ένα μικρό κεφάλαιο θα μπορούσες το θειάφι να το πουλήσεις κατευθείαν ως λίπασμα. Τα χρήματα θα ήταν-"

"Όχι ακόμη Μανού"

Ο Μανού ένας άντρας γύρω στα εξήντα , με δυο γάμους στο ενεργητικό του και πέντε παιδιά συνολικά έγειρε στο κάθισμα πίσω του.

"Εντάξει αφέντη εσύ ξέρεις καλύτερα"

Ο Μανού γνώριζε τον Άιντεν απο μικρό παιδί. Τον είδε να ανδρώνεται πλάι στον πατέρα του , τον είδε να γίνεται άντρας, να στέκεται δίπλα απο τον ανοιχτό τάφο του αδελφού του χωρίς δάκρυα, τον είδε να αναλαμβάνει την επιχείρηση . Ήταν ένας συνετός άντρας.

Μοναχικός.

Στο νησί οι ντόπιες πάντα τον καλοέβλεπαν. Ήταν ένας άντρας γίηνος , χωρίς κάποια εντυπωσιακή ομορφιά και όμως το ψηλό δεμένο κορμί του, τα κοντά αξύριστα γένια του και το σθένος της προσωπικότητας του πάντα γοήτευε τις γυναίκες. Ήταν απο τους άντρες που προκαλούσαν πόθο αβίαστα.

Παρόλαυτα κανείς ποτέ δεν του καταλόγισε κάποια ερωτική σχέση.

Κάποιοι θεωρούσαν πως ήταν ομοφυλόφιλος. Θα μπορούσε. Κανείς άντρας δεν αντέχει χωρίς γυναίκα στο κρεβάτι του.

Και άλλοι , οι περισσότεροι, ψιθυριζαν πως στο κρεβάτι του είχε κάθε βράδυ την μελαχροινή καλλονή του αδερφού του. Και όχι μόνο αυτό. Κάποιοι πολύ ψιθυριστά άφηναν να εννοηθεί πως ίσως ο αδερφός του αυτοκτόνησε γιατί έμαθε πως ο μικρός αδερφός του ανδρώθηκε στα σκέλια της γυναίκας του.

ΥΒΡΙΣΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα